Kararsız Kaldım Yardım Rica..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tarikay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,278

tarikay

Yeni Üye
??? ??? ??? :eek: :p ::smiley:

Selamlar

Aranıza yeni katıldım.Benim 2013 model pejo 301 aracım var.12.000 kmde 1,2 benzinli 72 beygir.Ağırlığı 980 kg

Bunları niye yazdım? ;) tercih yapma durumundayım.

1- 2.el 750 kg altı ruhsat gerektimeyen ya ikinci el yada yeni çekme karavan.( Muhtemelen araba çekmekte zorlanacak )

2-Reno trafik alıp içini yaptırmak.Normal zamandada kullanmak.Veya yapılmış almak.

Büyük hantal birşey istemiyorum.Cumartesi,pazar ve yaz tatilinde gezmek amacım.
Aile yapım.10 yaşında kız 6 yaşında oğlum.Eşim ve Ben seyahat edicez.

Tavsiyelerinize ihtiyacım var.Saygılar...

Etiketler
Ynt: Kararsız Kaldım Yardım Rica..

Selamlar

Aranıza yeni katıldım.Benim 2013 model pejo 301 aracım var.12.000 kmde 1,2 benzinli 72 beygir.Ağırlığı 980 kg

1- 2.el 750 kg altı ruhsat gerektimeyen ya ikinci el yada yeni çekme karavan.( Muhtemelen araba çekmekte zorlanacak )

2-Reno trafik alıp içini yaptırmak.Normal zamandada kullanmak.Veya yapılmış almak.

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=102772.0#ixzz2ynWmsxHP

Merhaba öncelikle aramıza hoşgeldiniz benim size naçizane tavsiyem reno trafikten vazgeçin sebebi aile yapınıza uymayacak olması ve küçük bi araç olasıdır eğer amacınız sadece gezmekse tamam yok karavan statüsünde kullanacaksanız yani mutfak banyo wc oturma gurubu ozaman bu araç size küçük gelecektir benim size tavsiyem reno gurubu düşünüyorsanız master olabilir yada ducato, citroen, boxser bu araçları düşünmeniz bunlardan herhangi birine aile yapınıza uygun yerleşim planı uygulamak mümkün böylece hayellerinizi gerçekleştirebilirsiniz saygılarımızla.
DOLLY KARAVAN
BÜLENT SOYDAŞ

IMG_0481.JPG

IMG_0445.JPG

IMG_0486.JPG

IMG_0487.JPG

IMG_0494.JPG

slm..bence arabanızı değişin..karavanın günlük kullanımı zor olur, sizin araçta hiç bir karavanı verimli bir şekilde çekmez..
sizin aracınızın 33000-35000 tl civarlarında olduğunu düşünürsek bu fiyata daha güçlü bir araç alabilirsiniz...
, kendi zevk ve ihtiyacınıza uygun olarak birçok alternatifiniz olacaktır
ben kendi aracımdan önereyim ssangyong action sport4*4 (2000 motor dizel 140 hp)(muhtemelen vergi indirimindende yaralanacağınız için 1800 motor vergisi ödersiniz-yıllık1200 tl civarı) 2010-2011 modellerini 30-35000 arasında bulabilirsiniz..
allah gönlünüze göre versin diyelim...

Bence de aracınızı değiştirin. Karavan çekmek istiyorsanız dizel bir otomobil alın. Örneğin Benim aracım 2010 model astra cdti. 1248 cc motor hacmi olmasına rağmen 90 hp ve 200 nm torku var. (Kıyaslayın diye yazdım)
İyi gezmeler dilerim.

Renault Traffic de yanlış seçim olur, herhangi bir bayiye gidip içini görseniz zaten vazgeçersiniz. 4 kişi alçak tavanlı bir aracın içinde çok zor gibime geliyor...

301 le çekme karavanla birlikte minimum 1500 kiloyu cekmek hem arabanıza yazık hemde cebinize.Tavsiyem C4 Dizel 110 hp lik 2008 -2009 model .Az yakar beygiri yüksektir tek sıkıntısı parcası biraz pahalıdır (301 neyse oda odur ikiside fransız sonucta).Ancak dikkat edin 92 beygiri var bu aracların 110 beygiri var .Yada 4x2 gibi araçlara yönelebilirsiniz diğer abilerimin dedigi gibi

MERHABA İstanbul ataşehirden MODA KARAVAN: karavan için her konuda yardımcı olmak isteriz yerimizde imalatı süren veya üretimi bitmiş karavanları görme şansınız var daha iyi bir fikir ve kullanışlarını görebilirsiniz saygılarımızla moda karavan İstanbul ataşehir

citroen jumper 7.jpg

tarikay' Alıntı:
??? ??? ??? :eek: :p ::smiley:

Selamlar

Merhaba,
İçten arzu ettiğiniz dileğinizin en kısa zamanda gerçekleşmesi dileğiyle;
1) Çekme karavan edinmek, işin en kolay yolu. Maddi açıdan da, hele 2.elde birçok alternatifiniz olur. Bir zamanlar çekme karavanım vardı. Zorluğu, trafikte seyir hali. Oldukça tecrübe gerektirir. Fazla gezmeden, sabit bir kampingte kalıp (kışın) yazın istifade edecekseniz ideal. Hem aile yapıniza hem de maddi açıdan en kestirme yol. Gezmek isterseniz, 750 kg altı olacak, üstü ruhsata işlenecek, aracıniza çeki demiri yaptırıp, ruhsatinıza işlenecek, vs. vs...
2) Motokaravanla daha çok gezmek mümkün. Birçok alternatif var. Panelvan alıp kendinizin yapması, karavan imalatçılarına yaptırmak, son olarak yapılmış hazır karavan almak. Maddi imkanlarınıza ve yaşam tarzınıza göre siz karar vereceksiniz.

Bana fikrimi sorarsanız, eğer gezmeden kısa yoldan, fazla da para vermeden, küçük çocuklarla ferah bir ortamda,karavan sahibi olayım, tecrübe sahibi olduktan sonra, 2.aşamada motokaravanım olur derseniz, çekme karavandan başlayın. Yaşayıp görün, hayat tarzınıza karavancılık uyacak mı ? Siz arabayı kullanırken, annenin iki çocuğa sahip olması oldukça zor olacak. Arabanıza çeki demiri yaptırmadan sabit bir kampinge çektireceğiniz bir çekme karavanla ilk deneyimlerinizi 1-2 yıl yaşayıp görür ondan sonra yeni girişiminize kesin kararınızı verirsiniz. Herşey gönlünüzce olsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri