Karavan İçi Dekoratif Kaplama ( Membran )

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan celal yalçın Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,780

celal yalçın

Perihan - Celal Yalçın
Yer
ANTALYA
Kendi karavanını yapanlara öneriyorum. Sıkıştırılmış straforla izalasyonu yaptıktan sonra straforun üzerine estetik görünüm sağlamak için membran PVC folyo kullanılıyor. Çok değişik renk ve desene sahip. Düşünebileceğiniz tüm ahşap renk ve desenler de var. Kesme ,yapıştırma kolay.Herkes uygulayabilir.Kolay çizilmez,yırtılmaz,kir tutmaz,kirlense dahi detejanla temizlenir.Şu anlarda mutfak dolap kapaklarında yoğun bir şekilde kullanılıyor,

Etiketler
Ynt: Karavan İçi Dekoratif Kaplama ( Membran )

Ürünü görmek isteyenler ( membran pvc folyo ) diye arattırıp,görebilir. 0.3 mm kalınlıktan başlayıp 0.8 mm ye kadar kalınlığında var. En 142 cm uzunluk 100 m ye kadar istediğiniz uzunlukta alabilirsiniz. Daha sonra bu ürünle ilgili uygulama fotyoğrafları yayınlayacağım.

Celal Bey,
benzer bir ürünü kaplama olarak kullanmıştım kavak kontrplak üzerine, ama doğrudan XPS yada strapor üzerine uyguladığınızda darbe dayanımı yeterli geliyor mu?
Uygulama fotoğraflarınızı bekliyoruz...

Merhaba Serdar Bey
Karavana uygulamaya geçmeden sıkıştırılmış strafora yapıştırıp denedim. PVC olduğu için darbelerde esneklik sağlıyor. Birkaçgün sonra uygulayacağım. O zaman fotoğrafla beraber sonucu da yayınlayacağım.

Sıkıştırlmış strafor ile taban kaplaması ilerde kaynak gerektiğinde sıkıntı vermezmi.Onun yerine taşyünü ile yalıtım üstü su kontraplağı daha kullanışlı olmazmı.Ara alt tabandan müdahale etmeyi engeller.

Merhaba,
Bahsettiğiniz ürünler üst yüzeyinden ısıtılarak yapışıyor diye biliyorum,
XPS üzerine yapışmasında sorun olmaz mı?
Yoksa bunların ısısız yapışanları da var mı?

Merhaba Seyyah 54 ve Yugun
Membranı karavanımın tavan, yan duvarlar, mobilyalar üzerine uyguladım. Taban için uygulamadım ama uygulanmaması için bir neden olmadığını düşününüyorum. Uygulamalarımı fotoğrafladım ama yayınlayamadım. Fırsat bulduğumda yayınlayacağım. Uygulama sonucu hem estetik hem kullanış hemde ekenomik olarak harika oldu. Daha önce doğal bambu yapmıştım. Pencere ,tavan havalandırma camlarında terlemeyle sızan su damlacıkları bambunun arkasındaki bezi ıslatarak küflenmeye, kötü kokuya, pis görüntüye neden oldu. O nedenle çare ararken membranı keşfettim. Normalde membran ev mobilyalarında yoğun sıcak pres olarak uygulanıyor. Ben soguk yapıştırma olarak iki şekilde uyguladım.
1- Tavanda terlemeyi azaltması ve izalasyonu arttırması için sıkıştırılmış sıtrafora özel yapıştırıcı (SİSTA FLEXTEC YAPIŞTIR &YALIT ) ile uyguladım. Çünki diğer yapıştırıcılar straforu eritiyor veya tam bir tutma sağlamıyor.
2- Doğrudan su kontrapilağı veya mobilya üzerine yapıştırarak.
Her iki uygulamam da başarılı oldu. Şu anda kullanıyorum. Fethiye yöresindeyim, görmek isteyenler telefonla irtibat kurabilir. 0505 836 97 97

Ben bugün aracımın iç yalıtım için taş yünü aldım.Hem su itici hemde yanmaz özelliği var.Yan duvarlarda ve tabanda kullanacağım.Üstüne 05 lik renkli kontraplak kullanacağım.Tabanada 20 lik su kontrası aldım.Taşyünü üstüne onu kullanacağım.Sanırım iyi bir izole çalışması olacak.Ek yerleri için çift tırnaklı alimiyon geçme çıtası aldım.Mastiklede sıkıladıktan sonra atılan sabitleme fidalarının üstüde kapakla kapatılacak.Nasipse resimlemeleri atacağım.

Selamlar
Takip için .(Nokta) koyalım.
Size kolay gelsin.

Fotoğrafları göndermeye ancak fırsat bulabildim.
[attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5][attachment=1]

membran.jpg

membran kesim.jpg

membran kesim2.jpg

membran kesim3.jpg

membran kesim 1.jpg

Celal Hocam, bildiklerinizi/öğrendiklerinizi/deneyimlerinizi tıpkı diğer karavanseverler gibi paylaşıyorsunuz; çok sağolun.

Selamlar
Cavid Sezen

celal yalçın' Alıntı:
Bir parça faydam olabiliyorsa ne mutlu bana!

Ne demek Celal Hocam; baksanıza izinizden kaç kişi gitmeye başladı... ;) :smiley:
Yüzyüze de görüşebilmek dileğiyle, iyi geziler, iyi dinlenceler.

Selamlar
Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR