Kamp Ortamı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Güzel Marmara Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,158

Güzel Marmara

Yeni Üye
Tek başıma, bir arkadaşımla yahut kız arkadaşımla çadırla kamp kurarak tatil yapmak gibi bir fikrim var. İlk defa bu şekilde yaz tatili yapacağım. Kamp ortamı nasıl hiç bilmiyorum.

Çadırımı kurduğum yerde yalnız kalmak istiyorum. Nette okuduğum birçok yazıda kamp alanlarında geniş ailelerin tatil yaptığı, kalabalık ortamlar olduğu söyleniyor. Açıkçası koşuşturan çocuklar ve genç olduğum için benimle muhabbet kurma çabalarına girecek yaşlılardan/emeklilerden uzak kalmak istiyorum.

Bu kriterlere uygun kamp alanları biliyor musunuz?
Ya da çadırımı diğer kamp sakinlerinden daha uzağa kurmama izin verebilecek bir kamp işletmesi var mıdır?
Çocukların ve yaşlıların olmadığı, nispeten gençlerin tercih ettiği kamplar/yöreler nerelerdir?

Etiketler
Antalya olimpos :smiley: bizim gecen sene yaptigimiz kampta komsu cadirlarda hep bay bayan kaliyorlardi .. ortalama yaş 20 , 35 arasiydi çok guzel vakit geçirdik

Ynt: Kamp Ortamı

Olimpos'ta bahsettiğiniz profilde insanların kaldığı kamp yerlerini ya da sizin gittiğinizin ismini yazarsanız çok sevinirim.

Olimpos merkezde zaten 2 tane kamp alani var .. Bizim kaldigimiz yer ada camping idi .. Guzel bir yer .. 2. Sinin adini hatirlamiyorum ama netten hi arastirin isterseniz .. Bir de gitmeden yaniniza muze kart almayi unutmayin derim oren yeri ve sahile her giris kisi basi 2 veya 3 tl idi bir gunde defalarca girip cikmak isteyebilirsiniz

Güzel Marmara' Alıntı:
Tek başıma, bir arkadaşımla yahut kız arkadaşımla çadırla kamp kurarak tatil yapmak gibi bir fikrim var. İlk defa bu şekilde yaz tatili yapacağım. Kamp ortamı nasıl hiç bilmiyorum.

Çadırımı kurduğum yerde yalnız kalmak istiyorum. Nette okuduğum birçok yazıda kamp alanlarında geniş ailelerin tatil yaptığı, kalabalık ortamlar olduğu söyleniyor. Açıkçası koşuşturan çocuklar ve genç olduğum için benimle muhabbet kurma çabalarına girecek yaşlılardan/emeklilerden uzak kalmak istiyorum.

Bu kriterlere uygun kamp alanları biliyor musunuz?
Ya da çadırımı diğer kamp sakinlerinden daha uzağa kurmama izin verebilecek bir kamp işletmesi var mıdır?
Çocukların ve yaşlıların olmadığı, nispeten gençlerin tercih ettiği kamplar/yöreler nerelerdir?

18 yaşımdan beri çadırlarla başlayarak 42 yıldır o kadar çok çadır alanı yeri biliyorumki ,ancak yaşım itibarı ile seni rahatsız etmemek adına paylaşmıyayım en iyisi. :D

Böyle bir yorumun geleceğini baştan tahmin ediyordum fakat 'yaşlı' nedir bunu anlatıp uzatmak istemedim :D

Kamp ortamında yaşamak istemediğim şeyler var, bu sebepler zaten otel/pansiyona gitmeyip kamp tatilini tercih etmemin de sebepleri:

- Kız arkadaşımla veya yalnız kendi başıma kampta dikkat çekmeden tatil yapmak istiyorum. Belirli bir yaşın üstü (bana göre 50+) insanlar "bu adam tek başına sap gibi napıyor orda" veya "bunlar şimdi beraber mi kalıyolar iki sevgili çadırda" gibi muhabbetler, uzaktan göz süzmeler gibi mahalle baskısı diyebileceğimiz davranışlarla can sıkacaklardır diye düşünüyorum.

- Malum uzun otobüs yolculuklarında yan koltuktaki amcanın muhabbete kitlemesi, yeni eve çıktığınızda merakla evi gözlemesi gibi durumlar vardır bizde. Bunları yaşamak istemiyorum.

- İlk defa kampta kalacağım için dışardan şapşal görüneceğimizi biliyorum. Mümkünse biraz deneyimleyerek sürünerek kendi başıma bu işi öğrenmek istiyorum. Birileri müdahale etmesin, kendim öğrenmeyi seviyorum.

Tahminimce belediye ve bakanlıkların kamp alanlarından ziyade özel alanları ve Olimpos gibi gençlerin ve turistlerin tercih ettiği yerleri seçmem daha mantıklı gibi görünüyor. Yanılıyor muyum?

aynen senin icin en uygunu olimpos .. bu sene biz de birkac sefer gidecegiz umarim karsilasiriz çadırlara dikkat et avatarimdaki resime benzer fidodido figuru olan havlu veya bez asabilirim kapimi cekinmeden çal :smiley:) kamp ocaginda kahve yaparim tanismis oluruz :smiley:

Avatarım'daki foto kaş campingde çekilmiştir,aradığın ortamı bulacağın bir mekan,debelenip çadır kuramasan bile sorun olmaz şezlong minderlerinde yatsan uyusan kimse dönüp bakmaz,hiçbir gerçek kampçı sen yardım istercesine etrafa bakınmıyorsan işine burnunu sokmaz hele kampın batı yönünde bir yer bulursan çadırını bile kimse göremez,merkeze yakın oluşu alternatifler sunar.Google dedeye sorarsan kaşcamping diye daha geniş bilgi verir,hele derdini resepsiyondan sedat'a anlatırsan öyle bir yer bulurki sana çadırım nerdeydi diye sen bile ararsın ...Gönlünce bir tatil dilerim şimdiden.....Dedeler alıngan olur biraz aldırma sen....kaçırma keyfini.Biraz zahmete katlanırım diyorsan Fethiye kelebekler vadisinide önerebilirim(laf aramızda biraz tuzludur mahremiyet bölgesi olduğu için) Olimposla atbaşı son dönemlerde.

Tavsiyeler için teşekkür ederim. Bir tatilde birden fazla bölge ve elbette birkaç kamp yeri gezmek istiyorum aslında. Bahsettiğiniz yerleri inceleyip bir rota hazırlamaya çalışırım muhtemelen.

Tekrar teşekkürler :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,103
Kayıtlı Üye Sayımız
167,013
Kaydolan Son Üyemiz
cuma Altay

Çevrimiçi üyeler