Karavan İçin Römork

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,953

mayıstosböce

An lar Sadece An lar,Yaşam Budur Zaten
Yer
Adabazar
Herkese iyi dileklerinden dolayı çok teşekkür ederim,hasankeyf çok kötü oldu bana :smiley: gerçekten.Sayın drares teşekkürler sınıf atlamış oldum.Sayın yasiko şimdi http://otsoto.com/index.html sitesine port bagaj için mail attım gelecek cevaba göre çadıra şekil vereceğim amacım aracın üstüne büyük bir port bagaj,araç üstü çadır gibi değilde araç üstü yatış (gölgelikli-sineklikli)gibi :smiley: ya mcgayvır aracı gibi olacak gerçekten.Sayın yasikonun fotosundan sonra coştum az kalsın remork alacaktım(ki hala bu düşüncem aşşağıdan aşşağıdan gelmekte sayın osak ın ki gibi değilde şöyle çift tekerli mesela [attachment=1],[attachment=2].idealimdeki karavan varıncaya kadar böyle oyalanmalı eylencelik eylemlerde bulunacam,keşke vito,transporter ı satmadan önce bu siteyle karşılaşsaydık,hele transporter uzun şase ne güzel olurdu ama hala idealimdeki araçlar bunlar değil.Geçen hanımla ducato maxi nin yanında durup heybeti karşısında şaşkınlığımızı gizleyemedik sanırım 17m3 tü.Her gördüğümde bizdeki mitsubishi ye olan ilgim artmakta,[attachment=3] iş konseptini değiştirsek harika olacak benim için ama malesef hergeçen gün önemi artıyor.

5b.jpg

3b.jpg

IMG_0577.jpg

Etiketler
Ynt: Karavan İçin Römork

Bülent Bey
Size böyle bir mini karavan uyar sanıyorum :smiley: Portbagajdan daha kullanışlı bence

Bülent kardeş,

Ben tek fonksiyonlu şeyleri sevmiyorum .Mutlaka birçok işe de yaramalı alacağım şeyler. Hatunlar beni her türlü işe koşuyorlar ya, eşşekliğimden kalma bir alışkanlık herhalde...

Gelelim remorka;

Madem almaya niyetlendin birçok fonksiyonu olmalı. Prensip olarak ön ve arka kısmından aşağıdaki resimlerdeki gibi boyları ayarlanabilmeli.

Ön tarafında tekne taşırsan diye makarası olmalı. Bot,Tekne, jetsky taşıyabileciğin varsayımıyla üzerindeki makararalar takılıp çıkarılabilmeli.

Motosiklet için resimdeki gibi bir düzenek olmalı

Dingilin üzerine gelecek kısmada yine portatif bir kasa konulur.dört köşesinden boyu ayarlanabilen dikmelerle resimlerdeki gibi de kullanılabilmeli.

Tabi hepsi birarada değil. Ne taşıyacaksan o şekilde düzenleyebilmelisin.

Ben yapılacaklar listeme bu şekilde aldım.

Fikir benim, karar senin.

Kolay gelsin

Bagaj.jpg

bagaj3.jpg

Sayın yasiko benim istediğime en yakın sizin en alttaki turuncu.Son zamanlarda düşünüyorum dağlarda yaylalarda daha çok vakit geçirmeyi seviyorum zıttınada deniz kenarını ve sıcağı koyuyorum böyle olunca küçük bir araç ve remork karavanım olsa bile çok rahat kullanabileceğim birşey.Mesela bugün port bagaj için teklif geldi.özel yapım 180cm uzunluğunda destek ayakları da olması gerekiyormuş bunlarla makul bir fiyata geliyor ama ne kadar makul olsada 3 katı fiyata ben bir remork alabiliyorum,hatta akşam üzeri eve gelirken kıllığınfanmıdır nedir yanımdan inanın böyle bir araç geçti çift dingilli ve kapalı yüksekçe bir remork.Çeki demirini sordum proje herşey dahil 800-900 civarı 3 bin de remork 4 e iş bitiyor,gidip konuşulursa taksit filan da yapılır sanırım ve evladiyelik her işte kullanabilirsin.isteğime en yakını şu model.[attachment=1][attachment=2] kırmızı olanı :smiley:
remorkların 2. el ucuzları çok var mesela ben iş olarak kullanma eğilimim olmasa masrafından çok daha ucuz bir fyata olan osak beyin çadırvanı tercih ederdim http://www.sahibinden.com/yaz_geldi_cadir-wan_-53WQQaXQQ7461647WQQpXQQdisplayitem herhangi bir remork fiyatına.sayın osak sizn gönderdiğinizden sonra gözüme bu takıldı [attachment=4]

tn-snowmobile-atv-trailer-sport-utility-trailer.jpg

continental-cargo-trailer.jpg

fleetwood-evolution-folding-camping-trailer-2008.jpg

sylvansport-go-miniature-camping-trailer.jpg

sylvansport-go-miniature-camping-trailer-5.jpg

mayıstosböce' Alıntı:
Sayın yasiko benim istediğime en yakın sizin en alttaki turuncu.Son zamanlarda düşünüyorum dağlarda yaylalarda daha çok vakit geçirmeyi seviyorum zıttınada deniz kenarını ve sıcağı koyuyorum böyle olunca küçük bir araç ve remork karavanım olsa bile çok rahat kullanabileceğim birşey.Mesela bugün port bagaj için teklif geldi.özel yapım 180cm uzunluğunda destek ayakları da olması gerekiyormuş bunlarla makul bir fiyata geliyor ama ne kadar makul olsada 3 katı fiyata ben bir remork alabiliyorum,hatta akşam üzeri eve gelirken kıllığınfanmıdır nedir yanımdan inanın böyle bir araç geçti çift dingilli ve kapalı yüksekçe bir remork.Çeki demirini sordum proje herşey dahil 800-900 civarı 3 bin de remork 4 e iş bitiyor,gidip konuşulursa taksit filan da yapılır sanırım ve evladiyelik her işte kullanabilirsin.isteğime en yakını şu model.[attachment=1][attachment=2] kırmızı olanı :smiley:
remorkların 2. el ucuzları çok var mesela ben iş olarak kullanma eğilimim olmasa masrafından çok daha ucuz bir fyata olan osak beyin çadırvanı tercih ederdim http://www.sahibinden.com/yaz_geldi_cadir-wan_-53WQQaXQQ7461647WQQpXQQdisplayitem herhangi bir remork fiyatına.sayın osak sizn gönderdiğinizden sonra gözüme bu takıldı [attachment=4]

en son fotograsftaki traileri gecen yaz sonul almanya da görmüştüm. fiyatı 4500 euro civarıydı. Tr'de o paraya bir karavan alınabileceği için hızla uzaklastım yanından :smiley:) ama tasarımı gercekten cok gzel.

Sayın dreyfus son fotodaki karavan derken hangisini kastettiniz.
Bakın buda bir remork [attachment=1][attachment=2][attachment=3]yani bir remorkla küçük kompak birşey yapmak mümkün.

young-activity-trailer-knaus-inside.jpg

y-a-t- inside.jpg

yat.jpg

Arkadaşlar diyelimki aracın arkasına büyükçe bir remork taktık bu remork herşeyi ile legal ölçülerde olsun, olduda yolda polis durdurdu içinden küçük çaplı bir karavan çıktı-koltuğu masası küçük duş yeri- ağırlığı da uygun olduğunu farz edersek,Polise durduğumuz yerde kamp yapıyoruz dediğimizde sorun olurmu.Yaptırımı varmıdır.

Sayın Mayıstosböceği,

"Trafik" polisinin kontrol edebileceği tek şey aracınızın ruhsatında "römork takabilir" ibaresinin olup olmadığıdır.

Bundan belki 5-15 yıl sonra, elindeki mobil araç tartı cihazıyla römorkunuzun ağırlığını tartabilir ve sizin ehliyetinizin bunu kullanmaya uygun olup olmadığını (750 kg a kadar B tipi), romorkunuzun ruhsata ihtiyaç duyup duymadığını (750 kg'a kadar), ruhsatlı ise tonajının ruhsata uygun olup olmadığını, ve hatta lastiklerinizin romork tonajını karşılayıp karşılamadığını sorgulayabilir.

Ancak römork ağırlığınızın 750 kg altında olması halinde tek yapmanız gereken aracınızın ruhsatına çeki demirini işletmek. Çok uç durumların dışında (patlayıcı, yanıcı madde taşımak vs.)römorkun tipi ve kullanım amacıyla ilgili bir sıkıntınız olmaz.

Selamlar

Doğan Böncü

Doğan bey teşekkür ederim ehiyetim c sınıfı, o zaman aracın çeki demirli olması ,ruhsata işlenmiş şekilde tabi ,bir sorun gözükmüyor.Acaba daha detay bir soru sorsam bilginiz varmı ,römorkun yan tarafında pencere olsa,bu karavan statüsünde mi algılanır.

Bülent Bey,

Bildiğim kadarıyla römork ya da karavan farklı statüde kabul edilmiyor, edilse bile farklı bir yönetmeliğe tabi değil. Dolayısıyla romorkunuza trafik emniyetini sıkıntıya sokacak bir durum oluşturmamak şartıyla pencere, kapı, uydu anteni vs. ne isterseniz yapabilirsiniz.

Doğan Böncü

uzun yolda hız sınırlarını aşmadığınız sürette hiçbir trafik polisi sizi durdurmuyor, yaklaşık on sene motosikletimi romorkla taşıyarak seyahat ettim bir kere polis durdurmadı..

Güzel haber sağolun Buralpdi.Konu başlığına bakınca biraz anlam karmaşası var eğer moderatör ,römorkdan karavan-römorkdan kamp aracı,yada römorkvan :smiley: diye düzeltebilse çok güzel olur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR