Kamyon Karavanlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan musstanqq Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,077
Ynt: Kamyon Karavanlar

oğuz bey merhaba ben siteye yaklaşık 1 ay önce üye oldum ben bir adet jeep grand 5.2 sahibiyim siteyede bu yğzden üye oldum şans eserimidir yoksa allah tarafındanmı bu bölüme baktım bilmiyorum ama süper bir tat olmalı karavan ben genelde çadırla yapıyordum bekarken doğa gezilerimi ama şimid evlendim ve bir tanede allah nasip ederse bir oğlum olacak çadır işi biraz daha zor artık o yüzden aslında bende bir çekme karavan ala bilirim arabamda zaten yüksek motor gücüne sahip 2500 3000 tl arası böyle bir çekme karavan bula bilirmiyim acaba ve bulmak için nerelere bakmam lazım şimdiden teşekkürler.

Etiketler

Sayın İmdat öncelikle aramıza hoş geldiniz,sahibinden.com sitesinde vasıtalar'ın içinde karavan bölümü var orada çokca satılık ilan var yalnız dediğiniz fiyatlara temiz bir karavan bulamayabilirsiniz ama siz yinede oraya bir bakın.Bu arada yeni doğacak çocuğunuzu Allah bağışlasın sağlıklı bir doğum olur inşallah.

http://www.sahibinden.com/karavanWQQaXQQ3540WQQpXQQcategories

ilgin için teşekkür ederim sahibinden baktım ama konuyla ilgili bilgim olmadığından neyin nasıl ve mantıklı olduğunu bilmiyorum aslında o zaman ben bir kaç tane kafama yatanı buraya ekliyeyim sizde onay verin

imdat' Alıntı:
ilgin için teşekkür ederim sahibinden baktım ama konuyla ilgili bilgim olmadığından neyin nasıl ve mantıklı olduğunu bilmiyorum aslında o zaman ben bir kaç tane kafama yatanı buraya ekliyeyim sizde onay verin

Tamam bakarız aslında burada çok değerli işi bilen dostlar var fakat hepsi seferde ;D ne demişler koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman çelebi derler diye,bende meydanı boş bulmuşken naçizane bildiklerimi paylaşırım.

estagfurullah ya ne demek benden çook daha bilgili olduğun aşikar ama üstadlardanda akıl almakta falda var tabiki bekleriz artık bu yaz geçti zaten seneye yada kışa uygun bir şey düşerse alırız hayırlısıyla

Bende bir çekme karavan almak istiyorum fakat bu konuda hiç bir bilgim yok.bana bazı konlarda yardımcı olrsanız sevinirim.1-istediğim karavan hem yazlık,hem kışlık olmalıdır.2- karavanda bir evdeki ne varsa hepsi olmalıdır[ev tipi buz dolabı,wc,banyo,çamaşır makinası,tv,klima,şofben,oçak.v.b gibi] 3-elektiriğide olmalıdır [jeneretör] hiç bir yere bagımlı olmamalıdır.su deposoda olmalıdır. yani dediğim gibi bir evde ne varsa hepsi olmalıdır. orta boy bir şey olmalıdır. böyle bir karavanı hangi tür binek araclar çekebilir ve fiyatları ne kadardır.2.elde olabilir.ödeme şartları hakkında bilgisi olanlar varmıdır. beni bu konularda aydınlatırsanız sevinirim.iyi günler

ince bey' Alıntı:
Bende bir çekme karavan almak istiyorum fakat bu konuda hiç bir bilgim yok.bana bazı konlarda yardımcı olrsanız sevinirim.1-istediğim karavan hem yazlık,hem kışlık olmalıdır.2- karavanda bir evdeki ne varsa hepsi olmalıdır[ev tipi buz dolabı,wc,banyo,çamaşır makinası,tv,klima,şofben,oçak.v.b gibi] 3-elektiriğide olmalıdır [jeneretör] hiç bir yere bagımlı olmamalıdır.su deposoda olmalıdır. yani dediğim gibi bir evde ne varsa hepsi olmalıdır. orta boy bir şey olmalıdır. böyle bir karavanı hangi tür binek araclar çekebilir ve fiyatları ne kadardır.2.elde olabilir.ödeme şartları hakkında bilgisi olanlar varmıdır. beni bu konularda aydınlatırsanız sevinirim.iyi günler

Sayın İnce Bey,

Öncelikle foruma hoşgeldiniz.

Verdiğiniz koşullara bire bir uyacak bir karavanı bulmak oldukça zor. Aslında karavanı her türlü konforu ve isteği sonuna kadar sağlayacak bir araç gibi değerlendirirsek yerinden kıpırdayamayacak kadar ağır ve büyük bir kütleyle karşı karşıya kalabiliriz. O yüzden karavana "doğa ile daha uzun süre ve daha yakın olma girişimimizde asgari ihtiyaçlarımızı bize sağlayan araç" diye yaklaşmak lazım. Aslında karavancılar bazıları birine bazıları diğerine yakın olmak üzere bu iki düşünce arasında bir yerde bulunuyorlar. Ancak her durumda evimizde sahip olduğumuz bazı konforlardan(?) taviz vermek gerekeceğini kabullenmemiz gerekiyor.

