Merhaba arkadaşlar;
Size bir öneride bulunmak isterim. (Önümüzdeki günlere yetişmezse, daha sonra da uygulanabilir.) Son yıllarda, geziseverlerce ayırdına varılmaya başlanan, Erdek merkezli Kapıdağ Turu.
Erdek-Ocaklar-Narlı-İlhan-Doğanlar-Turan-Ormanlı-Ballıpınar-Çayağzı-Kestanelik-Çakılköy-Karşıyaka-Dalyan-Tatlısu-Aşağıyapıcı ve yine Erdek; yaklaşık 100 km civarı. Yukarıyapıcı Köyü kuzeyinde Kirazlı Manastır, kamp için uygun bir alan. Sanırım denizden 300 m. yüksekliğe sahip ve orman içinde yer almakta. Ayrıca elektrik sorun edilmezse, yarımadanın tümü konaklamaya uygun sayılabilir. Bu 100 kmlik tur sırasında uygun görülen hemen her noktada konaklanabilir. Birkaç günlük turun ne şekilde yapılabileceği de konuşulabilir; ya da "kervan yolda düzülür."
Bu turun bir bölümünü ben de geçmedim ama o denli çok şey okudum ki... (Bu birkaç gün sürecek turu, kendim yapmayı tasarladığım için) Yolun çok büyük bölümü, asfalt. Yolun kuzeydoğuda yer alan köyleri arası, stabilize. Yolu, bir iki noktada kısaltmak da olanaklı. Örneğin Turan-Ocaklar arayolu ile Çayağzı-Karşıyaka yolu. Ayrıca yöre halkı, genelde "suyun ötesinden" olduğu için, her konuda rahat edilebilir.
http://www.kapidag.com/ gibi Kapıdağ Yarımadası ve Erdek'i tanıtan epeyce site ve yazı bulmak olanaklı nette. Ayrıca Abdi Beyden(dalgıç) de (Biliyorsunuz Abdi Bey Erdek'te yaşıyor) daha ayrıntılı son durum bilgileri alınabilir.
Süre, kısaldı ama usuma gelen bu öneriyi yapayım dedim. Olur olmaz, bir yerlere not alın derim...
Esen kalın.
Cavid Sezen