Merhaba arkadaşlar,
Siteye yaklaşık üç ay kadar önce üye oldum ve hemen hemen her gün girip takip ettim, her birinizin yardımseverliğini tebrik ederim. İlk yazımı da buraya güzel bir iş için yazıyorum.
Sonunda hayalimdeki aracı almak için startı verdik ☺
Sitede defender’la ilgili sayfalarca yazı okudum ama maliyetlerle ilgili detaylı bilgilere ulaşamadım ☺
Şimdi, karar aşamasını geçtik defender’da karar kıldık. Ancak nasıl bir yol izlemem konusunda sizlerin önerilerine ihtiyacım var.
Araç, evin tek arabası olacak ☺ babam da ben de işe gidip gelirken kullanmayacağız, arabamız varken de kullanılmazdı. Sadece gezmek için kullanacağız ve çoğunlukla şehir içinde olacak (olmaz deseniz de bu konuda başıma buyruk davranacağım kusuruma bakmayın, sitede zaten kullananların olduğunu da gördüm ☺).
Haftasonlarında da hafif off-road amaçlı ve gezilerde kullanmak istiyorum ve aracın dizel olması konusunda da kararlıyız.
Aracı kullanım amacımız genel olarak bu şekilde.
Ayırdığımız bütçe de 25 bin TL civarında. Bu bütçe ile nasıl bir defender almalıyız? Maksimum 10 bin TL’ye kadar boş bir araç alıp toplamak mı, yürür durumda makyajsız 20 bin TL civarında bir araç almak mı mantıklıdır?
Araca yapmak istediklerimden de bahseyim, karşılarına ortalama maliyetlerini belirtirseniz sevinirim;
Araç içinde
-Koltuklar konforlu deri döşemelerle değiştirilecek (çıkma veya sipariş üzerine)
-ön konsol yeni kasa defender şeklinde yapılacak.
-vites yeni kasa defender’ınki gibi olacak ve yeni bir land rover direksiyon kullanılacak
-merkezi kilit ve otomatik cam yapılacak
-soğutma ve ısıtma sistemi (alternatif çözümler önerebilirsiniz)
Araç yürüyen aksamında (yürüyen aksam sağlamsa)
-2” yükseltme kiti ve 33” veya yaklaşık ebatlarda lastik ve jant takımı
Araç dışında
-komple metalik boya
-portbagaj
-delici ve yayıcı farlar
-bull bar
Yazıklarımın hepsinin belirttiğim bütçeyle yapılamayacağını tahmin edebiliyorum ☺
bu bütçe ilk aşamada geçerli olacak, sonrasında da yavaş yavaş eklemeler yapabiliriz.
Defender sahibi arkaşlarımızdan bu güzel ve çetrefilli yolda yardımlarını rica ediyorum.
Bu arada ismim Beyhan, unisex bir isimdir bilenler vardır mutlaka ☺ erkeğim yanlışlık olmasın
Hepinize şimdiden teşekkür ederim.