Yazınıza net cevap vermek gerekirse;
1- Karavanların nerdeyse tamamına yakınında bir oturma grubu/yatak, mutfak ve lavobo bulunur. Buzdolapları genellikle büro tipi dediğimiz 80-140 lt arasındadır. WC, banyo önemlidir ancak özellikle eski yerli karavanların çoğunda yoktur. Çamaşır makinasının karavanda sabit olduğu çok az örnek vardır. Bunlar da genellikle sabit kullanılan büyük karavanlarda konforlu olacağı düşünülerek koyulmuş pratik olmayan bir uygulamadır. (Bu tip karavanlar çok hantal oldukları için hiç gezmezler ve karavancılık felsefesine en uzak araçlardır. "Çok gerekirse hareket edebilen küçük yazlık" tanımı bence daha uygundur). Çamaşır makinası olarak küçük hafif ve pratik ürünler piyasada satılmaktadır. TV olarak da küçük boyutlu modeller karavan içine monte edilebilir. TV'ler karavanın dışına taştıkça daha az sempatik görülmeye başlanır. Klima uygulamaları yaygınşmaktadır ancak %95 ev tipi klimalar kullanıldığı için ağırlığı arttırmakta ve görsel olarak karavan içine zor uyum sağlamaktadır. Şofben tercihinde de karavana özel gazlı şofben zor bulunduğu için anlık yüksek güç çeken şofbenler ya da 10-40 lt hacimli termosifonlar kullanılmakta ve genellikle fazla problem çıkarmamaktadırlar.

2-Elektrik konusu karavanlar hakkında yapılan tartışmaların yarısını oluşturur. Jeneratörler sanıldığı kadar pratik değildir. Sessiz olduğuna sizin değil başkalarının karar verdiği bir cihaz olduğu için genellikle kamping dışı sakin yerlerde gerektiğinde çalıştırmak uygun olmaktadır. Pratikte 100-150Ah akü ile bir kaç gün idare etmek mümkün olabilmektedir.
Her karavanın su deposu vardır. Hacmi 30-200 lt arasında değişebilmektedir. Evdekinden daha az su kullanma alışkanlığı zaman içinde kazanılabilen bir beceridir. Karavanda kullanılan su doğal olarak aşağı tahliye olduğu için yüksek hazcimli su kullanımı ya kirli suyu bir kapta biriktirerek dökeni yormaya başlar ki uygun olanı budur, ya da karavanın altını bataklığa çevirebilir.

Orta boy karavan tanımını 4,5-5,5 metre arası karavalar için yapmak uygun olur sanırım. Bu tip karavanları binek araçlarla çekmek mümkündür. 4,5 metre boy için 1.6 benzinli araçlar yeterlidir. 5,5 metreye yaklaştıkça en az 2.0 litre motorlu araçlar kaçınılmaz olur. Bütün konfor özelliklerini talep edenler 6 metre ve üstü çift dingil karavanları tercih etmeleri gerekir ancak bunlar yasal olarak binek araçlarla çekilir gibi görünse de ticari ya da 4 çeker araçlarla ancak başedilebillirler. Türkiye yollarının her türlü standart dışı uygulamaları barındırabildiği düşünüldüğünde böyle büyük bir karavanla "konaklama sırasnda" sahip olunan konfor "yolculuk" sırasında stres olarak geri dönebilir.

Eğer gezmek için bir çekme karavan istiyorsanız ailenizin ihtiyaçlarını göz önüne alıp tahammül edebileceğiniz en küçük karavanla başlamanızı öneririm. Bu yaz karşılaştığım bir karavancı arkadaşımız büyük karavanı ve 1.6 motor aracı ile karavancılığa ilk gezide noktayı koymak üzere idi. Karavan çekmek aslında sanıldığından çok daha kolaydır ancak bazı teknik konular bilinmezse zorlanmak ve yorulkmak da işten değildir.

Genellikle 525 olarak tabir edilen tek dingil karavanlar konfor seviyesi olarak tatmin edici donanıma sahip ve "gezebilen" karavanlardır ve fiyatları 2. elde 7-15bin TL arasındadır. sıfır almak isterseniz tahminim yerli olanlar 12-20 bin TL arasında satın alınabilir. sahibinden.com web sitesinde karavan ilanlarından seçenekleri araştırabilirsiniz.

Türkiye'de çekme karavancılarda "karavanı kampingde yatırma" eğilimi yüksek olduğu için yerli üreticiler bazı yol deneyimlerinden daha az istifade(!) edebilmektedir. Yabancı menşeili karavanlar ise "gezebilmeye" daha yatkındır.

Bu arada en küçük çekme karavanın bile pek çok motor karavandan daha fazla hacme ve konaklama konforuna sahip olduğunu da ilave edelim.

Selamlar, mutlu geziler,

Doğan Böncü

Doğan bey verdiğiniz bu bilgiler için çok teşekkürler ancak bu kadar güzel açıklama yapılabilirdi,sizin bu yazınızı her karavancılığa yeni başlayacak ve çekme karavan alacağım nasıl birşey olsun diyen herkese ilk önce okutmak lazım sonra zaten kafada şekillenen bilgiye göre yeni sorulara cevaplar verilebilir.

Sevgili Oğuz Bey ve Yusuf Bey,

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Ben de sizler gibi bildiklerimi ve yaşadıklarımı paylaşarak faydalı olmaya çalışıyorum.

Selamlar

Doğan Böncü

Doğan bey yazınızı okurken her zamanki gibi işinin erbabına yakışır bir yazı yazdığınızı düşündüm. Yazının altında diğer arkadaşların yorumlarıyla da hepsinin benim gibi düşündüğü ortaya çıkıyor. Elinize sağlık...

Doğan bey vermiş olduğunuz biilğiler için çok teşekkür ederim.aklıma başka sorular gelirse bilğlernizden yararlanmak isterim.iyi günler

aslında bu konu uzerınde cok bılgılı degılım. cekme karavan ıhtıyaclarım ve hayallerım arasında olmadıgından resımlerıne bıle dogru durust bakmadıgım ıcın hangısı daha ıyı olur dıye arastırma cabam da olmadı. bu nedenle de ızleyıcı olarak kalmayı dusunuyordum. lakın olmadı. aklıma gelen bır kac ogrenmek ıstedıklerım var. (ıncebey) bır cekme karavan alabılmekle ılgılı yazısını okumus ve sonucunda evındekı rahatlıgı yasayabılmesı dogrultusunda detay ve konfor eklemıstı. uyelık bılgılerıne baktım . bulundugu sehır ve yaş durumunu ogrenemedıgım ıcın yasam bıccımı ıle ılgılı fıkır yurutme olanagımda olmadı. sımdı sn.(ıncebey) sadece merak ettıgım ıcın soruyorum. bazılarımız gıbı gezentımısınız ? , yoksa tatılınızı bır bolgede baslayıp bıtımıne kadar daha bır ıyı konfor , en az dış gereksınımle rahat bır tatıl bıcımı mı . sonucta her ıkısıde ozenılecek ve huzur duyulabılecek bır duygu doyumu olarak gorulebılır. lakın bu yasam bıcımlerının her ıkısının de karsılanabılmesı ıcın uygun bır arac akla en yakın donanımlı bır motor karavan gelıyor. demem o kı ıhtıyacınız bır cekme karavan ıse sozum yok . ama hanı var ya eger bır de koşelı gezentılerdensenız o arkanızda surukleyecegınız cekme karavanın herseyden once orjınal dış yapım (bızde yapılanların halı bellı) ve ıyı de bır ceker aracınız olması gerekecek bana gore.
neyse dedım ya bu konuda ahkam kesmıs olmayayım. ben sadece merakımı gıdermek ıstıyorum.
cok ozel degılse , gezentımısınız ya da tatıl bıtınce cekme karavanı kamp alanında bırakıp eve mı donuyorsunuz. :smiley:
ben en ıyısını dusundugunuzu tahmın edıyor ve sıze rastgele dıyorum
cok selamlar bızden mehmet.

Hayırlı akşamlar mehmet bey.ben her sene 1 hafta ,10gün tatil yaparım. ben şu an çok gezenti degilim fakat ileride inşallah öyle olaçak. şu anda biraz borçum var borçumu bitirdiğimde karavan almayı düşünüyorum.ben gezmeyi seven biriyim.yaşım 44. ıspartada yaşıyorum.3 sene sonra emekli olacagım inşallah.çekme karavanı terçihimse.işim bittiğinde garaja çekmek ve aracı kullanabilmek.ama motor karavanda böyle bir şansım yok.fakat karavanlar hakkında hiç bir bilğim yok.borçumu bitirdiğimde bir tane karavan alacagım inşallah.karavanım olduğunda çeşitli bölgelere gideçeğim.şuan tatilimi bir yerde başlayıp aynı yerde bitiriyorum mecburen.ben gezmeyi farklı yerler görmeyi seven biriyim.inşallah ileride doya doya gezeçeğim.hayırlı geceler

tesekkkur ederım sn ıncebey.
tercıhler ve sartlar ne ye elverıyorsa o dur
hayırlı olması dıleklerım le selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR