Karavan Nedir, Ne Değildir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mycamper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,998

mycamper

Kamp III
Yer
İstanbul
Web
www.anakamp.org
Karavan, dış etkenlerden korunaklı bir biçimde içinde uzun süre yaşanabilecek, içi kamp yapmaya uygun gereçlerle donatılmış römork veya araçlardır.

Karavan çekme karavan ve motokaravan olmak üzere ikiye ayrılır. Motorlu bir araç tarafından çekilenlere çekme karavan, kendi motor gücüyle hareket edenlerine ise motokaravan denmektedir.

2004_01.jpg

Çeki karavan

image010.jpg

Motokaravan

Çekme karavanlar uzun süreli konaklamalarda konfor sağlamakla birlikte, hareket kabiliyeti ve pratiklik bakımından motokaravanla farklı kullanım amaçlarına hizmet etmekte olup, her ikisinin de artı ve eksileri vardır.

Yurt dışında, özellikle Amerika'da motokaravanlar büyüklüklerine ve sağladıkları konfora göre farklı sınıflandırılmaktadır. Ancak Türkiye'de karavan kullanımı, Avrupa veya Amerika ile kıyaslandığında yok denecek kadar az olduğundan herhangi bir sınıflandırma söz konusu değildir. Ama biz, motokaravan içinde, boyut olarak küçük olanları, daha çok doğada kamp yapmak için kullanılanlara CAMPER kavramını oturtmaya çalışıyoruz.

Etiketler
Ynt: Karavan Nedir, Ne Değildir?

Sayın özdal,bu forum için zaten haddinden fazla zaman ve beyin kullandığınızın farkındayım bunun içinde tüm arkadaşlarım adına size minnettarız.Bağışlarsanız sizden biraz daha yardım isteyeceğim.Forumda çeşitli konular arasında üyelerimizi sıkıntı ve tereddütlere düşüren yasalarımızdaki konumumuz.Arkadaşlarımız resmi veya diğer yerlerden bilgiler ve link adresleri verip birbirlerini aydınlatmaya çalışıyorlar.Fakat gördüğüm kadarı ile herkesin kafası karışık.Bu konuda en sağlıklı ve rahatlatacak açıklama sizden olacaktır kanısındayım. YENİ YASALARDA KARAVAN TARİFİ-RUHSATLARDA KARAVAN YAZIP YAZMAMASI-HANGİ ARAÇLARIN KARAVANA DÖNÜŞTÜREBİLECEĞİ-ABS KONUSU-YENİ MUAYENE İSTASYONLARINDA KARAVANLARDA İSTENECEK ÖZELLİKLER- vb. konularda herkesin anlayabileceği sade ve öz açıklamalarınız tüm formu rahatlatacaktır.Emekleriniz,özverileriniz,yardımseverliğiniz,sabrınızdan dolayı sizi ve ekibinizi kutlar,saygı ve sevgilerimi sunarım.

Karavan, ucuz tatil için icat edilmiş, 4 tekerlekli bir gece-kondu değildir.
Ya nedir?
Bazı standartlar içine hapsedilmiş ve alelade bir emtia durumuna sokulmuş bulunan “tatil” emtiasını buruşturup atan ve yerine doğa içindeki rastlantı ve serüven duygusunu… Yani, olanakların çokluğu zemininde oluşan yaşantı zenginliğini hedef alan bireysel özgürlüğü yerleştiren bir yaşam biçimidir.
Keşfetme heyecanıdır.
Önünüze dikilen tepenin ardındaki merak etmenin, gaibin içindeki sırra [büyüye] ulaşmanın tutkusudur… B u tutkunun heyecanıdır; enerjisidir; cevvaliyetidir!..
Gerçek anlamda düzeyli bir mizahın kökeninde nasıl can sıkıntısının yaratıcı potansiyeli mevcutsa, karavanın altında dönüp duran dört tekerleğin de, öylesine bir yaklaşımla, insanı kişisel bilincinin ufkuna doğru taşımaya çalışan itici bir gücü vardır…
Ya da kavaranın penceresinden baktığınızda, Dünya size böyle şirin, böyle umutlu ve böylesine şirret gözükür.
Niye mi seviyorum ben karavanı?..
İşte bunun için!
Bana dünyayı yaşantım kıldığı için!..
Hepsi bu kadar…

www.soruyusormak.com

www.dnm-ler.com

Aynen benim içimdeki duyguları yazmışsınız ancak bu kadar güzel özetlenebilir

Faruk Haksal (kendileri bir gün farkla büyüğüm olurlar bizzat..) karavancıların macera tutkusu ile dolu yüreklerinin habire dönen (ya da dönmesi gereken) tekerleklerin üzerinde oradan buraya savrulan bir ruh haline sahip olması gerekliliğini güzel bir anlatımla gözlerimizin önüne sererken sahip olduğunuz karavanınızın tekerleklerinin "sürekli dönebilmesii" için bu evcikleri "beyaz karavancı " gibi kullanmanız salık veriliyor.

Rüzgar

İşte Bu

faruk bey yüreğine sağlık Karavan tatil için değil doğayla yaşamla beraber iç içe yaşamak önüne çıkan güzelliklerin
tadını doyasıya yaşamak bir çiçekte bir yeşilikte bir mavilikte bir böçekte sevgiyi ve mutluluğu bulmaktır.

Herşey gönlünüzce olsun karavancı dostlar

Sayın Haksal,Karavan gezi notlarınızdanda istifade etmek istiyoruz.Gezip gördükleriniz bizim için çok önemli.

KRAVAN özgürlüğün başladığı, adrenalin pompalayan, serüvencisine ömür katan bir tutku sevgi ve heyecen yumağıdır. Geziniz hiç bir zaman rastlantı olamaz.Hiç değilse kaba da olsa bir haritanızda bir yönünüz olacaktır.Keyfini düşünebiliyor musunuz? Elinizdeki bu ufak kağıt parçası Karavanla hayata geçiyor ve oturduğunuz yerden yeni göreceğiniz, yerlerin heyecanının duyuyorsunuz.
Ve yeni yerler, yeni yüzler, alabildiğine ufuk ta doyumsuz bilinmeyen güzellikler..Ve sizleri karşılayan merhaba diyen ve ilk anda kuruluveren arkadaşlıklar..İnanı ki hayatımda ne güzel bir şey yapmışım.. bunu her geçen gün daha çok ama daha çok anlıyorum..
..Tüm tanıdık..tanımadığım,sadece yazılarınzı ve resimlerini gördüğüm, tüm arkadaşların....YENİ YILINI KUTLUYOR.. 2010 yılı içinde karşılaşmayı umut ederek iyi akşamlar diliyorum..
saimşimşir.

Heyecanınıza ve dıleklerınıze aynen katılıyoruz.
Evet ben ce de ne ıyı yapmıssınız , gonlunuz sen olsun
aynı duygularla yenı yılınız kutlu olsun.

Mehmet Bey , düygu ve düşüncelerimi paylaştığınız içiin teşekkürler.Yaz boyu bu şekilde
seyehat eden ve doğaya vurgun karavancı dostlarımın , ve onların hayat dolu bakışları ve enerjilerinin
ve de onlardan bana anında geçen sevgi potansiyeli'ni unutmak mümkün değil.Ki bu, yeni bir seneye
girerken onümüzdeki ayların heyecanını bir kat daha artırmakta
İyi Yıllar.Esenlikler dilerim. saimşimşir,

faruk haksal' Alıntı:
Karavan, ucuz tatil için icat edilmiş, 4 tekerlekli bir gece-kondu değildir.
Ya nedir?
Bazı standartlar içine hapsedilmiş ve alelade bir emtia durumuna sokulmuş bulunan “tatil” emtiasını buruşturup atan ve yerine doğa içindeki rastlantı ve serüven duygusunu… Yani, olanakların çokluğu zemininde oluşan yaşantı zenginliğini hedef alan bireysel özgürlüğü yerleştiren bir yaşam biçimidir.
Keşfetme heyecanıdır.
Önünüze dikilen tepenin ardındaki merak etmenin, gaibin içindeki sırra [büyüye] ulaşmanın tutkusudur… B u tutkunun heyecanıdır; enerjisidir; cevvaliyetidir!..
Gerçek anlamda düzeyli bir mizahın kökeninde nasıl can sıkıntısının yaratıcı potansiyeli mevcutsa, karavanın altında dönüp duran dört tekerleğin de, öylesine bir yaklaşımla, insanı kişisel bilincinin ufkuna doğru taşımaya çalışan itici bir gücü vardır…
Ya da kavaranın penceresinden baktığınızda, Dünya size böyle şirin, böyle umutlu ve böylesine şirret gözükür.
Niye mi seviyorum ben karavanı?..
İşte bunun için!
Bana dünyayı yaşantım kıldığı için!..
Hepsi bu kadar…

www.soruyusormak.com

www.dnm-ler.com

Müthiş bir tanımlama...
Keşke Faruk beyin yazılarını forumda daha çok görebilsek...

www.soruyusormak,www.DNM-LER gibi önemli e-dergilerin editörü sevgili kardeşim Faruk'un yazılarını, betimlemelerini ve duygusallığını yıllardır ibeğeni ile izlerim.
Son yıllarda ülke sorunlarına fena halde kafayı takıp karavancılığı boşlamış gibi ama içindeki heyecan hiç bitmeyecek ...

Faruk Haksal, Soruyu Sormak gibi tıklama sayısı on binlerle tanımlanan bu sitede 2010 yılının Rüzgar Üç Denizden Esiyor adlı gezi anılarımı yayınlamaya başladı.
Bilinmeyen onbinlerin bakalım kaçının aklına karpuz kabuğu düşürebileceğiz.

[attachment=1]

Onbinlerce tohumdan ne kadar çiçek açar bilinmez ama biz tükenmeyen umudumuz ile çabalıyoruz...
Yoğurt mu çalıyoruz bu engin göle bilinmez ama "ya tutarsa" :D

Rüzgar

Faruk&Rüzgar çalışıyor.jp

Hüseyin abi,

Sizin yazılar için zaten diyecek sözüm yok, eşimle birlikte resmen yutarak okuyoruz bir kaç defa aralıklarla...

Faruk beyin ise Dubrovnik olayı bizi çok etkilediydi, yanılmıyorsam 35 senede 42 kez gittim diye yazmıştı :eek:, ki bu bizi fişekleyen en önemli unsurlardan biriydi...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,787
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR