Kampana Fren Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tümer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,928

Tümer

Kamp II
Yer
Çanakkale
Aracımın ön ve arka frenleri kampana tipi. Düz yolda sorun yok. Dik arazi inişlerinde ise geri geri inmiyorsanız yine sorun yok. Ancak iş geri geri inmeye gelince aklım gidiyor. Zira ne kadar yüklenirsem yükleneyim arac geri geri gelmeye devam edıyor.
Sorunun ne oldugu ve de çözümü konusunda bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum

Saygılarımla

Etiketler
Ynt: Kampana Fren Sorunu

balataları kontrol ettiniz mi? ettiyseniz, pabuçlarda boşluk vs var mı, pabuçlardaki aşınma eşit mi, kampana içerisinde çok fazla çizik ve hatsal aşınma var mı? Büyük olasıkla bunlara bağlı bir nedenden ötürü bu durumu yaşıyorsunuzdur, hidrolik devreyle ilgili bir sorun olsa ileri gidişlerde de sorun yaşardınız gibime geliyor.

çözümü basit be abicim geri geri gitmeyin olsun bitsin ;D işin şakası bir tarafa kampanalarınızı ve balatalarınzı kontrol ettirin ve fren ayarlarınızda sorun var bence tekerlek merkezlerinde paslanmadan dolayı eşit açılmıyor da olabilir

Teşekkürler. En kısa sürede, önerileriniz doğrultusunda gerekli kontrolleri yaptıracağım.

Tümer bey, sorununuz %90 arka frenlerin ayarsızlığından, sonradan hatırladım, benzer sorun zamanında kullandığım ön arka kampana kaplumbağa aracımda başıma gelmişti. arka frenleri ayarlatınca sorun düzelmişti. Elbette aynı sorunu arka balata bitmişsede yaşayabilirsiniz.

Ya Abiler..

benim araba 86 model , ön frenler disk ve ön aksta viraj denge çubuğu da var.. ?..;D ilginç..

Tümer Bey,geri geri frenlerin zayıflığına klasik cevap ''bakım''..

Fakat bunun dışında kampana fren sistemlerinde balatalar biraz da olsa yıpranmış olduğunda bu tepkiyi veriyorlar..Fren ustalarına bi sorarmısınız? ''balata konumu ve çalışma prensibi sebebiyle ilgili yön değişikliğinde bu zaafiyet oluyormu'' diye?

uzun süre kullandığım bir traktörüm vardı..balatalı..geri geri giderken durmam gerektiğinde aynı korkuyu yaşardım ve ona göre hareket ederdim...

uzman cevabına ihtiyacımız var..

kolay gelsin

Tümer' Alıntı:
Aracımın ön ve arka frenleri kampana tipi. Düz yolda sorun yok. Dik arazi inişlerinde ise geri geri inmiyorsanız yine sorun yok. Ancak iş geri geri inmeye gelince aklım gidiyor. Zira ne kadar yüklenirsem yükleneyim arac geri geri gelmeye devam edıyor.
Sorunun ne oldugu ve de çözümü konusunda bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum

Saygılarımla

selamlar aracın arka diff üzerinde fren regülatörü var.aracın arkasındaki yük arttıkça (yük taşıma ) frenlerin (balataların) daha fazla baskı yapmasını sağlayan bi mekanizma.bence araç geri giderken aracın arkası biraz yükseliyor (yük azalmış gibi) bu yükselmayi regülatör yanlış yada hatalı algılıyarak fren baskısını azalta bilir. uzman değilim ama regülatörde sorun olabilir.

merhaba tümer abi.aynı sorun bende de vardı fatih beyin dediği gibi arka diff in üzerinde şaseye bağlantılı,ağırlığı dengeleyici bi parça var(regülötör).sağ lastiğin üstüne denk geldiği için sürekli yağmur ve çamurun içinde kalıyor zamanlada iş yapamaz duruma geliyor ilk baktıracağınız yer olsun bence tamir takımı var bakım yapılabiliyo.selamlar.

Arkadaşlar merhaba,

Murat cım aramıza hoşgeldin öncelikle.
Gecikme için kusura bakmayın. Zira işler yeni bitti. Yaptıklarımızı şöyle özetliyeyim. Arka fren balatalarını yenisini bulumadığımız için çaktırma suretiyle yaptırdık ve taktık. Ayrıca her bir kampana ayarlandı. Şimdilik sorun yok gibi gözüküyor. Ancak eğimli arazide deneme fırsatım olmadı daha. Arka fren limitörü kontrol edildi, sorun yok. Deneme yaptığım zaman tekrar bilgi vereceğim.

teşekkürler tümer ağbi hoşbulduk.konuyla alakası yok ama aracın resimlerini gördüm çok yakışıklı olmuş..iyi günlerde kazasız belasız kullan inşallah.

Herkese iyi paylaşımlar. Tümer aracınızın sorununu halletmenize sevindim.

Hazır kampana konusu varken bende birşey sormak isterim. 91 hilux sahibiyim, benim aracın arkalar kampana ve bu kampanalardan nerde bulabilirim, veya başka markalardan uyacak kampana bilen var mı 6x139,7 bijon aralığı ( malum serviste çok pahalı ) .

Teşekkür ederim. Bir ara ben de aramıştım ama bulamadım. Serviste gerçeten çok pahalı 350 -Tl civarında idi yanılmıyorsam.
Ben de önleri diske çevirmeye çalışıyorum. Bu konuda kim yardımcı olabilir?

arazide dene gene olmamışsa haber ver farklı bir yol diyeceğim ustan ona baksın

unal' Alıntı:
arazide dene gene olmamışsa haber ver farklı bir yol diyeceğim ustan ona baksın

Arazide de denedim sorun yok. Ancak siz yine de önerinizi paylaşırsaniz memnun olurum. Bir başka zamanda işimize yarayabilir.
Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,766
Kayıtlı Üye Sayımız
166,580
Kaydolan Son Üyemiz
mmehmet

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR