Kamp Yerinden Ayrılma Kontrol Listesi (checklist)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gmemik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,856

Sizin kadar minimalist gezi yapmaya henüz hazır olmamamıza rağmen her açıdan haklı olduğunuzu biliyorum.

"Ne kadar Karavan" ve "KABİN ÇANTASIYLA YOLCULUĞUN DAYANILMAZ HAFİFLİĞİ" yazılarınızdan çok şey öğreniyorum.

İlk zamanlar acemiliğin de etkisiyle nasıl daha konforlu olabilir diye düşünürken; şimdi artık karavana her girdiğimde neresi fazla, neresini en az kullanıyoruz, neresini mutlaka kullanıyoruz diye düşünüyorum.

Biz sabit bir kamp alanında uzun süre kalmayı sevmediğimiz için ufaklık olmasa en başta pickup üstü yaşam kabini veya araç üstü çadır alırdım veya bir transporter camper yapardım ama bazen kapalı kalınca hoplayıp zıplayacak alana ihtiyacımız var, ki bizimkisi emsallerine göre oldukça uysal bir çocuk.
Neyse, biraz daha büyüdükçe ve biz de 3 kişilik gezginlikte tecrübe kazandıkça şartlar ve bakış açımız değişecektir. O zamanki duruma göre biz de geceleme vasıtamızı değiştirebiliriz.

Karavan, hostelleri ve couchsurfing'i saymazsak otellere nazaran daha ucuz ve hijyenik bir geceleme sağlıyor, takdir edersiniz. Biz geçen Eylül'den beri park4night uygulamasından yararlanarak şehir içinde güvenli gördüğümüz yerlerde konaklıyoruz. Akhisar, Eskişehir, Yalova ve Kumsaz'daki dört ayrı denememizde kampinglerden daha sessiz ve huzurlu bir gece geçirdiğimizi rahatlıkla söyleyebilirim. Bedava veya çok ucuz olması da artısı. Şimdi bu artan yakıt maliyetlerini dengelemek için de bu konaklama yöntemimiz bizim gezilerimizde biraz içimizi rahatlatıyor.

Ege ve Akdeniz kıyı şeridindeki belediyelerin kararlarının aksine, Anadolu'da karavana karşı olumsuz bir ön yargı yok, aksine herkes hem merak ediyor hem de hayran oluyor. Çevreden geçenlerin konuşmalarından biliyorum

İç Anadolu insanları nedensiz yere gezenleri pek anlamazlar. Zarar da vermezler size ama hoş karşılanmayı beklemeyin. Anadolu insanı nedensiz gezenleri anlayamaz. Onlar her koşulda yaban'dır ve yabancıdır.
Bir köye giderseniz rahatlıkla ahali arasında gündem olabilirsiniz. Bu kadar çok dikkat çekmenizin olumsuz getirileri de olabilir. Bence köylerde konaklamak risklidir. Ben benzin istasyonları ve TIR'cıların durduğu yerleri tercih ederim. Bir köyün içinde kaldığım hiç olmamıştır. Bu yazdıklarımı köylüleri yakın olarak tanıma fırsatı bulduğum için yazdım. Kendim köyde konakladığım için değil.
Ancak bir köyün içinde birinin misafiri olursanız o zaman durum değişir. Misafire yaklaşım, yabancıya yaklaşımdan farklıdır. Bazen de bazı köylerde sizi kim olursanız olun kendi misafirleri kabul ederler. Tabii kendinizi tanıtmanız ve neden orada olduğunuzu açıklamanız kaydıyla. Ben Anadolu köylerini çok severim ama yine de köyde konaklamayı seçmem.
Sevgiler...

Ne demek istediğinizi çok iyi anladım hocam. Aklımda tutacağım bunları

Muazzam bir tespit. Bunun tarihsel ve sosyolojik sebepleri mevcut hocam. Uzun hikaye. Ancak söylediklerinize harfiyen katılıyorum.

RMX1971 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Bizim buralarda yabancıları pek sevmezler" repliği geldi aklıma

park4night uygulamasından yeni haberim oldu, teşekkürler

Sizin kadar minimalist gezi yapmaya henüz hazır olmamamıza rağmen her açıdan haklı olduğunuzu biliyorum.

Üstü kapalı da olsa yapmaya çalıştığınız iltifata teşekkürler.
Yalnız izninizle bir noktayı düzeltmem lazım.
Yazdıklarımda minimalizmi hedeflediğim falan yok. O farklı bir disiplin.
Ben sadece tecrübelerimle abartmadan, kendim için gereksizi elemeye vurgunum..

Zaten bereket kimse yazılanları ciddiye almıyor. Yoksa uygulanmaya kalkılsa, tüketim toplumu fena tökezlerdi..

Son düzenleme:

Bravo Yücel Hocam yazdıklarınızın büyük çoğunluğunun altına imzamı atarım..

İlave olarak, Köylü yabancıyı sever, ama köyünde sevmez.