Karavan Projem; Toyota 4x4 Hilux Üzerine Alkovan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan meltyapi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,704

meltyapi

Ana Kamp
Yer
Tilalo
Karavan için araştırmalar sonucunda uygun bir araç buldum karavanın kasasının yapımı için aradığım tüm firmaların ortak verdiği cevap yasada değişiklik olduğundan dolayı kamyonet olan araçların (kapalı kasa ) hariç karavana dönüştürmöede yasal bir engel olduğunu belirtmeleri başlamadan hevesimi kursağımda bıraktı. Ancak forum içinde araştırmalarımda portatif şekilde kamyonet üstüne yük gibi montajı yapılabilen çok şık karavanların varlığı bende bu konuda olabilirmi diye araştırmaya itti, şimdi tek kabin bir 4x4 arazili araca böyle bir portatif karavan yaptırırsam yasal yönden bir sıkıntı yaşarmıyım malum ülkemiz yasaları !!!!
Yasa hakkında bilgi sahibi olan arkadaşların bilgi vermeleri halinde çok memnun olurum.
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: Karavan Projem; Toyota 4x4 Hilux Üzerine Alkovan

[attachment=1]
yapmayı düşündüğüm araç modeli karavan firmaları buna benzer olarak imal edebilirlermi.

6.jpg

çok güzel bir projeniz var.

karavan ile ilgili yasaları hiç bilmiyorum fakat..sadece toyota olarak degilde yine 4x4 gmc siera,cehwrolet k5,defender 130 misali bir araçta kullanabilirsiniz..elbette zevk meselesi tabii :smiley:

birde askeriyenin ambulans olarak kullanıp ihale yolu ile satılan defenderlara göz atmanızı tavsiye ederim..forumda izmirli bir arkadaşın defenderı askeriyeden alıp karavan olarak kulanıyor..ve herhangi bir yasal durum yok..

şu link e bir göz atın..

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=32764.0

SALY karavan firması ile telefonla görüşme yaptım. Yasal işlemler konusunda gerekli işlemleri proje ve tescil işlemlerini yapabileceklerini söylediler.
taslak olarak düşündüğüm proje konusundada yardımcı olabileceklerini, kullanılacak ekipman ve donanım için birlikte karar vereceğim.
kafamda oluşturduğum ölçü ve şekil ektedir.
yabancı bir sitede buldum bu çizimi bana çok uygun geldi.
sizlerden de fikirlerinizi alırsam çok sevinirim.

donanım olarak düşündüklerim
2 gözlü ocak ve evye birleşik
3 sistem buzdolabı
WC Yat tipi manuel pompalı
Duş sistemi
led sistem kabin aydılatma
100 lt temiz su deposu
150 lt pis su deposu ve elk boşaltma sistemi
kabin isıtma sistemi
TV anteni ve tesisatı
Dış 220 volt bağlantı sistemi
[attachment=1]

toyota 4x4 karavan planı.jpg

Ada kampingde dediginize benzer bir arac gordum. Alman bir ailenindi. Arkada alt ust tek kisilik yatak ranza seklinde konmustu. Yemek masasi enine idi ve tam yolcu ve sofor koltugunun arkasindaydi. Koltuklari cevirince yemek yiyebiliyordunuz yani.
Bu karavanin en onemli ozelligi karavan polyesterden tek parca yapilmis. Amcam gollerden falan geciyorum diyordu. Egzost yukarda sinorkel gibiydi zeten. Evet bu tek parca kabin toyotanin uzerine indir bindir yapilacak sekilde konmustu. Ama bizimkilerden bir farkla. Direk sasinin uzerine. Arka kamyon kasasi sokulerek sasiye baglanmis. İsterse indirilebilir ve seyyar ayaklarinin uzerine yerine konabilir turden. Guzel bir tasarimdi anlayacaginiz..
Fotografini bulmaya calisacagim.

Fotograflari buldum. Umarim isinize yarar.

DSC00334k.jpg

DSC00336k.jpg

DSC00337k.jpg

DSC00338k.jpg

http://www.tourfactory.de/
Bu da sitesi.
not arkada ranza var dedim ama sanirim karistiriyorum.
Site almanca anlamam. Ama bir preis 68000 euro okudum. 140 bin lira.

Sn insel
Çok teşekkür ederim.
Bu türlerde arkada genelde mutfak ve Duş kabini şeklinde dizayn edilmiş olması lazım.
arka pencere içten mutfak kısmına denk geliyor.
Benim düşündüğüm araçta aynısı.
ilgine ve katkından dolayı tekrar teşekkürler
Fikret
Diyarbakır

Hocam ne kadar şanslı insanlarsınız vallah birgün benimde bir karavanım olurmu acep

Neyse benim yerimede gezxin eğlenin :smiley:

Voscakalın
Güven

selam Güven
Bende aynen senin gibi diyordum bu siteyi okuyan bir daha iflah olmuyor ve eninde sonunda bir şeyler yapıyor.
inşallah sende sahip olursun.
Fikret

Fikret hocam;

Vallaha ağzınızdan bal damlıyor. Gerçi bizim emektar bir vosumuz var ama çadır kurmaya gideriz lakin karavan gibisi yok be hocam

Bu arda sizin karavan süper tam doğa işi kürek,yakıt bidonu

süper vallah neyse fikret hocam ben sayısal bayine gidiyorum 30 dk sonra burdayım:smiley:

Voscakalın,
güven

meltyapi' Alıntı:
selam Güven
Bende aynen senin gibi diyordum bu siteyi okuyan bir daha iflah olmuyor ve eninde sonunda bir şeyler yapıyor.
inşallah sende sahip olursun.
Fikret

Resimdeki araç benim değil arkadaşların fikir için gönderdiği resimlerdir.
ben yei yaptırıyorum bire bir aynı olmasada aynı model olarak tasarlıyorum.
böyle bir araç için sayısala gerek yok ama yinede bol şanslar diliyorum size..

Bu tip karavan yapılması tek kabin araçlarda daha uygun çünkü taşıma ve kulanımı daha ergonomik olur. birde aracın 4x4 olması uygun olur.

Fikret bey inşaallah karavanınıza biran önce kavuşursunuz :smiley:

Fikret bey, konuyu ilgiyle takip ediyorum. Ben de en kısa zamanda karavanınıza kavuşmanızı ve keyifli geziler yapmanızı diliyorum
Selamlar
Sedat

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR