Kamp Uyku Tulumları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Camp101.Net Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,255
Dediğiniz gibi kişisel farklılıklar önemli ama ben daha sıcak tutanı alırdım herhalde. Tulum ısıtan bir eşyadan ziyade vucüt ısısını korumaya yönelik. Eğer bunalırsam fermuarını biraz daha açık bırakır geçerim. Ama tam tersinde üstüme extra örtü gerekir ki tulum almamızın da çok bir önemi kalmaz. Keza 10 ile 15 lik tulum arasında kayda değer bir fark olacağını düşünmüyorum ancak hepsi benim kişisel görüşüm.

RMX1971 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Etiketler
Hocam merhaba tekrar. Uzun süre baktım açıkcası dediğiniz gibi bizler kışın ve sonbahar gibi mevsimlerde şu yıllarda en azından kamp yapmayı pek planlamıyoruz.

Bu nedenle en uygun aralıklar sanırım 10-15 derece uyku tulumları bizim için. Çünkü haziran ortalarında gece sıcaklıkları çoğunlukla yaz mevsimlerinde bizim gitmeyi planladığımız yerlerde bu derecelere düşüyor.

Çocuklara ayrı ayrı iki tulum aldım. Onların da derecesini tam hatırlamamakla birlikte sanıyorum 8-18 arası olması gerekiyor. Andoutdoor Berger Çocuk uyku tulumunu aldım. Pek üşüyeceklerini sanmıyoru onlarla. Zaten içinde dururlarsa büyük başarı. Bizimkiler uykuda pek rahat durmazlar.

Eşim ve bana da alacağımızda Arpenaz 15 uyku tulumu ile Arpenaz 10 arasında kaldım. Arpenaz 15 minimum 8 dereceye kadar diyor. Acaba bu tulum bizim için uygun olur mu? Arpenaz 10' u alsam bu kez de Temmuz ortasında falan yaptığımız kamplarda kullanılmama durumu olur diye düşündüm. Sizin düşünceniz nedir? Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

Ben tulumumu hemen hemen her şartta kullanıyorum. Genellikle Marmara bölgesinde,Trakya civarında kamp yapıyorum. Geceleri ister istemez serin oluyor. Nereye ve hangi şartta gitsem dahi tulumumu yanıma alıyorum. Kullanmasam dahi mat üzerine koyuyorum alttan gelen soğuğu kesiyor. (Ege kıyılarındaki kampta bu şekilde yaptım) Önceki yorumlardada bahsedilmiş. Uyku tulumun yoksa kolay kolay soğuktan korunamazsın. Gel gelelim hava sıcak ise ister kullanma, ister fermuarı açık yat, ister altına ser.

Bunlar hep tercih meselesi. Kişiye göre farklılık gösterir. Herkesin konfor seviyesi farklı. Ben üşümeyi pek göze almadığımdan 5-10 derecelerde gayet sıcak tutacak bir tulum tercih ettim.

İnce televizyon battaniyesi olarak geçen battaniyelerde yardımcı olabilir. Soğukta ısınmak için takviye olarak kullanabilirsiniz. Veya serin havalarda pike tarzı malzeme ile geçiştirebilirsin.

Özetle anlatmak istediğim şu bütçeniz çok sağlam ise her şarta göre malzemeni alır her kampta uygun malzeme ile gidebilirsin. Ha benim o kadar bütçem yok dersen dediğim gibi bir bakış açısıyla malzeme alabilirsiniz.

Arkadaşlar 220 cm genişliğinde 190 boyunda yatağımız var. 4 kişiyiz. Eşim ben ve 5 yaşında ikizler. Deneme amaçlı çadırımız ve yataklarımız şuan evde kurulu.

Açıkcası yaz kampı düşündüğümüz için uyku tulumu hiç düşünmedik bile. Ancak sonradan düşündük. Biz aile olarak sıcağı sever soğukta hemen kırgınlık yaşayan bir yapıya sahibiz fiziksel olarak. Sanki doğada daha soğuk olduğunda sorun yaşarız gibi geliyor.

Sormak istediğim soru şu aslında. Uyku tulumu yerine battaniye ve yorgan tarzı birşeyler getirmek istiyorduk. Ancak ben ve ikizler pek üst örten bir yapıya sahip değiliz açıkcası. Sıcak olsun ama üstümüzü örtmeyelim tipinde uykuyu seviyoruz. Bu durumda uyku tulumları bize fayda sağlar mı? Tahmin ettiğim kadarıyla doğada bu tarz bir uyku pek de mümkün değil. Çünkü çadırın bir şekilde havalandırma kısımları açık olacak. Ufak esintiler de bile çarpılmayalım diyoruz. Tavsiyeleriniz nelerdir?

Hocam sizin derdinizin dermanı tulum. Madem yatarken üstünüzü örtmekte zorlanıyorsunuz o zaman tulum kullanacaksınız. Gelgelelim tulumda ne kadar rahat edeceksiniz o tarz bir uyku şekliyle?

Hocam sizin derdinizin dermanı tulum. Madem yatarken üstünüzü örtmekte zorlanıyorsunuz o zaman tulum kullanacaksınız. Gelgelelim tulumda ne kadar rahat edeceksiniz o tarz bir uyku şekliyle?
Valla aldım tulumu. Rahatlıktan çok ertesi gün üşümüş bir kampçı olarak günü geçirmek istemiyorum eşimle birlikte. Öncelikle kızlara almıştım tulum. Biz bir şekilde ısınırız falan derken kendimize de almam gerektiğini gördüm açıkcası.

Dediğiniz gibi kişisel farklılıklar önemli ama ben daha sıcak tutanı alırdım herhalde. Tulum ısıtan bir eşyadan ziyade vucüt ısısını korumaya yönelik. Eğer bunalırsam fermuarını biraz daha açık bırakır geçerim. Ama tam tersinde üstüme extra örtü gerekir ki tulum almamızın da çok bir önemi kalmaz. Keza 10 ile 15 lik tulum arasında kayda değer bir fark olacağını düşünmüyorum ancak hepsi benim kişisel görüşüm.

RMX1971 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben tulumumu hemen hemen her şartta kullanıyorum. Genellikle Marmara bölgesinde,Trakya civarında kamp yapıyorum. Geceleri ister istemez serin oluyor. Nereye ve hangi şartta gitsem dahi tulumumu yanıma alıyorum. Kullanmasam dahi mat üzerine koyuyorum alttan gelen soğuğu kesiyor. (Ege kıyılarındaki kampta bu şekilde yaptım) Önceki yorumlardada bahsedilmiş. Uyku tulumun yoksa kolay kolay soğuktan korunamazsın. Gel gelelim hava sıcak ise ister kullanma, ister fermuarı açık yat, ister altına ser.

Bunlar hep tercih meselesi. Kişiye göre farklılık gösterir. Herkesin konfor seviyesi farklı. Ben üşümeyi pek göze almadığımdan 5-10 derecelerde gayet sıcak tutacak bir tulum tercih ettim.

İnce televizyon battaniyesi olarak geçen battaniyelerde yardımcı olabilir. Soğukta ısınmak için takviye olarak kullanabilirsiniz. Veya serin havalarda pike tarzı malzeme ile geçiştirebilirsin.

Özetle anlatmak istediğim şu bütçeniz çok sağlam ise her şarta göre malzemeni alır her kampta uygun malzeme ile gidebilirsin. Ha benim o kadar bütçem yok dersen dediğim gibi bir bakış açısıyla malzeme alabilirsiniz.

Aslında problem şurda. Çevremde pek bu işlerle meşgul arkadaşlar yok. Geçen sene 5 gün kamp yapmış bir arkadaş var. Çok özenen birisi değil. Çocukları da olmayınca konforun, pratikliğin çok önemi olmuyor. Birşekilde geçiyor günler. Ancak biz de çocuklar zaten zamanımızı alacaklar. Birçok ekipmanı artık tamamladım. En son tulum kalmıştı. Arkadaş " gerek yok abi yorganı örtüyoruz biz üşümedik" demişti. Ancak onlar Temmuz ortalarında gitmişlerdi. Bizler bir şekilde artık yaz döneminde ve ilk ve son bahar da bu işi yapmak istiyoruz. Bu nedenle 10 derece konfor 5 derece limit sıcaklığı olan decathlondaki uyku tulumlarından aldım. Aslında 15 liklerden almıştım ama dün geri iade ettim sizlerin tavsiyeleri sonucu. Böylelikle artık malzeme eksiğimiz kalmadı gibi. Ufak tefek eksiklerimiz olabilir onları da bir şekilde edineceğim, veya kamp sırasında not alıp bir sonraki tecrübelerde kullanmak üzere temin edeceğim. İnşallah iyi olur.

Bu arada 15 haziranda gitmeyi planladığımız bölgede ne yazık ki yapmayı planladığımız süre boyunca sağnak yağmurlar göründüğü için iptal etmek zorunda kalacağız. Ancak Temmuz başında hemen ilk tecrübemizi yaşamak için sabırsızlanıyoruz.

Aslında problem şurda. Çevremde pek bu işlerle meşgul arkadaşlar yok. Geçen sene 5 gün kamp yapmış bir arkadaş var. Çok özenen birisi değil. Çocukları da olmayınca konforun, pratikliğin çok önemi olmuyor. Birşekilde geçiyor günler. Ancak biz de çocuklar zaten zamanımızı alacaklar. Birçok ekipmanı artık tamamladım. En son tulum kalmıştı. Arkadaş " gerek yok abi yorganı örtüyoruz biz üşümedik" demişti. Ancak onlar Temmuz ortalarında gitmişlerdi. Bizler bir şekilde artık yaz döneminde ve ilk ve son bahar da bu işi yapmak istiyoruz. Bu nedenle 10 derece konfor 5 derece limit sıcaklığı olan decathlondaki uyku tulumlarından aldım. Aslında 15 liklerden almıştım ama dün geri iade ettim sizlerin tavsiyeleri sonucu. Böylelikle artık malzeme eksiğimiz kalmadı gibi. Ufak tefek eksiklerimiz olabilir onları da bir şekilde edineceğim, veya kamp sırasında not alıp bir sonraki tecrübelerde kullanmak üzere temin edeceğim. İnşallah iyi olur.

Bu arada 15 haziranda gitmeyi planladığımız bölgede ne yazık ki yapmayı planladığımız süre boyunca sağnak yağmurlar göründüğü için iptal etmek zorunda kalacağız. Ancak Temmuz başında hemen ilk tecrübemizi yaşamak için sabırsızlanıyoruz.

Ufak tefek eksiklikler olur elbet ve o an bir pratiklik ile alternatifler üretilir. Kamp eldeki kısıtlı imkanları kullanmaya çalıştıkça güzel oluyor. 😀 Fakat kampın temel malzemelerinden olan uyku tulumunu ihmal etmemekle iyi yaptınız. Yoksa iş doğada tek başına yaşam mücadelesine dönüyor. Belki onun keyfide başkadır bilinmez. Ama adi bir çadırla kampa gittiğim için 2. gün sağanak yağışta gecenin bir yarısı herşeyi toplayıp eve dönmüşlüğümüz de var. 😀😀 Temel kamp malzemelerinizi aldıysanız gerisi halledilebilecek şeyler.
Keyifli bir kamp geçirmeniz dileğiyle.

Geçen hafta sonu Kocaeli Aytepe'de Quechua Aprenaz Family 4 çadırımız içinde yine Decathlon'dan aldığımız kışlık uyku tulumları ile son derece kaliteli birer uyku çektik. Tabi altlarımızda matlarla.

Kışlık dediğiniz hangisi hocam? Derece olarak?
10C olanlardan, Arpenaz.
1592905106486.png

Selamun aleyküm,
Uyku tulumları ile vakit harcamayın siirt tiftik yün battaniyesi var ben aldım -30 kadar koruyor ,
Belki de binlerce yıllık teknoloji 125 tl ye aldım
inanın onun yaptığı işi yapacak uyku tulumu yok.
G20 zirvesinde devlet başkanlarına hediye ettiler bizimkiler ,
3 kilo civarı , 50 yıl ömrü var , hem terletmiyor üşütmüyor kaz tüyü gibi , kilima gibi
Kaz tüyünden sonraki dünyadaki en iyi yalıtım malzemesi yün .
Hiç uyku tulumu aramayın ,
firmaların o teknoloji var bu teknoloji var deyip etikete yazmaları tamamen pazarlama tekniği
Siirt tiftik yün battaniyesi , tüylendirilmiş olanı isteyin , iki türlü oluyor birde tüysüz

Hocam merhaba, tüm yazıyı komple okuyamadım fakat bazı kısımlarda şişme yatak kullanacağınızı gördüm. Soğuk havalarda şişme yatak kullanmanızı tavsiye etmem, yatak içindeki hava soğuyor. Yerden daha soğuk hale geliyor.
Isı yalıtımlı mat daha avantajlı olacaktır. Geçtiğimiz kış Aralık ayında Osmaniye Düziçi yaylasında o hatayı yaptım ve sanırım soğuktan ölecektim :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,773
Kayıtlı Üye Sayımız
166,592
Kaydolan Son Üyemiz
Ömer Deniz Önder

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR