Kapadokya'da Trekking

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan basdere Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,106

Etiketler

Ynt: Kapadokya da Trekking

Sevgili basdere
Öncelikle hoşgeldin bize biraz daha detay ve fotoğrafla anlatım yaparsan daha çok seviniriz.Bu yol yenimi düzenlendi.
selamlar

dünyanın neresine giderseniz gidin. başka kapadokya bulamassınız süperrrrrrrrrrrrrrr

AŞK VADİSİ-BAĞLIDERE

DSC08015.jpg

DSC07998.jpg

DSC08001.jpg

DSC07960.jpg

gezmiş fakat fotoğraf çekmemiştim sağolun ,tekrar o günleri anımsadım teşekkü sağlık ve bol geel günlerderha güzler,dazili güzellikleri paylaşmanız temennisiyle

Kapadokyaya gitmemiştim,Aşk Vadisi çok ilginç aslında hepsi enteresan....Basdereye teşekkürler ediyoruz fotoğraflarını bizimle paylaştığı için,birde bu görüntülerin açıklaması olsaydı süper olurdu..

Daha fazla bekleyemedim,konuyla ilgili bilgi alayım derken sizlerle paylaşmak istedim..
Kapadokya, Anadolu’nun ortasında bir Peri Masalı ülkesidir. Burada tarih, mimari, doğal güzellik ve insan emeği, en güzel şekilde karışmış, birbiri içinde eriyip bu güzellikleri ortaya çıkartmıştır. Pers dilinde “Güzel Atlar Ülkesi” anlamına gelen Kapadokya, dünyanın en eski kalbidir. Bu sebeple buraya gelen herkes buraya aşık olmakta, aynı şekilde “O” da her geleni sevip, ona kucak açmaktadır.
Bu bölge bir karışım, bir erime potasıdır. Her gelen uygarlık, bir sonraki uygarlığa bir iz, bir hayal, bir fikir bırakmıştır. Bu sebeple, burada yaşamış olanların, geçmişten geleceğe hep bir mesajları olmuştur.
Kapadokyalılar, Hititler, yazıyı bulan Frigler, ateşe tapan Persler, Romalılar, ardılları oryantalist Bizanslılar, Yunanlılar, taş işçiliğinde uzman Ermeniler, taç kapılı mimarisi ile Selçuklular, ihtişamlı Osmanlılar yaşadı bu topraklarda. Hepsi kendisine yeni bir dünya inşa etmeye çabaladı. Kayaları oydular, taşları kazıdılar ve tapınaklar, kiliseler, şapeller, evler, sokaklar inşa ettiler. Bu işi yaparken içine sevgi katmayı unutmadılar. Her şeyi o kadar sevdiler, o kadar sevgiyle yaptılar ki, başıboş gezen güvercinlere bile sessiz kayalarda yuvalar yaptılar. İşte o zaman, insanların dokunuşlarıyla sessiz olarak bilinen taşlar konuşmaya başladılar.
Bölgede insan yapısından çok, doğal oluşumlar yoğunluktadır. Birçok mineralden ve volkanik malzemeden meydana gelmiş olan kayaların çeşitli iklimsel elemanlarca aşındırılması ile nefes kesen doğal heykeller, korunaklı kanyonlar, vadiler ve peri bacaları oluşmuştur. Bu sebeple, bölgeyi ziyaret eden kişiler klasik tatil anlayışının yanında burada tarihin yansımalarına dokunup onları hissedebiliyorlar. Her küçük mağara, taş parçası bir gizem ve bir tarih sözcüsüdür bu bölgede. Aynı noktadan alacağınız resimlerde bile sürekli bir değişiklik olacaktır çünkü tarihi bir bölge olan Kapadokya sürekli değişmektedir.

Merhaba arkadaşlar,
Bölge ile ilgili fotoğraf ve bilgilere wowturkey.com ve kendi sitemden ulaşabilirsinz.
Her siteye resim ve yazı eklemek çokm vakit öldürüyor.
Saygılar
http://huseyinbilik.googlepages.com/kapadokya
http://wowturkey.com/-Nevşehir

HAVVA samimyetin ve içtenliğin çok hoş ,ne kadar güzel anlatmışsınız bilgi paylaşımınıza teşekkür ederken bolgezili sağlıklı günler.görmeme rağmen bölge ile ilgili arkadaşımızın yönlendirdiği siteyede baktım ,özledim tekrar gidesim geldi . iyi geceler ,tekrar teşekkürler

Ben teşekkür ederim Ayşenciğim,ne mutlu gezip görene..İlk fırsatta Aşk vadisine gidececeğim.. ;)

Arkadaslar Merhaba,
Kayseri ve komsu illerdeki Gezenbilir uyeleri.... Doga severler.. hatta mumkunse Off_Road sever arkadaslarla once Erciyeste goreceli olarak sade bir bulusma gezisi ve sonrasinda da birlikte ( Kapadokyayida iceren :smiley: ) guzel etkinlikler planlamak istiyoruz .... tanismak ,katilmak isteyen arkadaslari asagidaki linkteki foruma bekliyoruz ..

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=39758.new

selamlar / Ertugrul

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR