Ynt: karadeniz gezimiz için yardım
İnebolu Sinop arası otomobil ile normal tempoda durmaksızın 3 saat, ama ulaşmak değilde dolaşmak için gidiliyorsa mutlaka durulmalı ve yol boyunca fotoğraf çekilmeli.
Sinop bölgedeki cazibe merkezi, ne kadar vaktiniz varsa planınızı ona göre yapabilirsniz,
1
Ayancık (inebolu tarafından) geldiğinizde Sinop a 11 km mesafede Sarıkum gölü var, doğal koruma alanıı, dünyada bir benzeri rusaya da varmış, göl-çöl, dağ-deniz diye geçer, 4 farklı yapıyı bir araya getirir, göçmen kuşların uğrak yeri bir çok balık türünün yumurtalama alanıdır, sazlık bir yapıdadır, gölün bir kısmı araç ile etrafı dolaşılarak görülebilir, umarım kuş gözlemevi o zaman tamir edilmiş olur. otomobilden inince biraz yürümek gerekir 200-300m çayırda, arazi araçları gözlemevine kadar gidebilirler.
2 Hamsilos koyu ve akliman
hamsilos koyu nadir bir oluşumdur, deniz küçük bir koydan içeriye dere yatağının içinde ilerler, aynı yerde sdalgaların aşındırdığı bir mağara da var, su altı kısmı derindir ama ne kadar içeri uzadığını ben bilmiyorum,
akliman mevki de sinop un kuzey tarafıan bakan açık deniz kenarında olup gerçekten karadenenizin hırçınlığından korunabilecek tek yerdir,
bölgenin mesire yeridir, aynı zamanda türkiyenin en kuzey noktasına kadar uzanan kumul ve orman arazinin başladığı noktadır,
3. de tatlıca şelaleleridir, erfelek ilçesinde tatlıca köyü yakınlarındaki akarsuyun yatağında 9 u büyük 28 şelale den oluşur, güzel bir spor-tırmanma rotasıdır. tırmanış-2-3 saat sürer, dönüş yaklaşık 20 dk. tırmanmak istemyenler için de son şelalenin önünde fotoğraf çektirmek mangal yapmak güzeldir.yazın bile bu suya girmek cesaret ister ister,
başlıca doğal güzellikleri bunlar,
Ama sinop a kadar gelip de Tarihi ceza evini şehri kuzeyden ve güneyden çevreleyn surları görmeden dönenleri dövüyoruz
sinopta pansiyonculukta çok gelişmiştir. Aile pansiyonlarından 4 yıldızlı otele kadar konaklama imkanı mevcut. 35 bin nüfuslu il merkezi yazın 100 bine ulaşabilmektedir (ramazan dolaysıs ile son yıllarda biraz düştü)
Gelirken beni arayıp da gelene İngilizce-Türkçe Tanırtm DVD si de vericem söz
kendi çalışmamız, ilk gelenlere kitapçığı içinde
sonra kalmazsa darılmak yok DVD yi kopyalar veririm
sinopta son yıllarda yamaç paraşütü de yapılıyor, işletme olarak değil, tecrübeli yamaç paraşütçüleri bölgede deneme uçuşu yaptılar ve çok beğendiler, google üzerinden videolarını da bulabilirsiniz..