karadeniz gezimiz için yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan duymet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,628
Ynt: karadeniz gezimiz için yardım

Merhaba;

Kastamonu, Sinop, Samsun arası yollar bıktıracak kadar çok virajlı ancak diğer yerlere göre daha bakir ve harikadırlar. Sinop'taki Hamsilos koyunun Türkiye de eşi benzeri bulunmuyor.
Samsunu hızlı geçip Ünye'de konaklayabilirsiniz. sahilleri çok güzeldir. Ordu sahilinde Mıdı restaurant oldukça iyidir. Bazı arkadaşların tavsiye etmesine rağmen Uzun Saçlı'yı önermem.. adam biraz fazla şımarmış. Bazı arkadaşlarımın başına geldiği gibi kalkar bir terbiyesizlik yaparsa keyfiniz kaçar... bence değmez.
Giresun civarında çok güzel Pide yapıyorlar, ayrıca Kümbet yaylası çok güzel... Trabzon da Ayasofya'yı, Atatürk köşkünü, Bakırcılar çarşısını tavsiye edebilirim. Tabi ki Akçaabat köftesini'de.. :smiley: Ayrıca Maçka'da Sümela manastırı'nı atlamayın. Oraya kadar gitmişken Hamseköy de sütlaç (sütlaç çıda ayrıca çok ama çok güzel kuru fasulye oluyor denk gelirseniz deneyin) yiyebilirsiniz. Sütlaç molasından sonra Gümüşhaneye dönerseniz Karaca mağarasını görmenizi tavsiye ederim. Çaykara'da Uzungöl eskiden harikaydı şimdi çok bozuldu ama oraya kadar gitmişken görün..
Rize merkezi geçince Çayeli'nde Hüsrev yada Lale'de muhakkak kurufasulye deneyin, evlerimizdekinden farklı pişirilen değişik bir tat. Oldukça turistik olsada Ayder yaylasını görün ama Ayder' e çıkmadan düz devam ederseniz bence Türkiye'de eşi benzeri olmayan bir yöreye Fırtına Vadisi'ne ulaşırsınız..... Aracınız 4*4 se Ayder'den yukarılara devam edebilirsiniz.
Ana yola devam edip Artvin e tırmanın. Bir yamacı onlarca virajla tırmanın sonra Kafkasör yaylasına çıkın... Yada Artvin'den Erzuruma yönelin eşsiz Çoruh vadisini görün. Vaktiniz varsa rafting yapın :smiley:)

İnanın yörede aklıma gelmeyen ama anlatılacak çok şey var. Şimdiden iyi yolculuklar dilerim.

Saygılarımla.

Toaxe

Etiketler

2011 Yılında aynı rotayı eşimle beraber gezmiştik.Birçok sorunuza cevap alabilirsiniz..

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=77895.0

İnebolu Sinop arası otomobil ile normal tempoda durmaksızın 3 saat, ama ulaşmak değilde dolaşmak için gidiliyorsa mutlaka durulmalı ve yol boyunca fotoğraf çekilmeli.

Sinop bölgedeki cazibe merkezi, ne kadar vaktiniz varsa planınızı ona göre yapabilirsniz,
1
Ayancık (inebolu tarafından) geldiğinizde Sinop a 11 km mesafede Sarıkum gölü var, doğal koruma alanıı, dünyada bir benzeri rusaya da varmış, göl-çöl, dağ-deniz diye geçer, 4 farklı yapıyı bir araya getirir, göçmen kuşların uğrak yeri bir çok balık türünün yumurtalama alanıdır, sazlık bir yapıdadır, gölün bir kısmı araç ile etrafı dolaşılarak görülebilir, umarım kuş gözlemevi o zaman tamir edilmiş olur. otomobilden inince biraz yürümek gerekir 200-300m çayırda, arazi araçları gözlemevine kadar gidebilirler.

2 Hamsilos koyu ve akliman
hamsilos koyu nadir bir oluşumdur, deniz küçük bir koydan içeriye dere yatağının içinde ilerler, aynı yerde sdalgaların aşındırdığı bir mağara da var, su altı kısmı derindir ama ne kadar içeri uzadığını ben bilmiyorum,
akliman mevki de sinop un kuzey tarafıan bakan açık deniz kenarında olup gerçekten karadenenizin hırçınlığından korunabilecek tek yerdir,
bölgenin mesire yeridir, aynı zamanda türkiyenin en kuzey noktasına kadar uzanan kumul ve orman arazinin başladığı noktadır,

3. de tatlıca şelaleleridir, erfelek ilçesinde tatlıca köyü yakınlarındaki akarsuyun yatağında 9 u büyük 28 şelale den oluşur, güzel bir spor-tırmanma rotasıdır. tırmanış-2-3 saat sürer, dönüş yaklaşık 20 dk. tırmanmak istemyenler için de son şelalenin önünde fotoğraf çektirmek mangal yapmak güzeldir.yazın bile bu suya girmek cesaret ister ister,

başlıca doğal güzellikleri bunlar,
Ama sinop a kadar gelip de Tarihi ceza evini şehri kuzeyden ve güneyden çevreleyn surları görmeden dönenleri dövüyoruz :smiley:

sinopta pansiyonculukta çok gelişmiştir. Aile pansiyonlarından 4 yıldızlı otele kadar konaklama imkanı mevcut. 35 bin nüfuslu il merkezi yazın 100 bine ulaşabilmektedir (ramazan dolaysıs ile son yıllarda biraz düştü)

Gelirken beni arayıp da gelene İngilizce-Türkçe Tanırtm DVD si de vericem söz :smiley: kendi çalışmamız, ilk gelenlere kitapçığı içinde ;) sonra kalmazsa darılmak yok DVD yi kopyalar veririm :smiley:

sinopta son yıllarda yamaç paraşütü de yapılıyor, işletme olarak değil, tecrübeli yamaç paraşütçüleri bölgede deneme uçuşu yaptılar ve çok beğendiler, google üzerinden videolarını da bulabilirsiniz..

Ben şu anda işimden dolayı Artvindeyim.Artvinde kafkasöre çıkıp,Hopa ilçesine gidebilir ve Karadenizin son noktası olan Batum' a kadar sınıra gelebilirsin...Ayrıca Rize'ye gidip Ayder yaylasınıda mutlaka görmeni tavsiye ederim.

Fotoğraf:Artvin/Kemalpaşa(Batum sınırı)

SAM_1628.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR