Ynt: Kamp Yüklü Likya Yolu Yürüyüşü 2
Herkese Merhaba
nisan başında yaptığımız Likya yolu yürüyüşünde çıkardığım bir iki önemli sonuç var
1)kamp yüklü( 15 kg civarı) yürümek herkesin harcı değil o yüzden ya partnerini iyi seç yada yalnız yürü

2)sağlık malzemelerini asla yanından ayırma hele benim gibi börtü böceğe alerjin varsa
raporum şöyleki
ilk gün göynük göynük yayla arası rota yürüdük aslında çok zor olmayan bir rota sadece kanyon kısmında zorlanabilirsiniz biraz. ama denizi pek görmediğiniz bu rotada keyifli serinletici kanyon geçişi mevcut burda ufak bir aksilik yaşadık arkadaşımın ilk rotasında pekte yürüyüş tecrübesi olmadığı sadece Hiking yaptığı Alpin dağcılık yapmadığı ve uzun yürüyüşlerde de pek bulunmadığı anlaşılmıştır. kondisyon SIFIR

psikolojik dirayet SIFIR

irade SIFIR

toplamda 7,5 saatlik yolu 1,5 günde tamamladık kanyonda düştü düşene kadar kendini fazla demoralize ettiği için ve yukarıda saydığım nedenlerle kendini çok yıprattığı için bu kadar uzun sürdü açıkçası bende biraz yıprandım. geçen yıl tek başıma yürüdüğüm etaplarda yalnızlık dışında her şey çok keyifliydi. sadece kendinle ve doğayla mücadele ediyorsun. ama yine de çok tatlı insanlarla tanıştık mesela göynük girişinde; yayla tarafından gelen arkadaşların göynük kanyon çıkışında solda kalan Natura Haus isimli çok hoş bir yer var orada konaklayabilirler. sahipleri Levent Bey ve Nesrin Hanım çok tatlı insanlar gecenin bir yarısı su stoğumuzu fullemek için su bulacağımız bir yer sorarken sağ olsun Nesrin Hanım stoğumuzu fulledi hemde o tatlı diliyle sohbetini esirgemedi ve ısrarlarımıza rağmen parada almadı İki adet bokser köpekleri var gece gece biraz tırsmadık değil

ilgilenenler bu adresten ulaşabilirler. http://www.healinginholiday.com/. yürüyüş sırasında tanıştığımız Fransız, Ukraynalı arkadaşlar ve imdada yetişen Nadir hocam göynük yaylaya yaklaşık 2 km kala yoldan devam ederken bir ağacın tepesinde telefon numaraları olan 2 tabela görürsünüz çok zora girerseniz alttaki numara Nadirin numarası gelip sizi o yoldan alabiliyor. kanyonun son parkuruna girmeden bu ağacı görebilirsiniz arkadaşımın ısrarları sonucu göynük yayladan olimposa geçtik Nadir bizi aşağıya bıraktı minibüsü ile. gene bölük pörçük oldu maalesef etap. kurban bayramında tek başıma yine yollardayım anlaşılan. İlk gün kene sokması sonucu böcek alerjim azdı ayak baş parmağım davul kadar şişti taş kadar sertleşti ayak altımdan boynuma kadar şiştim ve kaşıntıdan öldüm.2. gün yürüyemedim parmağımın acısından dinlendik. 2. gün ben Musa dağı yaptım arkadaş yattı. sırılsıklam oldum yağmurdan. 3. gün artık yollara koyulma vakti geldi illa gelidonya fenerini görecem dedi iyi gidelim dedi tabelalrın başlangıcında KAraözden bindiğimiz araçtan inip yürümeye başladık fenere doğru sonra ne oldu bilin bakalım

2-3 km gittik arkadaş tamam yeter dedi

ALLAH ALLAH attık kampı oraya ama ben vurmayayımda bu kızı ne yapayım

o gece orda konakladık sabaha Karaöz Mavikent arasını yürüdük Allahtan 8 km. Mavikent sonrası Finikeye kadar asfalt olduğu için o kısmı dolmuş ile geçtik.