Karavan Hakkında Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sadness77 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,280

sadness77

Kamp I
merhaba karavana çok büyük merak armış durumdayım ve başlangıç olarak da Başoğlu caretta 1500 düşünüyorum kullananlar yada bilenler yorum yazarsa çok sevinirim değerli bilgileriniz içi şimdiden teşekkür ederim

Etiketler
Ynt: Karavan Hakkında Yardım

sadness77' Alıntı:
merhaba karavana çok büyük merak armış durumdayım ve başlangıç olarak da Başoğlu caretta 1500 düşünüyorum kullananlar yada bilenler yorum yazarsa çok sevinirim değerli bilgileriniz içi şimdiden teşekkür ederim
Neden caretta benim şahsi fikrim içinde oturup yemek yiyemedikten sonra aynı işi çadırda yapar. Karavanda yemek tuvalet ve duş ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz bir model daha isabetli olacak

sadness77' Alıntı:

Çekirdek ailenin (iki yetişkin iki çocuk) ihtiyaçlarını karşılayacak badi'k modelimiz.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=95149.0

caretta ben bir dönem kullanmıştım,içi çok dar,insana fenalık geliyor,tavsiye etmem,ama arka mutfak kısmı çok kullanışlı,
kamplarda yağış yoksa genelde insan dışarda oturmayı tercih ediyor,ama büyük karavanların da mutfağı dışarıdan kullanılamıyor,aslında mutfağı hem içeriden hem dışardan kullanılabilen,içinde yatarken ve üst baş değiştirirken bunalmayacak kadar büyük çekme yada moto karavan güzel olurdu

on bin tl ye kadar tavsiye edebileceğiniz (ama tamamen arazi koşullarında çekerken zorlanmayacağım karavan tipleri) nelerdir acaba

Bence caretta sizin kullanım şartlarınıza göre uygundur,dışına bir sarkıtma yada bir çadır bağlarsanız yaşam alanınızı genişletebilirsiniz
hemen hemen heryere girebilme olanağınız olur,dönüşü olmayan yollarda,toprak zeminde bile el ile rahatlıkla hareket ettirebilir(çevirebilirsiniz),
Geniş ferah olsun derseniz,sizin kullanım şartlarınıza göre hareketlerinizde biraz sınırlama olur

bende caretta düşünüyorum hemde çeken araç fazla yorulmaz misal ufak bi araçla dahi çekilebilir

sadness77' Alıntı:

Sn. sadness77 size Türkiye'nin Avrupa'da TİP ONAY BELGESİ alabilen ilk Türk Malı karavan üreticisi olan PİNO KARAVAN'ın pi2010 modelini tavsiye ederim. Aşağıda ki linkte resim ve teknik detayları mevcut.

https://www.facebook.com/pages/PINO-KARAVAN/281342261151?id=281342261151&sk=photos_stream

1069322_10151457202306152_1165228121_n.jpg

tipo1.jpg

Caretta'lar hoş duruyor ama mutfağın dışarıda olması biraz sıkıntı yaratabilir sanıyorum. Pratikte sinek, böcek derken iki kap yemek pişirmek vs. epey zor olabilir. Ama "ben bunu sadece iyi havalarda; güneşli günlerde kullanırım" derseniz sorun yok.

Pino'nun PI2010 modeli ise bana daha kompakt geliyor. İçinde 2 kişi + 1 küçük çocuk kalabilir. Mutfak içeride. 2 kişi çok rahat masada oturup yemek yiyebiliyor (bizzat denedim). Ayrıca cayır cayır bir güneş altında içi enteresan şekilde serindi. Köpeğini de yanına alıp dağ bayır dolaşan bir tanıdığımız var PI2010'la; küçük bir güneş paneli ile neredeyse her yerde uzun konaklama yapabiliyor. Yeter ki su takviyesi yapılabilsin.

Bence iki karavanı da yerinde görün; inceleyin öyle karar verin. Ben bu kadar minimalist düşünsem kesinlikle Pino'yu seçerdim.

sevgiler,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR