karadeniz ve gürcistan turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilkersev Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,349
Ynt: karadeniz ve gürcistan turu

İyi günler
Sy Sevilengül
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim,ben 29 Nisanda arcımla ve eşimle birlikte Gürcistana gitmeyi planlıyorum.
Gücistanda kaldığınız , tavsiye edebileceğiniz otel , pansiyon ve yemek yiyebileceğimiz temiz ve uygun yerleri bizimle paylaşırsanız çok memnun oluruz.(Özel mailimlede olabilir, vereceğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim)
Saygılar
Batuhan
Ankara

Etiketler

Selamlar, Saruhan Bey
Biz araçlarımızdaki yataklarda kaldık onun için otel tavsiyesinde bulunamıyacam.Ama Batum dan Kobuleti ye devam ederseniz yolun solu plaj ve restaurantlar bulunuyor.Akşamları bu restaurantlarda eğlence var ama bizdeki düğün havasında :smiley:...Yolun sol tarafı tamamen pansiyon ve otel fiyatları çok uygundu.Ama kalite derseniz Batum merkezdeki oteller ama fiyatları konusunda bilgim yok.Yemek konusunda sıkıntı yok.
Gürcistan da yediğimiz yemeklerden pek şikayet etmedik.
İyi yolculuklar dilerim.

İyi günler
Sy Sevilengül
İlginiz ve nezaketiniz için teşekkür ederim,okuduğum gezi notlarında yemeklerin çok problemli olduğu etlerin domuz eti olma ihtimalinin çok yüksek olduğu konusuda bilgiler var.Müzikli gitiğiniz yer Batum sahil kısmıda mı yer alıyor.
Saygılar
Batuhan

saruhan' Alıntı:
İyi günler
Sy Sevilengül
İlginiz ve nezaketiniz için teşekkür ederim,okuduğum gezi notlarında yemeklerin çok problemli olduğu etlerin domuz eti olma ihtimalinin çok yüksek olduğu konusuda bilgiler var.Müzikli gitiğiniz yer Batum sahil kısmıda mı yer alıyor.
Saygılar
Batuhan

Batum sahilinde yürüyüş yolu 2-3 tane beach club var ve akşamları club bar a dönüyor.Kaliteli yerler.Benim dediğim yer batum dan sonra halkın tatil yaptığı turistik olmayan ama denizi plajı güzel olan KOBULETİ yaklaşık 25 km Batum dan sonradır.Yoluda gayet keyifli ormanların içinden ilerliyor.
Biz sahili izleyerek Rus sınırına kadar gittik ama hiç değmezmiş.Batum ve Kobuleti kısa tur için yeterlidir.Kobuletide yol üzerinde Türk bayraklarını göreceğin Türk lokantası var gayet lezzetli yemekler yiyebilirsiniz.Yakıt konusunda sıkıntı yok çok ucuz hemen sınırı geçince solda büyük benzinlik var,boş depo gidiniz.

İyi günler
Sy Sevilengül
Verdiğiniz bilgiler beni rahatlattı acıklamalar için tekrar teşekkür ederim.
Saygılar
Batuhan

saruhan' Alıntı:
İyi günler
Sy Sevilengül
Verdiğiniz bilgiler beni rahatlattı acıklamalar için tekrar teşekkür ederim.
Saygılar
Batuhan

Son bir not daha ileteyim.Ülkede polis çok etkili ve her yerdeler gördüğüm en güvenli yerlerden biri,halk polisten çok çekiniyor bu yüzden hiç sorun yaşanmıyormuş.Halkı sindirmişler bu da turistler için iyi birşey :smiley:
Ülkede para bozduracaksan hangisi ucuz diye dolaşma kur sabit her yerde aynı kuruş bile değişmiyor.Sınırdan geçince bozdurabilirsiniz.

Hocam sıksık batuma gittiğimden dolayı size bir kaç tavsiyem olucak gürcü restoranlarında en geleneksel yemek haçapuri adında peynirli bir pide ben çoğu yerde bu pidenin yapılışına güvenemeyip yemedim ama iyi yapan yerlerde var size tavsiyem türk lokantaların olduğu yeri sorun çoğu kişi gösterir meydana çok yakındır buralarda rahatlıkla yemek yiyebilirsiniz otel konusunda batum iyi deyildir düzgün otellerde geceliği 100 lariden başlar belki iyibi pazarlıkla 80 lariyede bulabilirsiniz size davsiyem kalmayın günübirlik gezin ve dönün dönerken gürcü free shopundan sigara ve alkolü çok ucuza alabilirsiniz ve deponuzuda doldurup dönebilirsiniz.yine sorunuz olursa bildiğim kadarıyla cvplayabilirim.

İyi günler
Sy (LR)ci (Kusura bakmayın adınızı bilmediğim için)
Gürcistan da Batum da 2 gün kalmayı 3 gün de Tiflise gitmeyi planlıyorum.
Okuduğum kadarıyla yolların çok iyi olmadığı bu sebeple Tiflis için Batum dan tirenle gidilmesini tafsiye ediyorlar.
Trenlerin çok güzel ve temiz olduğunu , Batum (Batuma yakın bir yerleşim yerinden) Tiflis tren fiyatının 12 lari (pek inandırıcı gelmemekle birlikte) olduğunu anlatmışlar.Batum için 2 gün planlamıştım her gün Hopaya gece gelip otelde kalarak sabah Batum a gitmek mümkünmü üçüncü gün trenle Tiflis e gidip bir gün kaldıktan sonra Batuma dönebilrmiyim.Vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Saygılar
Batuhan

Batuhan bey hopada kalacak yer konusunda hopa öğretmen evini tavsiye ederim gayet makuldür.Tiflise ise bende gitmedim ancak giden abilerimiz sizinde dediğiniz gibi yollarının çok kötü olduğunu ve batumdan daha dehlikeli olduğunu söylediler ne kadar doğrudur bilemem tren bildiğim kadarı ile 20 lari değişmiş olabilir trenleri sizinde söylediğiniz gibi en makul ulaşım için ancak tiflisteki oteller hakkında bi bilgim yok malesef.
rica ederim bildiğim kadarı ile yardımcı olabildiysem ne mutlu.
Serhat Güney

İyi günler
Sy Güney
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Saygılar
Batuhan

bende 3 kez batumda bulundm konakladım da.. anlatılanlar gayet güzel ve doğru..Türkiyedeki gibi rahat davranmayın dikketli haraket ettikten sonra gayet güvenli bi yer tavsiye ediorum değişik bir coğrafya ve toplum... Tavsiyem dolar yapmanıza gerek yok ben ilk giderken dolar yaptım zarar ettim küçükte olsa dolar Türkiyeden azda olsa ucuz.. Türk lirası ile gidin en son gittiğimde tl 0.91 lari idi. 100 lira verip 91 lari alıorsunuz..otel konusunda sorun olmaz sadece önceden ayarlayın bulun ben 3 yıldız otelde kaldım çift kişi 80 lari verdik temiz ve güzel bir oteldi.. Türk lokantası oteli cafesi herşeyi var.. bazı gürcüler Türkçe bile bilior fazla sıkıntı yaşamazsınız..=)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.