Sn.Özgür, tabiki forumda izlediğiniz karavan ve camperleri profesyonelce yapan firmalar var, bunlar adapazarı ve bursadaki karavan firmaları, sizin düşündüğünüz gibi A'dan Z'ye anahtar teslim yaparlar ama bu işin bedelini ancak onlarla iletişim kurarak öğrenebilirsiniz, tabiki, bu işleri kendi yapana göre 2-3 misli bedel tutar, bizim buradaki paylaşımımız, en düşük bütceyle kendi camperini kendi yapmayı düşünenlere biraz destek, biraz fikir, birazda gaz vermek...
Transportere gelince, benim şahsi düşüncem, transporteri ben kendim için, ölçüleri, fiyatı ve aracın kullanımı açısından camper olarak göremediğim için, yani bana uygun bir araç gelmiyor, araç eni, enine yatak yapmak için dar, yüksek tavanların yüksekliği ayakda durmak için yetersiz, kendim için düşünmediğim için transporterle alakalı hiç bir çalışmada yapmadım...Aslında yerleşim düzeni olarak pek birşey değişmez, sadece ölçüler değişir, aile fertleri 170 cm2den uzun olmayan aileler transportedende camper yapabilir, ama boyunuz 180-190 cm ise en ideal araçlar, PSA grubu(ducato-Jumper-Boxer) ve ivecolardır..