Kararı verdik defenderlı oluyoruz, yardımlarınızı bekliyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan B.Cebeci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,559

B.Cebeci

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar,

Siteye yaklaşık üç ay kadar önce üye oldum ve hemen hemen her gün girip takip ettim, her birinizin yardımseverliğini tebrik ederim. İlk yazımı da buraya güzel bir iş için yazıyorum.
Sonunda hayalimdeki aracı almak için startı verdik ☺
Sitede defender’la ilgili sayfalarca yazı okudum ama maliyetlerle ilgili detaylı bilgilere ulaşamadım ☺
Şimdi, karar aşamasını geçtik defender’da karar kıldık. Ancak nasıl bir yol izlemem konusunda sizlerin önerilerine ihtiyacım var.
Araç, evin tek arabası olacak ☺ babam da ben de işe gidip gelirken kullanmayacağız, arabamız varken de kullanılmazdı. Sadece gezmek için kullanacağız ve çoğunlukla şehir içinde olacak (olmaz deseniz de bu konuda başıma buyruk davranacağım kusuruma bakmayın, sitede zaten kullananların olduğunu da gördüm ☺).
Haftasonlarında da hafif off-road amaçlı ve gezilerde kullanmak istiyorum ve aracın dizel olması konusunda da kararlıyız.

Aracı kullanım amacımız genel olarak bu şekilde.

Ayırdığımız bütçe de 25 bin TL civarında. Bu bütçe ile nasıl bir defender almalıyız? Maksimum 10 bin TL’ye kadar boş bir araç alıp toplamak mı, yürür durumda makyajsız 20 bin TL civarında bir araç almak mı mantıklıdır?

Araca yapmak istediklerimden de bahseyim, karşılarına ortalama maliyetlerini belirtirseniz sevinirim;

Araç içinde
-Koltuklar konforlu deri döşemelerle değiştirilecek (çıkma veya sipariş üzerine)
-ön konsol yeni kasa defender şeklinde yapılacak.
-vites yeni kasa defender’ınki gibi olacak ve yeni bir land rover direksiyon kullanılacak
-merkezi kilit ve otomatik cam yapılacak
-soğutma ve ısıtma sistemi (alternatif çözümler önerebilirsiniz)

Araç yürüyen aksamında (yürüyen aksam sağlamsa)
-2” yükseltme kiti ve 33” veya yaklaşık ebatlarda lastik ve jant takımı

Araç dışında
-komple metalik boya
-portbagaj
-delici ve yayıcı farlar
-bull bar

Yazıklarımın hepsinin belirttiğim bütçeyle yapılamayacağını tahmin edebiliyorum ☺

bu bütçe ilk aşamada geçerli olacak, sonrasında da yavaş yavaş eklemeler yapabiliriz.

Defender sahibi arkaşlarımızdan bu güzel ve çetrefilli yolda yardımlarını rica ediyorum.

Bu arada ismim Beyhan, unisex bir isimdir bilenler vardır mutlaka ☺ erkeğim yanlışlık olmasın :D

Hepinize şimdiden teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: Kararı verdik defenderlı oluyoruz, yardımlarınızı bekliyorum

Hayırlı olsun efendim :smiley: Allah kazasız belasız güzel günlerde kullnanmanızı nasip erder inşallah benim Defender maceram 110 ile başladı ve 1991 model düz dizeldi uzunluğu ve motordan gelen aşırı takırtı baya bir rahatsız edici hal alabiliyordu hidrolik direksiyon olmayışı da cabasıydı İstanbul tafiğinde bu haliyle kullanmak biraz savaş vermek gibi birşeydi.Şimdi 1994 Defender 90 kullanıyorum benzinli hidrolik direksiyon ne ses ne gürültü 3 ay oldu alalı garajdaki BMW 320'yi günlük kullanıma çıkarmak aklıma bile gelmiyor yani Defenderimi günlük işlerim için şehir içinde de kullanıyorum selamlar

Yanıtınız için çok teşekkür ederim. şehir içinde kullanıyor olmanız bana daha da cesaret verdi.
Bu arada yazıda belirtmediğimin farkına vardım; kapalı kasa 110 almak istiyorum.
Sizin de söylediğiniz gibi hidrolik şart, sanırım 1000 lira civarında yapılıyormuş, doğru mudur?

Defender Doğru karar Bende %80 şehir içinde kullanmayı planlıyorum.

Hidrolik şart bencede

Cevabınız için teşekkür ederim Serkan Bey.
Forumda sizin de defender topladığınızı gördüm. Siz nasıl yapıyorsunuz, nasıl bir araç aldınız?

B.Cebeci' Alıntı:
Cevabınız için teşekkür ederim Serkan Bey.
Forumda sizin de defender topladığınızı gördüm. Siz nasıl yapıyorsunuz, nasıl bir araç aldınız?

Nasıl topladığımı çok detaylı konu başlığımda "İzmir'de Adam olacak Çocuk" yer veriyorum.

Aldığım araç Düz dizel 87 model 110

Açtığınız konuyu tamamen inceledim tebrik ederim, darısı başıma diyelim.
sizin için de uygunsa maliyetini yazabilir misiniz, özelden de mesaj gönderebilirsiniz.

Bu arada özelden mesaj gönderen arkaşlara mesaj sayım yetmediği için cevap yazamıyorum, kusura bakmasınlar.
İlgileri için teşekkür ederim.

Aşağıda linklerini verdiğim araçlardan bildiğiniz var mı veya forumdan birine ait midir?
Antalya tarafından almak istesem aracı nereye gösterebilirim?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-kisa-bir-sure-icin-49234101/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-1987-110-2-5-defender-5-aralikta-ayindan-kaldirilacaktir-64212365/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-land-rover-defender-110-2-5-1990-askin-jeep-ten-68166665/detay/#

1. link deki aracı tavsiye ederim. Diğerleri Kıyas bile kabul etmez bence

Evet benim de hoşuma gitti.
Bir de Otokar yapımının İngiliz yapımına kıyasla dezavantajları nelerdir, sitede İngilizler öneriliyor.
91 kasa olduğundan muhtemelen Otokar çıkmasıdır.

Hayırlı olsun. 1. LİNKİ VERDİĞİNİZ ARAÇ 40.000 TL EDER. Sahibini tanımam ama ben defender baktığım sıralarda yanlış hatırlamıyorsam 45 istiyordu. Eger araçta ciddi bir sıkıntı yoksa hiç düşünmeden alın.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,906
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
boldpilot_71

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR