farazicosmos
Kamp II
Merhabalar, ben kamp ve karavan aktivitelerimde kullanmak için telsiz alıcam.
Çünkü çoğu bölgede cep telefonu maalesef ki çekmiyor.
Bana herkes aselsan cobra mt975 pmr 12 km menzilli telsizi önerdi. Ama elime aldığımda konuşulanları anlayamıyorum. Yani ses kalitesi çok kötü durumda.
Amatör telsizcilik lisansı almadan kullanabileceğim telsiz arayışındayım.
Dijital telsizlerin ise daha temiz sesi olduğunu gözlemledim.
Örneğin yazdığım aselsan telsiz 12 km dese bile araya ev girdi ağaç girdi gibi durumlarda 500 metreden bile daha düşük bir duruma gelmekte.
Benim amacım ise araya engel dahi girse 1 - 2 km sorunsuz kullanım. Bu arada telsizlerle ilgili bilgim tecrübem neredeyse sıfır.
Böyle bir kullanım senaryosunda bana ne önerirsiniz ? Dijital telsiz olması tercihimdir.
Bu arada tüm başlıklara tek tek baktığım halde bir fikir sahibi olamadım.
Çünkü çoğu bölgede cep telefonu maalesef ki çekmiyor.
Bana herkes aselsan cobra mt975 pmr 12 km menzilli telsizi önerdi. Ama elime aldığımda konuşulanları anlayamıyorum. Yani ses kalitesi çok kötü durumda.
Amatör telsizcilik lisansı almadan kullanabileceğim telsiz arayışındayım.
Dijital telsizlerin ise daha temiz sesi olduğunu gözlemledim.
Örneğin yazdığım aselsan telsiz 12 km dese bile araya ev girdi ağaç girdi gibi durumlarda 500 metreden bile daha düşük bir duruma gelmekte.
Benim amacım ise araya engel dahi girse 1 - 2 km sorunsuz kullanım. Bu arada telsizlerle ilgili bilgim tecrübem neredeyse sıfır.
Böyle bir kullanım senaryosunda bana ne önerirsiniz ? Dijital telsiz olması tercihimdir.
Bu arada tüm başlıklara tek tek baktığım halde bir fikir sahibi olamadım.