Kamp ve karavanda çocuklarımız

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drares Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,473

drares

Haşmet Kalkancı
Yer
Aydın
Arkadaşlar siteyi incelediğimde konular içinde böyle bir başlık olmadığını fark ettim. İçimizde küçük çocuğu olan bir çok arkadaş var (ben de dahil). Çocuklarımızın karavanda ya da kamptaki davranışları, bakış açıları, memnuniyetleri, huzursuzlukları hepimizin ortak problemi. Ben burada arkadaşlardan konu hakkındaki düşüncelerini paylaşmalarını isteyeceğim :smiley:
Önce tabii ki kendi düşüncelerim; özellikle çocuklar uzun yolculuklarda karavanda da olsalar sıkılıyorlar. Bu nedenle günlük olarak katedilecek yollar çok uzun tespit edilmemeli ya da çocukların uyku saatine denk getirilmeli. Ben genellikle sabah çok erken yola çıkıp çocuklar yataklarında uyurken yol almaya çalışırım, böylece onlar uyanıp acıkıncaya dek 3-4 saat yol gitme şansı elde ederim. Uyanıp acıktık demeye başladıklarında uygun bir yere durup kahvaltı hazırlıkları yapılırken ben arkada bir süre dinlenirim.
Kahvaltı sonrası da gezinin geri kalan bölümünü birlikte planlarız. Zaten günlük olarak alınacak yol miktarını zamandan sıkıntım yoksa bu süreden daha uzun tutmamaya çalışırım. Gittiğim yerde gezip görülecek yerleri tespit ederken çocukların hoşlanacağı aktivitelri de programa eklemeye özen gösteririm. Müze gezmek küçük çocuklar için ilginç olmayabilir ama her müzede çocukları ilgilendirecek bir şeyler vardır (çocuk mumyası, tarihi çocuk eşyaları, oyuncaklar gibi) ya da olmadı çıkışta onların hoşuna gidecek bir aktiviteye yöneliriz. Kampta doğadaysak iş daha kolay, seveceği oyuncaklar, oyunlar, aktiviteler çok kolay bulunuyor. Örneğin uçurtma uçurmak, bisiklete binmek, yüzmek, kum oynamak...
Çocukların sıkıntıları daha çok akşam saatlerinde başlıyor. Tv. seyretmek, bilgisayarla oynamak, alışkanlıkları olduğundan bu aktiviteleri kamp alnında da arıyorlar. Yanımızda bu cihazları bulundurmak, beraberinde film cd.leri taşımak kesinlikle faydalı oluyor. Ayrıca monopoly, scrabble gibi ailecek oynanacak oyunlar tüm aileyi eğlendirebiliyor. Küçük çocuğu olanların gezide yanlarında bebek arabasını bulundurmasını kesinlikle öneririm. 2004 yılında İstanbul'a yapytğımız gezide 4 yaşındaki kızım için yanımıza aldığımız bebek arabasına 11 yaşındaki oğlum da binmişti, hatta yanımızda taşımak zorunda olduğumuz çantayı da bebek arabasında taşımıştık.

Etiketler
Ynt: Kamp ve karavanda çocuklarımız

Merhaba Hasmet bey,Gene güzel bir baslik.Bende biraz katkida bulunayim -
Bizim cocuklarimiz Kücükken,Tabi o zamanlar Pratik cd oynaticilar bu kadar yaygin degildi,Kasetten Hikayeler,Parmaklara takilan Kuklalar,masal Kitaplari ve Cocuklarla Gidilebilecek yerleri gösteren Kitaplarimiz vardi,Magaralari,Müzeleri,Cocular icin yapilmis Fikrali Yahut Karüketürlü yürüyüs yollarini Gösteren Kitaplar.Bilmiyorum Türkiyedede varmi. :smiley:

Tabi burada Karavanla Tatil farkini Görüyorsunuz,Aile daha cok ic ice,Her seyi kendiniz Yaratmaya calisiyorsunuz,Cocugunuzun Cocuklugunu Yasiyorsunuz,Tabi yeni alinan bir Oyucagin tadini cikariyoruz,Cünkü bizim Cocuklugumuzda vardida biz oynamadikmi ;D Firsattan istifade bizde Cocuklarla oynardik. :smiley:
Gecen Zamanin Kazasi olmuyor,onun Zamani iyi degerlendirmek gerekiyor.

Selamlar

Ercan bey size kesinlikle katılıyorum, zaman hızla akıyor ve çocuklarımızla geçirdiğimiz süre oldukça kısıtlı. Bu nedenle paylaştığımız her an çok değerli ve tekrarı imkansız ;)

"Geçen zamanın kazası olmuyor"
Bu lafı çok tuttum . Bilgi klasorüme ekliyorum.

