Ynt: Karavan İçi Dekoratif Kaplama ( Membran )
Merhaba Seyyah 54 ve Yugun
Membranı karavanımın tavan, yan duvarlar, mobilyalar üzerine uyguladım. Taban için uygulamadım ama uygulanmaması için bir neden olmadığını düşününüyorum. Uygulamalarımı fotoğrafladım ama yayınlayamadım. Fırsat bulduğumda yayınlayacağım. Uygulama sonucu hem estetik hem kullanış hemde ekenomik olarak harika oldu. Daha önce doğal bambu yapmıştım. Pencere ,tavan havalandırma camlarında terlemeyle sızan su damlacıkları bambunun arkasındaki bezi ıslatarak küflenmeye, kötü kokuya, pis görüntüye neden oldu. O nedenle çare ararken membranı keşfettim. Normalde membran ev mobilyalarında yoğun sıcak pres olarak uygulanıyor. Ben soguk yapıştırma olarak iki şekilde uyguladım.
1- Tavanda terlemeyi azaltması ve izalasyonu arttırması için sıkıştırılmış sıtrafora özel yapıştırıcı (SİSTA FLEXTEC YAPIŞTIR &YALIT ) ile uyguladım. Çünki diğer yapıştırıcılar straforu eritiyor veya tam bir tutma sağlamıyor.
2- Doğrudan su kontrapilağı veya mobilya üzerine yapıştırarak.
Her iki uygulamam da başarılı oldu. Şu anda kullanıyorum. Fethiye yöresindeyim, görmek isteyenler telefonla irtibat kurabilir. 0505 836 97 97