Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
resmini bulamadım ama eskiler bilirler çaydanlıklar kondugu yeri yakmasın diye makaslı açılıp kapanan ızgaralar vardı çektikçede istediginiz kadar genişlerdi bende onu kullanıyordum. ama evi taşıdım taşıyalı bulamıyorum mereti.
bu arada eger arazide çaydanlıkta çay demlemek ve çaydanlıgınızı karartmamak isterseniz buldugunuz bir tenekeyi yan yatırıp yanından delik açarsınız ve tenekenin içinde ateşinizi yakarsınız sadece çaydanlıgınız altı siyah olur ama kulpuda yanmamış olur.
Bence boru şeklinde ki mangal pratik ama çok gerekli değil.
Amaç mangal yapmak ise adana tipi şişlerden biraz daha ince tip 3-5 adet şiş yeterli oluyor.
Mangal için küçük bir çukur açılıp, şişler çukurun üzerine ızagara tarzında dizilir.
Şişlerin üzerine de kenarlarından bir iki ağır taş konulduğunda şişler çukur üzerinde sabit kalır.
Izgaralık malzemeler de ateşte devrilmeden - düşmeyecek şekilde şişler üzerine dizilirse gayet başarılı pratik bir mangalımız oluyor.
Şişlerin 3-5 adedi bir arada hiç yer tutmuyor. Kısacası ürün iş yapar ama buna gerek yok