Çocuklar konusundamı ?
Hep iyi düşünmüştüm.
Başaramadım.

Daha oncesi bir denemelik sansım olsaydı eğer .

Haşmet Bey bence çok yaralı bir başlık olmuş.Giriş bölümünde yazdıklarınıza harfi harfine katılıyorum.Bence karavanla gezme çocuklar için en uygun gezi şekli.Çünkü gerek konaklanılan alanların tabiat içinde olması gerekse belli aralıklarla mekanların değişmesi onların yapılarına daha uygun.

Mustafa bey teşekkürler. Aslında bu yazıyı sizin gezi yazınızdan esinlenerek hazırladım. Çünkü sizin durumunuz benim 5 sene önceki durmumla aynı. Aramızda başka arkadaşların da küçük çocukları var ancak daha onlardan ses çıkmadı (?) Hatta aramızdaki büyükanne ve büyükbabaların da torunlarıyla yaşadıkları deneyimler mutlaka vardır ve ben merakla yorumlarını bekliyorum ;) :smiley: :smiley:

Haşmet Bey konuya katılım oldukça bende yeni yorumlar yapmak isterim.Konuyu geliştirmek için biraz espirili olsun diye aşağıdaki fotoyu ekliyorum.Bende sizin gibi bebek arabası olsun diyenlerdenim resme bakınca arkadaşlar ne dediğimi anlayacaklardır...

DSC03669.jpg

Bu çocuk pusetleri sadece çocukları taşımıyor :smiley: :smiley:Birde onu ittirecek bir gönüllünüz de varsa ne ala :smiley: :smiley: :smiley:

Tatil planı yaparken biz de mümkün olduğunca çocuklarında ilgisini çekecek noktaları dahil etmeye çalıştık .O yüzden Gardaland gibi eğlence parkları , su parklar ,müzeler ve hayvanat bahçeleri benimde aklıma gelenler .Belli bir bütçeyi de alınacak hediyelere ayırırsanız geriye sorun kalmıyor .Yola çıkarken fazlaca oyuncak almıyoruz zira ne kadar baştan almayacağız desekte illa birşeyler alınıyor tatil süresince .Kavala 'da tahta tenis raketleri almıştık .O raketler çok işe yaradı ..Karavana mini Lcd ekran televizyonumuzu da taktırdık .Favori çizgi filmlerini izlediler .Ayrıca benim ufaklık, bebeklik çekimlerinin olduğu cd 'yi resmen ezberletti bize ..Arabada ön kafalıkların arkasındada ekran olması yolda imdadımıza yetişti .Onun harici ,kitapları boya kalemleri vs sıkıldıklarında imdada yetişti .
İki kardeş olmaları da , bir avantaj .Her zaman oyun arkadaşı bulmak zorunda kalmadılar .Çocuklar iletişimde dile de çok ihtiyaç duymuyor .Kavala 'da havuzda Yunanlı çocukla gayet güzel oyun kurup oynadılar .
Yürümekten yorulduklarında da dondurma ,çikolata gibi rüşvetlere tav oldular her zaman .Hemdinenmiş ,hem de onları mutlu etmiş olduk .Sağda solda banklarda ya da kafelerde otururken ..Büyük oğluma da zaman zaman fotoğraf makinasını ya da kamerayı verdim .Bu da oflanıp sızlanmasını bir süre engellemiş oldu ..

5975132860_2d3cf5458f_z.jpg

Ebru hanım, Mustafa bey değerli katkılarınız için teşekkürler. :smiley:

Büyük oğlum fotoğraf çekerken hayli oyalandı .Ama bu yılki gezimizde bizim ufsaklık makinamızın birin,i bozdu .iyisi mi ucuz yollu bir makina lamak onlar için .

Ayrıca işbölümü yapmakta onlar adına farklı bir tecrübe oluyor .Aslında kendilerinden yaşça küçük Avrupalı çocukları görünce ister istemez size itirazx edemeden gönüllü oluyorlar işlere!!1 Büyük oğlum , bulaşık yıkadı ,kardeşi ile depomuza su doldurdular ,çöpleri taşıma da babalarına yardım ettiler , vs ....

36948_404358409484_659564484_4217749_1401240_n.jpg

Daha küçük çocuklarla özellikle yürüyüş esnasında mücadele etmek istemeyenler , çocukların göğüs kısmından bağlanıp uzun bir iple kumanda edilen aleti adını bilmiyorum kullanabilirler .Ben Prag'da görmüştüm amna eşimin köpek tasması benzetmesinden sonra ise bir daha üstünde durmamıştım Ama rahatlık olduğu konusundaki fikrim değişmedi .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,893
Kayıtlı Üye Sayımız
166,687
Kaydolan Son Üyemiz
gulo1969

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR