Kaporta ve Boya

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Edirne Dağcısı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,345

Edirne Dağcısı

Niva gölgesi yeter
Yer
Edirne
Keçiyi 7 yıldan sonra kışlık kaporta bakımına aldım.Öncelikle çamurluk ve kapı altlarının çürüklerini hallattim.sonra lastiklerin arkaya çamur attığı bölgelere 1mm. galvaniz şaç işledim ve suyun sızabileceği dar bölgelere akrilik mastikle su sızdırmaz hale getirdim (mastik en kalitelisi kullanıldı çok iyi yapışanından) En son olarak 1 lt astar boya,zımpara,2 kat nar çiçeği boya.sonuç bu.

P1040688.jpg

P1040713.jpg

P1040714.jpg

5.jpg

6.jpg

Etiketler

Ynt: Kaporta ve Boya

Boyalar malzemeler filan 250, işçilik benden,e biraz takım lazım kompresör filan birazda bilgi ve deneyim gerekli hiç yapmamışsanız denemeyin derim araç felaket olur size daha pahalıya çıkar.

selamlar. deneyim kazanmamız için ne yapmamız gerekir? benim araç çizik içinde. boya gerekiyor 1500 liradan bahsediyorlar. uygun yaptırabilsem hiç girmem zaten. bu işlerden anlamak kendim yapmak isterim becerikliyimdir.. aracım avrupa olduğu için rezil etmek de istemiyorum.. ne yapmamı önerirsiniz?

Bence bir bisiklet bile boyamadıysanız işe kalkışmayın derim.Çok ince uğraşmanız gerekli sabırda gerekli tabiki boyatsanız daha iyi olur bence,birkaç yere sorun fiyatta değişiklikler olabilir.

benim de babamın bir Renault 11 i var.
off road la alakası yok ama, sağında solunda çürük var.
kendim boyamaya karar verdim.
birkaç alıştırmadan sonra yapabileceğimi düşünüyorum. gerekli alet edevatım da var ayrıca hepsini tamamladım.

başvurulacak bir referans olarak, en azından kendisi yapmak isteyen arkadaşlara bir kıyak geçip, macunlarken dikkat edilecek hususlar, zımpara yaparken dikkat edilecek hususlar kat kat boya atarken dikkat edilecek hususlar diye bir yazsaymışsınız çok makbule geçecekmiş :smiley:

sonuçta deneyiminiz yoksa girişmeyin diyorsunuz da, ben girişicem herşeyi göze aldım. nasıl olsa yapamazsam gene bir ustaya verip boyatacağıma göre, 300-400 lirayı riske edip kendim denerim. ya olursa? :smiley:))

güzel çalışma olmuş hayırlı kullanımlar dilerim.

edit : evet kompresörüm, pistolam, taşlamam, polisaj makinem ve gerekli diğer ekipmanlarım var.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR