Kampta Buzluk Mu Mini Dolap Mı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fiserman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,373

fiserman

Yeni Üye
arkdaşlar içine buz bataryası konan buzlukların 5-7 günde sadece yüzde 80 ısı kaybedenleri var.Fiyatları da normal migrostaki standart olanlara göre tuzlu.aklıma başka bir fikir geldi sordum. normal mini buzdolabi var zaten elimde. bir tane benzinli ya da dizel jeneratör alsam. dolabın yaktığı elektrik için giden yakıt çok mu pahalıya gelir acaba? yorumlara şimdiden tşkler.

Etiketler
Ynt: Kampta Buzluk Mu Mini Dolap Mı

JeNerator cok yakar akil kari degil. Ayrica agirdir. Onun yerine akü al bide aku sarj makinasi onu kullan. Ama 2 - 3 gun kalacaksan. İse yaramaz aku 1 gun gider. Ben 2-3 gun kalacaksam buzluk goturuyorum ve icine 5 lik su donmus olarak koyuyorum etrafina et peynir gibi bozilacak malzemeleri koyuyorum fazla acip kapatmiyor ustunude islak bir ortuyle ortuyorum. Ayrica su termosu icine bolca buz dolduruyorum 2 3 gun rahat gidiyor. Jenarator ve elektrikli mini buzdolabini hic tavsiye etmem. İlla buzdolabi ve 7-8 gun kalacaksan tuple calisan buzdolabi olmasi lazim.

bilgiler için tşk ederim. tüplü dolapları da araştırıdm nette pek bulamadım.sanırım ztn 200-300 tlye alınmaz.Galiba yapacağım 5-7 günü geçirmemek kamp yerinde.Bazı sitelerdeki buz sandığının yüzde 80 performansla 5 gün dayandığı yazıyor da.

3-4 yıldır uzun gezi ve kampa giderken balık hâlinden strafor balık kutusu ve buz alıyorum ben. 20 lt likler 5 gün rahat rahat yetiyor. Üstelik 50x75x30 cm civarı ölçüsü var. 25 kg çuval buz 5 tl. Buz tamamen erise bile su yeterince soğuk tutmaya yarıyor.
2. Seçenek kuru buz. Sanayi gazı dolumu yapan yerler satıyor. Straforun üzerine havlu örttüğünüzde 1 hafta hatta 10 gün dayanıyor. Eridiğinde (yada doğrusu buharlaştıpında) sıvı hale geçmediği için etrafı ıslatma derdi yok. Tek dezavantajı -75 derecelerde olduğundan kullanma sırasında çok dikkat etmek gerekiyor. Temas halinde yanık oluşturabiliyor. Yani çocuklu kampçılar için çok güvenli değil. Aklınızda bulunsun derim.
Iyi tatiller.

Sent from my iPhone using Tapatalk

derya abi yorumun için tşk ederim.Normal buz yaz günü 5 gün giderse güzel olur.Burası (muğla-milas) 55 000 nufuslu bir ilçe kuru buz bulabilirsem o daha güzel olur.Gaz dolumu derken klima gazı mı acaba.Sanayide nasıl araştırabilirim diye ondan soruyorum.Bir de kuru buzun fiyatını yaklaşık olarak biliyorsan söyler misin? iyi forumlar.

Merhaba,

Elektrikli dolap için jeneratör yerine akü ve güneş paneli ile çözüm üretilebilir. Kullanılacak dolabın özelliklerine göre seçenekler bulunabilir diye tahmin ediyorum.

fiserman' Alıntı:
derya abi yorumun için tşk ederim.Normal buz yaz günü 5 gün giderse güzel olur.Burası (muğla-milas) 55 000 nufuslu bir ilçe kuru buz bulabilirsem o daha güzel olur.Gaz dolumu derken klima gazı mı acaba.Sanayide nasıl araştırabilirim diye ondan soruyorum.Bir de kuru buzun fiyatını yaklaşık olarak biliyorsan söyler misin? iyi forumlar.

Ben Çanakkale saroz, assos civarlarında kamp yapıyorum. Genelindede kumsalda güneş altında oluyorum. Sttaforu Bagaja koyup (Defender) üzerine havlu örtersen 3-4 gün rahat dayanır.
Kurubuz u bulmak biraz sıkıntılı olabilir. Genelde pastaneler paket dondurma saklamak için satın alıyor. Oluşumu sıkıştırılmış şekilde donmuş karbondioksit gazı. Oksijen tüpü dolumu yapan yerler genelde satıyor. En iyi bilgi internet ten bakmak. Fiyatı normal buza göre pahalı. Kg 7 tl İstanbul/Silivri de

Sent from my iPhone using Tapatalk

Selam,
ben son gezimde, şu standart her yerde 49 59tl ye satılan buzluklardan aldım. bir de 150 tl ye aynısının soğutuculu olanı vardı, çakmak girişli. geziden 1 gün önce 1lt lik suları buzluğa attım. 1 haftada iyice dondular. sonra suların bir kısmını elektirilsiz bir kısmını da elektirikli buzluğa attım. elektiriksiz olan dolabı 3-4 gün hiç açmadım. gazlı içecekleri de her ikisine bölüştürdüm. normal buzluk içindeki sular 5. gün hala buz durumdaydılar. elektirikli buzluk (google da 12v buzdolabı yazınca bir sürü geliyor) epey idare etti ancak içerisinde oda sıcaklığında birşeylerin konulması kötü oluyor. dolap soğutması çok yavaş. ama içerisine soğuk koyduğumuz içecekleri 2 gün soğuk tuttu, zaten içecekler 2 gün durmuyordu içiyorduk :smiley:
bence uzun gezilerde 1 büyük buzluk yerine buzluk alınması daha karlı. hiç açılmayan buzluk epey dayanıyor.
Büyük buzluklar (50lt< olanlar) min 200 250TL fiyatlarında oluyor. Benim aldığım dolapler 26lt di.
Buzluk Aküsü hiç önermiyorum. onun yerine su dondurun. akülerin içerisinde antifriz gibi bir madde var ve geç dondukları için uzun süre soğuk kalıyorlar. 1 hafta buzlukta su ve akü arasında bir fark kalmıyor hatta su daha uzun gidiyor.
suyu çözününce içebiliyorsun ama akü çözününce sadece yer yaplıyor. torba içerisinde kırılmış bu 1lt donmuş sudan çok daha hızlı çözünecektir. ancak 1lt şişeler de çok yer kaplıyor :smiley:
yaz aylarında bazı yerlerdeki bakkal ve kuruyemişciler buz satar. yani donmuş 1.5lt su şişesi satıyorlar.
Ankaranın kuzeyinde kızılcahamamda çok satılıyor. Kamp bölgesine yakın varsa ondan da faydalanabilirsin.
iyi geziler

CAN

buzluğun içinde eriyen suyu dört beş saatte bir tahliye edin eriyen su buzun erimesini hızlandırıyor.
bende yazılanlara ilave gökçetepeye giderken yanıma tahmini 35x35x35 gibi köpüğün içinde dondurup koli bantı ile sardığım buzuda aldım buzluğun içindeki buzlar azalınca 3. günü açtığımda 1-2 cm kadar erimişti buzluğa koyup 3gün daha
idare etti ki buzlukta nerden baksanız 20yıllık vardır.

Ben Ezetilin çakmak girişli buz dolabını aldım, büyük buz akülerini altına dizip, üstüne diğer içecekleri koyuyorum en üstüne de dondurulmuş suları koyup ağzını kapatıyorum. 2 gün boyunca yeterli oluyor.
Normal buzluk ta en son gittiğim kampta yine aynı dizilişle 2 gün boyunca soğuk kalabilmişti. (Bildiğiniz gibi alınan içeceklerin soğuk olması ve sürekli kapağın açılmaması önemli tabi.)

Uzun geziler şimdilik yapmıyorum ama aklımdaki fikirleri paylaşmak isterim;
Motosiklet için satılan lithium akülerden alıp elektrikli soğutucuyu bununla desteklemeyi düşünüyorum.
Normal buzluk kullanırsam da gölgelik alanda, toprağı bir 60 cm kazıp içine oturtarak kullanmak faydalı olacaktır mutlaka.

Herhangibir mukavva kutunun içini ve dışını alüminyum folyo ile kaplamanın en iyi çözüm olduğunu deneyimlerim sonucu öğrendim. Karton kutu yerine styropor kullanılırsa sonuç daha iyi oluyor. İçindeki buz kapları 2 -3 gün erimiyor. Folyonun parlak yüzeyi kutunun iç tarafında içe gelmelidir. Dışında ise parlak yüzey dışa gelmelidir. Parlak yüzeyin yansıtıcılığı nedeniyle buna dikkat edilmelidir. Ucuz maliyeti nedeniyle gittiğniz yerde yapabilir ve kullanımdan sonra atabilirsiniz. Folyo bulamadığınız yerde metalize rulo ambalaj kağıdı da aynı işi görür.
Alüminyum folyo ısı, işık, ses iletkenlik katsayısı en düşük (Yansıtıcılık Katsayısı en fazla) olan maddeler arasında en üst sıralardadır. Bu nedenle çadır içinde, karavanda ve özellikle de evlerde kalorifer peteklerinin arkasında kullanıldığında en iyi sonuç veren bir materyaldir. Petek arkasına uygulama ile oda ısının birkaç derece artacağını garanti ederim.
Herkese selamlar.

Son düzenleme:

arkdaşlar içine buz bataryası konan buzlukların 5-7 günde sadece yüzde 80 ısı kaybedenleri var.Fiyatları da normal migrostaki standart olanlara göre tuzlu.aklıma başka bir fikir geldi sordum. normal mini buzdolabi var zaten elimde. bir tane benzinli ya da dizel jeneratör alsam. dolabın yaktığı elektrik için giden yakıt çok mu pahalıya gelir acaba? yorumlara şimdiden tşkler.
Sorununuzu elinizdeki mini buzdolabının (şayet karavana sığıyorsa ki galiba sığıyor) kompresörünü 12v a çevirterek başlayabilirsiniz,bir güneş paneli sistemini de karavanın üzerine monte ederek ilave 120 ah bir yaşam aküsü ile halledebilirsiniz. Ben teknemde yaptım ve 7-24 çalışıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR