Karadenizin El Değmemiş Yaylası Ancumah (ZENO)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan meseregan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 65
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,554

meseregan

Silence is a Heavy Stone
Yer
Trabzon
Web
www.meseregan.com
Bir çok kamp deneyimmi oldu ama karadenizde geçenler hepsinde farklı oluyor herseferinde. Orada insan el değmemş bir şeyler bulabiliyor inanın. Dolaşırken kutu kola yada yırtılmış plastik torbalara rastlamıyorsunuz.
Çok fazla bilinmeye bir yeri anlatacagım size umarım yolunuz düşer ve bir iki gün geçirisiniz sizde orada.
Ancumah yaylası, bilmiyorum duyanlar varmı içinizde. Of çaykara yolundan uzun göle doğru giderken cumapazarında Bölümlü yol ayrımından sola dönüp Bölümlü çay fabrikasından geçiyorsunuz. Burada yolu sormanız gerekiyor. Buradan anlatmak zor ama tarifle bulabileceğiniz bir yer.Ancumah tam olarak ağaç sınırında olan bir yer yanlış hatırlamıyorsam yüksekliği 1800m civarında. Çok gür çam ormanlarının yanında şimşir olarak bilinen ( Buxus Balearica ) ve ülkemizde çok nadir olan bodur bir ağaç türünü de görüp resimleme imkanı bulacaksınız.
Ancumah Deresi, küçücük bir yatakan nasıl bu kadar su akıyor diye sormadan edemdim kendime gördüğümde. Duya düşmemeye özen gösterin. ( bu arada balık avcılarına söylemeden edemiyeceğim balık avlamak kesinlikle yasak, bu konuda duyarlı olursanız çok sevinirim.)Dereye yakın bir yere atmayın çadırınızı.Derenin gürültüsü bildiğiniz gibi değil. Bölgede yabani hayvan olarak ayı, çakal, nadiren domuz , porsuk ve geyik bulunuyor.Ama yabani hayat populasyonu avlanma yüzünden tehlike sınırlarına yaklaşmıştır. ( Bu arada avcı arkadaşlara sesleniyorum bölge orman memurları tarafından çok sıkı denetim altında ve adamlar yaylalarını çok seviyorlar.)
SEVGİ İLE KALIN.
Arkadaşlar en çok zevk aldıgım kamplardan birisiydi.

Etiketler
Ynt: Karadenizin El Değmemiş Yaylası Ancumah (ZENO)

Resim çekme imkanınız olduysa görmek isterdim.

Çok resim var ama resimleri scan etmem gerek birazda yogunum bu aralar, umarım en kısa zamanda resimleri yükleyebilirim. Saygılar.

Ercüment Bey Zeno yaylasına, Trabzon ili Of ilçesinden gidilir. Of sapagından girdikten sona (uzun göl yolu ) yaklaşık 15 km sonra Cumapazarı diye bir kasaba var.Burada Bölümlü sapağından sola dönülüyor. Yolun devamını sorarak gitmenizde fayda var. Kesinlikle karışık değil.
Ama Erzurum Bayburt istikametinden gelecekseniz Bayburtun içinde Soğanlı Dağı sapagı var bu yolu kullanırsanız yol baya bi kısalır (100 km civarında) ama kaybolacagınıza garanti veririm :smiley::smiley:artı yol kesinlikle yerden yüksek olan arabalar için.

Hocam birkaç resim iş arası hem stres atarsınız.

meseregan hocam uzun zamandır yoktun.
umarım gönlünce bir gezi olmuştur.
tabi bizzat yaşayarak tattığın güzelliklerden bir kaç kare ekleyin de bizim de gözlerimiz bayram etsin.

Meseregan kayıplara karıştı galiba, yada yaylada koyboldu... ;D ;D ;D
fotoğrafları hala bekliyoruz...

Arkadaşlar hepinizen çok özür dileri işlerimin yoğunlundan dolayı epeydir siteye giriş yapamadım.Bu kadar lafın üzerine buraya Zeno bub kendisini koysam yetmez :smiley: ama yinede elimde olanlardan bir kaç potpori yapayım.

Remzi Hocam keşke tatil yapabilseydim ama bizi işler yoğundu baya. Kaçtım resmen :smiley::smiley:

zeno dersi.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR