www.tolgayarici.com
doğadan çektiğin fotodan başka bir şey götürme
Arkadaşlar bir doğa tutkunu için doğada yaşam ortamında elbetde ihtiyaçlarını göreceği yer doğa. Ancak sayısını unuttuğum kamp yaşantımda şunu gördüm; gerek bayan ve gerekse erkek arkadaşlar şehir ortamındaki gibi ihtiyaçlarını giderdikten sonra tuvalet kağıdı kullanımı yapıyorlar. Bu iyi bir alışkanlık ancak doğaya bırakılan bu kağıtlar çevreye uçuşuyor ve kamp ortamının içlerine kadar geliyorlar ve göz ardı edilmeyecek bir konu. Düşünün bir kere akşam yemeği yiyorsunuz çok güzel bir ocak yakmışsınız ve üzerinize uçarak bir kullanılmış tuvalet kağıdı fazla söze ne hacet manzarayı gözünüzün önüne getirin. Sonra kamp yaşamında su kaynakları kullanımı var buralarda lütfen sabun dışında bir temizlik malzemesi kullanmayın. Su kaynakları mahvoluyor. O sudan içen hayvanlar içinde yaşayan canlılar telef oluyor. Çok şahit oldum Isparta Yazılı Kanyon'da yıkanan bulaşık sularından içen dağ keçisi gebe bir hayvandı ölmüştü. Ne kadar üzücü buna sebep olanın bir doğa tutkunu olması dahada üzücü.. TDF Eğitmenlerinden Mustafa Kızılca şimdi anlatıcaklarımı ondan kaptım 1 hafta hatta bir ay kalsam inanın size isterseniz 50 kişilik bir kamp olsun ne kullanırsanız kullanın çöp oranınız bir konserve kutusunu aşmıyor. Tek yapmanız gereken sıkıştırma yöntemi Bütün atıklarınızı press yapın ve birbirinin içine sıkıştırın ve sonuca bir bakın Mustafa hocam ellerinden öperim. Sizlerinde eklemek istediklerinizİ burada paylaşalım