Kamp İçin Pil Sarjı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kekum3 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,710

Kekum3

Ana Kamp
Arkadaşlar merhaba. Kampta çoğu şey pilli. Usb ile çalışan pil şarj aleti buldum. Bunu şu batarya ile sarj edebilir miyim? Eğer olursa çok işime yarar. Elektrik sıkıntısı çekmem. Ürün satıcısına mesaj attım ama henüz dönmedi. Bilen varsa elektrikten anlayan filan yardımcı olursanız sevinirim.

Pil sarj aleti. http://www.ebay.com/itm/111257411034?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Batarya : http://www.ebay.com/itm/80000mAh-Portable-External-Power-Bank-Backup-Battery-Charger-For-Samsung-Iphone-/111247651846?pt=US_Cell_Phone_PDA_Batteries&var=&hash=item19e6e07406

Etiketler

Ynt: Kamp İçin Pil Sarjı

Tablet filan sarj ediyor batarya yani öyle yazıyor. Kafa fenerini aa pilli aldım bu yüzden. Kampta telefon ve pil sarj edilebilir bunlarla tabi eğer olursa. Çok kullanışlı olucak benim için. Pil sarj aleti gelince bir yeren batarya bulup deniyeceğim olursa satın alacağım. Teşekkürler.

selam,
bunların ikisi de kendisinde aküsü bulunan şarj aletleri, USB den şarj olan her şeyi şarj ederler,
kapasiteleri farklı,
bunların yerine, bu sisteme ek olarak üzerinde günaş paneli bulunan modelleri tercih edin, 2,6 amper şarjlı aküsü ve 0,3 w paneli olan bi modelini uzun süre kullandım,
şarj modunda panel kapalı arabada unuttum pil bozuldu galiba, ben de panellerine usb çıkış yapıp kullanmaya devam ediyorum.
Sonuçta bunu da bir kaynaktan şarj etmeniz gerekecek, panelli model yürüyüş esnasındada kendini doldurabilir veya dinlenirken de 25-65 dolar arası değişik seçenekleirniz olur.
Vaktiniz varsa DX den bakın gelmesi 20 günü bulabiliyor gümrük nedeniyle. ama daha uyguna alırsınız. hemen lazımsa da gitti gidiyor vb sitelerden bakın.
saygılar

tornado57' Alıntı:
selam,
bunların ikisi de kendisinde aküsü bulunan şarj aletleri, USB den şarj olan her şeyi şarj ederler,
kapasiteleri farklı,
bunların yerine, bu sisteme ek olarak üzerinde günaş paneli bulunan modelleri tercih edin, 2,6 amper şarjlı aküsü ve 0,3 w paneli olan bi modelini uzun süre kullandım,
şarj modunda panel kapalı arabada unuttum pil bozuldu galiba, ben de panellerine usb çıkış yapıp kullanmaya devam ediyorum.
Sonuçta bunu da bir kaynaktan şarj etmeniz gerekecek, panelli model yürüyüş esnasındada kendini doldurabilir veya dinlenirken de 25-65 dolar arası değişik seçenekleirniz olur.
Vaktiniz varsa DX den bakın gelmesi 20 günü bulabiliyor gümrük nedeniyle. ama daha uyguna alırsınız. hemen lazımsa da gitti gidiyor vb sitelerden bakın.
saygılar
Cevabınız için teşekkür ederim. Bu batarya pil şarj aletini çalıştırır ve pillerin şarj olur diyorsunuz doğru anladıysam. Panelli model olarak bir tane buldum hatta ikisi arasında kararsız kaldım. Konuda verdiğim linkteki batarya 80000 mAh olduğu için zor biter diye düşündüm o yüzden onu tercih ettim. Ama henüz satın almadım. Güneş panelli de bulmuştum. Ama çabuk bozulabileceği yada kamp için hassas göründüğü için pek kafama yatmadı. Ki ne kadar sürede şarj olur onuda bilmiyorum. Siz daha önce güneş panelli ürünü kullanmışsınız. Ben bu ürünü bulmuştum. Sizce ürün yeterli mi ? Ve benim yeşil renkli pil şarj aletimi çalıştırır mı ? :smiley:

http://www.ebay.com/itm/Universal10000mAh-Solar-mobile-power-External-source-supply-Battery-Charger-bank-/200995789232?pt=US_Cell_Phone_PDA_Batteries&var=&hash=item2ecc4859b0

Teşekkürler.

hocam merhaba,
paneller doğrudan pil şarj aletinizi çalıştıramaz (kendi fikrim)
bunu bilen birine hesaplattırabilirseniz daha doğru olur,
pil şarj cihazınızdaki pilleri dahili bataryası olan sistemler çabuk şarj edebilir, panelli istemlerin genelde kendi bataryalarını doldurmaları 2-3 gün sürebilmekte batarya boyutu ve durumuna bağlı olark.
sırt çantası tipi hafif kamplar için dahili bataryalı modeller işinizi görür çok kırılgan şeyler değil, özellikle çantanın dışına şeffaf cep dikerek çok rahat kullanırsınız, yürürken de toparlar.
yola dolu şarjla çıkarsınız, panel büyüklüğü ile orantılı olarak sizi idare etme süresi uzar, (örn pillerinizin amperi önemli)
cüzdan şelinde katlana tip paneller de satılıyor ama dayanıklılık durumlarını bilmiyorum zamanla lehim isteyebilirler

Benim de böyle bir şarj cihazına ihtiyacım var.
DX te böyle bir şey var ama performansını kullanan arkadaşlar varsa onların fikirlerini almak lazım.

http://dx.com/p/s-what-solar-powered-4000mah-external-battery-charger-power-bank-for-iphone-samsung-htc-blue-281952#.UufdRhBajIU

hocam bu tip kapaklı olanlar var bi de daha phalaı olabilir,
hani kapağı açınca bi bukadar daha panel çıkıyo,
eğer çok kullanacaksanız,
benimki o türden di ama zmaanla kapaktan gelen kabloların lehimleri falan gidebilir arazide tamiri zor.
kapaksız tür bi de sürekli az çok şarj aldığından iyi olur. bunu harici batarya doldurmada da kullanabilirsiniz.
tabiki batarya ağırlık demek.
Ama kesinlikle güneş enerjili model düşünün

http://dx.com/p/foldable-2-5w-usb-solar-powered-charging-pad-blue-5v-500ma-278529#.UufgMvuZlIg
yada doğrudan bu, bataryasız.

sagılarımla

Peki bu cihazların üzerinde yazan 4000 mAh, 30000 mAh rakamlar gerçekmidir?

Gerçek ise bir cep telefonunun,Gps in bunlarla şarj edilmesi doğrumudur cihazlara zarar verirmiyiz?

İlk linkteki yeşil aletin içine pilleri koyup telefon ve benzeri cihazları şarj edebilirsiniz, bende siyahı var kullanıyorum. Şarjlı pilleride bunun içine koyup telefonu şarj edebilirsiniz ama bu pillerin voltajı düşük olduğundan ben pek verim alamadım. Sanyo'nun eneloop pilleri -ki yeni nesil NMH pillerdir, tam anlamı ile şarj edemedi iphone'nu. Bununla beraber en ucuz alkalin pili alın koyun fazlası ile şarj edebiliyorsunuz.
İkinçi linkteki bataryası kendi içinde olan bataryalar ise şarjlı pillere göre daha verimli. Ben battery case diye geçen bataryalı telefon kaplarından kullanıyorum ve çok memnunum, 3200mAh li bir model kullanıyorum ve yaklaşık iki kez tam şarj ediyor iphone'nu.
Üzerinde güneş paneli olan avuç içine sığan bataryalardan bende iki, üç adet farklı model var. Üzerindeki panele çok güvenmeyin, çoook uzun sürede şarj ediyor, verimli değil. Bunun haricinde iki sene önce daha büyük bir panel aldım ama doğru düzgün kullanmak nasip olmadı, detaylı yorum yapamayacağım. aşağıdaki ürünü ben ebaydan almıştım ve rengi yeşildi.
http://dx.com/p/pect-stb3-5-portable-solar-power-charger-w-usb-port-for-cell-phone-pda-mp3-more-3-5w-5-5v-228940

Evet bilgilendirme için teşekkürler. Ben tam anlatamadım galiba. Ben dahili bataryası olan bataryayla (solar olmayan 80000 lik ile) pilleri şarj etmek istiyorum. Yani kafa fenerimin pili bittiği zaman yeşil cihaza koyucam pilleri. bataryayı takıcam piller şarj olacak. böyle bir imkan var mı bu ürünlerde?

Kekum3' Alıntı:
Evet bilgilendirme için teşekkürler. Ben tam anlatamadım galiba. Ben dahili bataryası olan bataryayla (solar olmayan 80000 lik ile) pilleri şarj etmek istiyorum. Yani kafa fenerimin pili bittiği zaman yeşil cihaza koyucam pilleri. bataryayı takıcam piller şarj olacak. böyle bir imkan var mı bu ürünlerde?

Hayır yok, 8000lik batarya kısmında sorun yok ancak o yeşil ürün ile pil şarj edilmiyor, ona koyulan pil ile telefon şarj ediliyor. Dediğiniz gibi bir ürün almıştım ben, hem içine pil koyup cihaz şarj edebiliyorsunuz hemde pili şarj edebiliyorsunuz. Şu anda linkini bulamadım ama bulursam buraya koyarım. Burada dikkat edilmesi gereken bu şarj cihazlarının çıkış güçlerinin 500 miliamperden düşük olamaması. Yoksa telefonları şarj edemessiniz.

ouw. Ben hiç öyle düşünmemiştim. sizin bahsettiğiniz ürün gibi olduğunu düşünmüştüm. Eğer bahsettiğiniz ürünü bulabilirseniz çok iyi olur.

http://www.ebay.com/itm/Soshine-SC-S9-SCS9-4x-AA-AAA-Rechargeable-NiMH-NiCd-USB-Battery-Charger-/221032196039?pt=AU_Electronics_Batteries_Chargers&hash=item33768ba7c7

Bu ürünle pilinizi şarj edebilir, sonrasında ise başka bir cihazı şarj edebilirsiniz. Ben bu üründen 5-10 dolar arası bir fiyata almıştım ama çıkış gücü 450 mAh olduğundan iphone'nu şarj edemedim.

http://www.ebay.com/itm/4-x-AAA-Battery-1100mAh-1-2V-Battery-charger-For-AA-AAA-NIMH-NIcd-Battery-USB-/251435582022?pt=Battery_Chargers&hash=item3a8aba8246

Buda benzeri bir ürün ama pili prizden şarj ediyor. Bunların benzeri birşeyler arayacaksınız artık.

Shadowjedi' Alıntı:
aşağıdaki ürünü ben ebaydan almıştım ve rengi yeşildi.
http://dx.com/p/pect-stb3-5-portable-solar-power-charger-w-usb-port-for-cell-phone-pda-mp3-more-3-5w-5-5v-228940

deneme imkanınız olduysa verimi nasıldır?

aliexpresten şu ürünü almayı düşünüyorum; http://www.aliexpress.com/item/Allpowers-7W-Solar-Charger-Panel-Power-Source-Charger-Battery-Pack-Backup-Charger-for-Phones-PDA-Mp4/1759336127.html
iphone5 i 1.5 saatte şarj ettiğini yazıyor... Tecrübeli arkadaşlar fikir verirse sevinirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR