Kampçılar için Pratik Mangal

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan xizcix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,828

xizcix

Ana Kamp
Harika bir tasarım..iyi düşünülmüş..

1.jpg

Etiketler
Ynt: Kampçılar için Pratik Mangal

kesinlikle süper bi fikir,

kampçılık için hep mangal tasarımlarına bakardım, bu çok hoşuma gitti.
Bu haftadan itibaren imalatına başlayacağım :smiley:

Borular küpeşte imalatçılarından (alüminyum) temin edilebilir. Çubuklar paslanmaz olursa daha kullanışlı olur.

Çubuklar sık olmazsa, etler sapır sapır dökülür. Mangal masaya kurulmuş, arazide öyle dik durmaya bilir. Delikler bol olursa mangalımız yan yatar. Güzel bir düşünce, yapmaya değer.

korbaba' Alıntı:
Bende var bundan. Kurması ve temizlemesi biraz zaman alıyor fakat tüm parçaların bir boruya sığması fevkalade. Tavsiye ederim..

ben ürünü uzun zaman önce görüp incelemiştim yabancı forumlarda fakat sonradan ismini unuttuğum için bulamadım. Türkiye'de satışı var mı Koray bey siz nereden almıştınız?

http://www.mangalshop.com/CEP-MANGAL-UCRETSIZ-KARGO-KAPIDA-ODEME_u_r_n_4.htm

zakkafein' Alıntı:
ben ürünü uzun zaman önce görüp incelemiştim yabancı forumlarda fakat sonradan ismini unuttuğum için bulamadım. Türkiye'de satışı var mı Koray bey siz nereden almıştınız?

Fatih bey, ben yıllar önce Almanya'dan almıştım, Polo Motorrad mağazasından;
http://www.polo-motorrad.de/de/catalog/product/view/id/97042/s/grilliput/category/2973/

Her iki sitede de fiyatlar çok pahalı.
5-10 liraya küçük bir ızgara alırım keyfime bakarım.

İki küçük çukur açarsın araziye.

Bakınız;
[attachment=1]

Birinci bölümde odunlar sürekli yanar. 2. Çukur ise yanan odunların korlarının doldurulacağı ve sağlıklı bir ızgara yapmayı sağlayan sıcaklığı sağlayacaktır.
Çubuk mangalı kuruncaya kadar ohho ;D

Sucuklarımız Pişiyor.
[attachment=2]

Yemek sonrası ocağımızın durumu.
[attachment=3]

Gaziemir Kanyon - 17 Ekim 10 099.jpg

PA179608.jpg

Gaziemir Kanyon - 17 Ekim 10 102.jpg

TezzMertek' Alıntı:
Her iki sitede de fiyatlar çok pahalı.
5-10 liraya küçük bir ızgara alırım keyfime bakarım.

İki küçük çukur açarsın araziye.

Bakınız;
[attachment=1]

Birinci bölümde odunlar sürekli yanar. 2. Çukur ise yanan odunların korlarının doldurulacağı ve sağlıklı bir ızgara yapmayı sağlayan sıcaklığı sağlayacaktır.
Çubuk mangalı kuruncaya kadar ohho ;D

Sucuklarımız Pişiyor.
[attachment=2]

Yemek sonrası ocağımızın durumu.
[attachment=3]

buda ilginç bir yaklaşım olmuş :smiley:

basit bir şey ama çok pahalı insan kendisi bile yapabilir o kadar para vermeye gerek yok.

Basit ama yapımı için torna atölyeniz olmalı.
Tesisatçı malzemelerini de unutmamak lazım.
Sonracıma gereken ölçülerde kromajlı tel çubuk ve içiçe geçecek galvanizli boru arayıp bulmakda cabası.?
Arayıp bulmak için harcanan emek - zaman ve yol ücretlerini de unutmayalım.

;D

Sankı tornaya falan gerek yok Borularda bulunabılır. Insan yapmak ıstese bos bır zamanda hem gezer hem mazemelerı alır sonrada ufak bır matkap ve demır testeresı ıle yapılır, 2 saat surer en fazla oda. Tabı el beceresı gıbı durumlar kısıden kısıye degısır...

benim mangal ve soba imalatı yapan bir müşterim var. ona gösterdim,baktı baktı vaybe elinoğlu çok ince ayrıntılarla masrafsız para kazanıyor bizde kös kös düşünüyoruz falan dedi
önümüzdeki hafta inşallah başlayacak maliyetinin fazla tutmayacağını sadece şişlerin koyulacağı boru için fiyat teklifleri ile ne kadara mal olacağını tam olarak çıkaramadığını ama eğer piyasada satılıyorsa hele birde ithal falan geliyorsa bunun altında olacağını söyledi

ben ayrılırken hala cık cık edip duruyordu ve tekrar anladım ki, çalışkan bir milletiz yapamayacağımız hiç bir şey yok ama eğitim sistemimiz mi yoksa başka nedenlerden dolayı mı bilinmez, bir türlü tasarım, mimari, çevre konusunda kendimizi aşamıyoruz geliştiremiyoruz, ürettiğimiz ürünlerde son kullanıcıya fayda sağlıyacak işlevsel ince ayrıntıları bir türlü beceremiyoruz neden acaba? kendine güvensiz çocuklar yetiştiren aileler mi , araştıramayan, ölçemiyen, hayal kurmasına set çekilen sadece ama sadece diblomalandırdığımız çarpık ezberci bir eğitim zihniyetimi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR