Karadenizli arkadaşlardan tavsiye isteği

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kredno Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,933

kredno

Ana Kamp
Özellikle karadeniz bölgesinde kullanıldığını düşündüğümden bu yöremizdeki arkadaşlara danışmak istiyorum. Sizler takip ediyorsunuzdur.

Satılık cj lerin çoğu internette yer alıyor mu yoksa oraya gelip dolaşarak başka alternatifler bulunabilir mi ? Taktım kafaya sağlam bir usta da tavsiye ederseniz Trabzon, Ordu, Artvin neredeyse gözümü kapayıp geleceğim istanbul'dan...

Hazırlanıp satılanların hiçbiri benim ihtiyacımı karşılamıyor.

Ne arıyorum ?

Uzun Şase, 6-8 kişilik kasası olan, iç aksamı fazla ellenip oynanmamış, üstü açık muayenesinde ve yürüyeninde sorunu olmayan 1500-2500 cc arası bir cj arıyorum.

Etiketler
Ynt: cj5 için bilginize ihtiyacım var

Cj-5 ler uzun şasi değildir. Aks aralığı olarak hesaplanan cj modelleri yıllara göre de değişiklik gösterir.

CJ-5 en kısa şasidir. 8 kişilik olan cj-8 dir.

Ynt: cj5 için bilginize ihtiyacım var

jeep' Alıntı:
Cj-5 ler uzun şasi değildir. Aks aralığı olarak hesaplanan cj modelleri yıllara göre de değişiklik gösterir.

CJ-5 en kısa şasidir. 8 kişilik olan cj-8 dir.

Cevabınız için teşekkür ederim, sorudaki yanlışı fark edince değiştirdim o sırada sizden cevap gelmiş. Anlamak istediğim bu ilandaki CJ-5 model doğru değil o zaman değil mi ?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-muayenesi-yeni-yapildi-bu-fiyata-bundan-iyisi-yok-90894799/detay/

Ynt: Karadenizli arkadaşlardan tavsiye isteği

Öncelikle cj5-6-7-8 ne almak istediğinize karar verin,sonra cj leri biraz tanıyın 2000-2500 Motoru orjinal de olmaz,bu işe ne kadar bütçe ayırdığınızda çok önemli...Karadeniz bölgesi olarak yardımcı oluruz...

**FatsaOffRoad**' Alıntı:
linkini yolladığınız araç cj değil tuzla..

Teşekkür ederim, ne nedir ne değildir öğrenmeye çalışıyorum böyle yanlış ilanlarla da kafam iyice karışıyor. Forumda cümle aralarında binlerce bilgi var 20 gündür okuyorum iyice karıştım. Mesaj aralarında var bu bilgiler de ulaşmak için bütün mesajları okumak gerekiyor.

Keşke forumun en üstünde sabitlenmiş bir konu olsa benim gibi foruma yeni üye olanlar daha kolay anlayabilse.

Orjinal cj lerde 6 düz silindir motor cıkar 79 model altı cj5 lerde 3.8 E tipi motor 79 ve üstü Cj-5 lerde 4.2 C tipi motor cıkar.. Uzun şase dediğin cj-8'dir. Orjinal cj-8'lerin model aralığı 1982 - 1986'dır. 4.2 C ve Z tipi motor cıkar..

**FatsaOffRoad**' Alıntı:
Orjinal cj lerde 6 düz silindir motor cıkar 79 model altı cj5 lerde 3.8 E tipi motor 79 ve üstü Cj-5 lerde 4.2 C tipi motor cıkar.. Uzun şase dediğin cj-8'dir. Orjinal cj-8'lerin model aralığı 1982 - 1986'dır. 4.2 C ve Z tipi motor cıkar..

Çok teşekkür ederim bilgiler için. :smiley:

Hemen belirteyim cj ye ihtiyacım olduğu için arıyorum. Ford focus HB alıcısı hazır onu satıp alacağım. Alacak arkadaş da benim Cj yi bekliyor. Biraz acele ediyorum bu nedenle.

CJ istememin tek sebebi ise kendime göre düzenlemek. al sat yapmayacağım. iş nedeniyle arazide çok işim oluyor. focus un arka koltuklarını söktüm öyle kullanıyorum. içinde uyuyorum. kamp kuruyorum bagajı mutfak oluyor.

uzun şase, kapalı kasa yapacağım. Arkası karavan gibi olacak, bazen eşya taşıyacak, ama şehir içinde de kullanacağım için göze de hitap etmeli.

3 e 5 e alacağım belki ama 10-15 masraf olacak sadece kaportada.

offroad turlarına katılmayı isterim ama ortamı paylaşmak adına uzaktan takip ederim.

Alttaki resimdeki düzeneği CJ görünümlü olarak düşünebiliriz. Orjinali de fazla bozmak istemiyorum.

Bu nedenle verdiğiniz bilgilerle uzun şasi Tuzla, CJ 8 işimi görür sanırım.

Bir de linkini verdiğim jeepin modelini anlayamadım.

http://www.arabam.com/ikinciel/ilan/detay/3664758

1960 ise ne Tuzla ne cj8... şasesi sağlamsa aradığım böyle bişey, kaporta çürümüş ama tamamen elden geçecek zaten, düzgün olsa bile aynı işlem yapılacak. Toplanmış olan hazırlar kasası yüzünden işime yaramıyor.

P1060038.JPG

3 e 5 e cj almayı planlıyorsanız almayın derim,size bir abimizin aracını önereceğim cj8 istiyorsanız,alacaksanız böyle bir araç alın,sanmayınki 5 e alırım 10 da masaraf yapsam 15 e çıkar... http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-giresun-garage-den-ofrroad-donanimli-cj-8-96595702/detay?source=promotion_topl

kaporta ve yürür masrafı olmayan cj lere bakın derim sonra istediğiniz şekilde donanım ekleyin
inanın ki çürükleri toplamak tahmin ettiğinizden çok daha masraflı olacaktır

forumda okurken bu tavsiyenin defalarca bir sürü kişiye yapıldığını farketmiş olmalısınız
bazı şeyler vardır ki tecrübe ile sabittir emin olun ki bu toplama meselesi de bunlardır ;)

jeep28' Alıntı:
3 e 5 e cj almayı planlıyorsanız almayın derim,size bir abimizin aracını önereceğim cj8 istiyorsanız,alacaksanız böyle bir araç alın,sanmayınki 5 e alırım 10 da masaraf yapsam 15 e çıkar... http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-giresun-garage-den-ofrroad-donanimli-cj-8-96595702/detay?source=promotion_topl

Teşekkür ederim tavsiyeniz için ama bunu da alsam ki şu an nakit alacak durumdayım benim fordu da aynı fiyattan sattım..yine aynı 10-15 kaporta masrafı yapacağım. Bu haliyle benim işimi görmez.

Örneğin ben tavanı kestirip çıkma yaptıracağım. o zaman döşemeler sökülecek. Özel koltuklar atılacak. Tavandaki sis farları atılacak. Tavan sepeti atılacak. Kesimden sonra yeniden boyanacak. motor değişecek 4.2 bana çok fazla offroad a çıkmayacağım ki. LPG sökülecek yoksa iş yerime giremem.... :smiley:)

Yani o arkadaşımızın verdiği bütün emekleri söküp atmak ve sadece şaseyi bırakmak olacak. Hem israf hem yazık..

3-5 e alırım dedim ama gördüğüm kadarıyla fiyatlar öyle. Benim için önemli olan sadece Şasesi, yürüyeninde problem olmaması.. Geri kalanını kendi ihtiyacıma göre düzenlemek istediğim için CJ olsun istiyorum.

__ C J 7 __' Alıntı:
kaporta ve yürür masrafı olmayan cj lere bakın derim sonra istediğiniz şekilde donanım ekleyin
inanın ki çürükleri toplamak tahmin ettiğinizden çok daha masraflı olacaktır

forumda okurken bu tavsiyenin defalarca bir sürü kişiye yapıldığını farketmiş olmalısınız
bazı şeyler vardır ki tecrübe ile sabittir emin olun ki bu toplama meselesi de bunlardır ;)

Tam yazdığınız gibi birşey arıyorum ben de :smiley:. o ilanın linkini verdim çünkü satan yürüyeninde sorun yok diyor. Gerçekten yok mu bilmiyorum tabii.

Ben toplama yapmayacağım sadece kaportayı biraz değiştirip içini döşeyebileceğim uzun şaseli cj arıyorum.

Ben cj5'imi satıyorum. Özelden mesaj atarsanız detayları konuşuru.

sizin için gerekli olan araç cj8 dir.istanbulda ulus otomotivde hem istediğiniz gibi kesip istediğiniz hale getirebileceğiniz bir araç ve her türlü yedek parçasını da bulabilirsiniz.ulus otomotive taksim ve maslakdaki mağazalarında aşağıda yazdığım telefon numaralarından ulaşabilirsiniz.

taksim.0212 238 03 50 - 0212 250 34 02 - 0555 533 58 02

maslak. 0212 328 40 13

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri