Kaportanın Kumlanması Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan New Life Mimarlık Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,334

New Life Mimarlık

Senaryo güzelse çekerim :)
Yer
İstanbul
Kaporta kumlaması hakkında bilgi yada tecrübe sahibi olanlar var mı ? Benim kaportada çürükkler ve kabarmalar var en alt yeşil sonra kırmızı şimdi mor boyalar hep üst üste atılmış :(
Kupayı ve kaputu söküp kumlamaya versem diyorum anadolu yakasında bu işi yapan var mı ??
Yonlendirirseniz çok sevinirim

Etiketler
Ynt: Kaportanın Kumlanması Hakkında

İstanbul'da bu işi nerede yaptırırsınız bir fikrim yok.Ancak ben bundan 7 sene kadar önce benim Willys'i kumlatmıştım.
Kumlama işini genellikle kamyon kasası yapanlar uyguluyor ve gerekli donanım onlarda var.İsterseniz kamyon kasa imalatçılarını bir araştırın.

Kumlama yapacak kisinin işin ehli olduğuna dikkat ediniz. Kumlamayi deniz kumu ile yapanlar var. Bu tamamen yanlış bir uygulama. Ve kumlama mümkün olduğu kadar parçalara uzaktan yapılmalıdır.yoksa kaportada çok büyük hasar çıkabilir. Saygilarimla

HTC Desire X dual sim cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aynı fikirdeyim. Normal temizlikte motorlu tel fırça kullanılmalı ancak girmediği yerlere kumlama yapılmalı. 1 mm altında kalınlıklardaki metalde kumlama uygulanmaz. Kumlama standardı 2,5 mm ve üstüdür.

Sent from my phone

ayrıca kumlama diye tabir edilen işlemde esas temizleyici madde pirinç kabuğu(talaşı)dır ama genelde onun yerine ince kum kullanılıyor ve adı da burdan geliyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

SON KONULAR

Geri