kara yoluyla hindistan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oyaa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,685

oyaa

Yeni Üye
Yer
samsun
Merhaba,
Kasım, en geç aralık ayında 2 arkadaş Hindistan'a gideceğiz. Bütçemiz tabi ki kısıtlı. Uçak bileti iki kişi 3000 lira dolaylarında tutuyor. Trenle, tırla, otostopla ve kamp atarak, couch surfing yaparak gitsek daha mı ucuz olur diye merak ediyoruz. Zaman sorunumuz yok. Şu aralar bayaaa aylak insanlarız. Sistemin çarklarında ezilmektense, keşfe çıkalım; Aranızda fakir olmaktansa, yollarda seyyah olalım dedik.
El cevap.

Etiketler
Ynt: kara yoluyla hindistan

Muhteşem fikir.

cavabım elbette EVET. 3000 tl yi yolda harcamak hatta çok daha azı ile yetinebilmek. bende orta vadede (2-3 yıl içinde) hindistan ve genişletilmiş asya turu planlıyorum. 4-5 ay sürmesini öngörüyorum. araştırmalara başladım. Mutlaka gezenbilir ve benzeri sitelerde bilgi bulunmaktadır. buldukça paylaşmaya çalışırım.

Bu konuda iran-pakistan geçişinin sorunlu olduğu hakkında bilgiler edindim. kuzeyden rusya içerisinden geçmek daha mantıklı gibi gözüküyor. sizlere cesaret ve bol şans diliyorum

saygılarımla

uyku hapı

Teşekkürler Uyku Hapı :smiley:
Yolculukla ilgili bir takım değişiklikler oldu. Yalnız gideceğim ve bir kadın olarak kara yolunu göze alamıyorum. Daha ucuz uçak bileti ararken İst-Kathmandunun en ucuzu olduğunu gördüm.
Şimdi rotam İstanbuldan Kathmandu'ya uçmak, Kathmandu'da bir kaç gün Kaldıktan (couch surfing) sonra gönüllü çalışabileceğim (workaway) çiftliklere ve okullara doğru yol almak olacak. Param kalırsa, ki gönüllü çalışmanın pek bir masrafı olmayacağını düşünüyorum, havalar bozunca Hindistan'a gidip couch surfing ve workaway yollarıyla Hindistan'ı deneyimlemek niyetindeyim.
Açıkçası Nepal'in dağlarını, ücra köşelerini gördükçe Hindistan'ın kalabalığına girmek isteğim kaçıyor..
Pek de bir plan yapmak istemiyorum, onlarca belirsizliğin içinde hep bir plan sahibi olmak zorunda kaldığımız bu ülkede plan yapmaktan vs çok yoruldum.
Belki biraz uyur gelirim...Belli mi olur? ;)

oyaa' Alıntı:
Merhaba,
Kasım, en geç aralık ayında 2 arkadaş Hindistan'a gideceğiz. Bütçemiz tabi ki kısıtlı. Uçak bileti iki kişi 3000 lira dolaylarında tutuyor. Trenle, tırla, otostopla ve kamp atarak, couch surfing yaparak gitsek daha mı ucuz olur diye merak ediyoruz. Zaman sorunumuz yok. Şu aralar bayaaa aylak insanlarız. Sistemin çarklarında ezilmektense, keşfe çıkalım; Aranızda fakir olmaktansa, yollarda seyyah olalım dedik.
El cevap.

Getiğimiz Eylül ayı içinde Köyceğiz kampingde 26 yaşında Alman bir gençle tanışdık.Nisan başında bisikletle almanyadan çıkmış tanıştığımız güne kadar 5000klm yapmış.Bundan sonraki rotasının,Antalya,Konya,Trabzon,Erzurum,İran,Pakistan ve Hindistan olacağını söyledi.Sohbet anında;Hindistan'la Çin yakın ondan sonra gemi ile Amerika yine gemi ile Fransa ve ver elini Almanya
dediğimde gülümsedi,"neden olmasın" dedi.Dünya turunu tamamlamış olacaktı.Kararlarını tek başına veriyordu.
Kararlıydı :smiley:

Azmin elinden hiç bir şey kurtulmaz.Başarılar dilerim genç hemşehirlilerime!

Selam oyaa bende uzakdoğu afrika ve balkanları gezdim ama hindistana gitmedim. Rotayı beraber planlayıp arabamla veya uçakla gidebiliriz.

galiba düşüncelerimin başka birinin parmaklarından dökülmesi tam anlamıyla budur. bende buralara sığamıyorum içimde hep gitmelerle yaşıyorken hindistan düştü gönlüme ve bende bir arkadaşım tarafından yarı yolda bırakıldım ama vaz geçmedim şimdi çalışıyorum bir süre daha çalışıp bir miktar para biriktirdikten sonra yollara düşmeyi planlıyorum bana da yardımcı olursan çok sevinirim.. orada kalamak planlarım arasında kim bilir belki aradığım yol arkadaşı sensindir... orada yemek üzerine bir iş yapmayı düşünüyorum şlütfen benimle irtibata geçin .....

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?action=profile;u=12336#ixzz2NMSyV1YO

bende haziran ayında arabamla yola çıkıp iran, türkmenistan, özbekistan, kırgızistan, kazakistan, ve rusyayı gezip türkiyeye dönmeyi planlıyorum

Çisem hanım gezmiş olduğum hemen hemen her ülkede türk lokantası bulunmakta. Bu lokantalar biz türkler ve oranın yerlileri tarafından çok rağbet görmekteler, düşüncenize katılıyorum, genelde ne iş olursa olsun memleketinden dışarıya iş işin gidenler başarılı olup büyük işler yapmaktalar. Bunun için tek yapılacak sey cesaretli olup adım atmak. İsterseniz gezi pilanlayabiliriz.

Ynt: Kara Yoluyla Hindistan

arkdaslar adım barbaros 27 yasındayım bende ıran pakıstan dan sonra hındıstana gıtmek ıstıyorum yanlız yol arkdaslarına ıhtıyacım var yanlız o yollar cekılmez paylasım gerekır ayrıca 2013 yılındayız ve ben yenı pasaportumu aldım !! 2013 ekım kasım aralıkta yolculuga cıkmak ısten arkdaslar luten bana ulasabılırmı yanlız seyhat cekılmez 0534 788 76 67 bu cepten bana ulasırtsanız cok sevnırırm ayrıyetten bu yolulugu yapmıs arkadaslara bı sorum olucak lutfen yardımcı olun bu no uzerınden bı kac bılgı verırsenız
sımdı ucakla gıtmek ıstemıyorum hem pahalı bana hemde ıran pakıstan daha cok ulke gorme sansım var bu guzergahta gıtmek ıstıyorum hındıstanda kalmak ıcın 10 veya 15 gun yeterlı ama daha fazlada kalabılrım bı yol arkdası bulabılırsem bıde bugun bankadan hesabıma baktım 3 bın 500 tl cekebıldım bu butce bana yetermı yetmezmı teredutteyım acıkcası :( bu konularda bılgılendırıcek bır alim aramaktayım ;) ve bu tarıhlerede hındıstana gıdıcek arkdaslar luten bu nodan b ana ulassın sımdıden teskekurler yollar bızı nereye gotururse ,,

Ynt: Kara Yoluyla Hindistan

net değil ama eylül gibi olması için çalışıyorum kendi aracımla iran pakistan hindistan olabilirse tibete kadar gitmek programım var bir yıldan fazladır hazırlık yapıyorum birkaç anlaşabileceğim arkadaş olabilir aslında tek araç gitmek istemiyorum beklememin sebebi o aracıtla katıla bilecek kişi veya kişiler arıyorum tabi kendi aracıma bir veya iki kişi alabilirim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR