Kamp İçin Karaburun Mu Mordoğan Mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emelzer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 69,587

emelzer

Ana Kamp
Web
www.emelinruyasi.blogspot.com
Merhaba
Birkaç haftaya Mordoğana hem balık için hem de kamp için gitmeyi düşünüyoruz.Mordoğan,karaburun ve civarı gezmeyi düşünüyoruz.
1.)Çadır kampı yapmak istiyoruz,fakat kalabalık olamayan,sahilde olan,bildiğiniz bir kamp alanı mevcut mu yakın çevrede?
2.)Birkaç sessiz,sakin koy gördük fakat buraları yanında bayan olan bir grup için emniyetli midir?
3.)Bir de illa görülmeden,yapılmadan dönülmemesi gerekenler nelerdir?
Teşekkürler şimdiden tüm cevaplar için.. ??? ???

Ynt: Kamp İçin Karaburun Mu Mordoğan Mı?

Biz geçen yıl tüm karaburun yarımadasını otomobil ile gezmiştik. En çok Karaburun yakınlarında kaldığımız Mimoza koyunu beğenmiştik. http://www.panoramio.com/photo/10944344
http://img01.imgfotokritik.com/fk_new/big/2/1/0/21071/1177102-karaburun-mimoza-koyu-2.jpg

Bence mutlaka yanınıza şnorkel, deniz gözlüğü alın. Özellikle Mimoza koyu gibi yerlerde deniz akvaryum gibi görünüyor. Balıkları izlemesi çok zevkli oluyor. Yarımadanin batı kısmına boşuna gitmeyin. Hem yerleşim az, rüzgar fazla, hem de balık çifliklerinden dolayı deniz temiz değil.

Biliyorsunuzdur, Mordoğan ve Karaburun'da çok güzel balıkçılar var. Balıklar ve mezeler çok lezzetli.

Araba ile giderken iç karartıcı kamp alanları gördüğü hatırlıyorum, ama kamp yapmayı o zamanlar planlamadığımız için bu yerlere çok alıcı gözle bakmamıştık. Şurada bazı bilgiler bulabilirsiniz: http://www.eksiduyuru.com/duyuru/282571/karaburun-mordogan-foca-yakinlarinda-kamp-yeri

Sanırım bir kampingde kamp yapmak için Mordoğan veya Karaburun çok iyi tercih olmayabilir. Pansiyonda kalmayı yeğlerseniz güzel doğası nedeniyle Karaburun'u tavsiye ederim.

İyi tatiller:smiley:

Mimoza koyunda kamp yapan görmedim. Koyda Scuba Mimas Dalış Merkezi (tel: 0232 731 4298) ve Ergin Pansiyon (tel: 0232 731 3078 ) gibi işletmeler var. Başka pansiyonlar da var. Şanslıysanız, çadır kurmanıza izin verirler, size su tedarik edebilirler.

Üzgünüm, çok yardımcı olamadım :(

Eğer giderseniz, tecrübelerinizi bizimle paylaşır mısınız?

Kamp alanı bilmiyorum günü birlik gitmiştim karaburuna. Kesinlikle tavsiye ederim. oranın şaraplarından kesin için. Bu kadar tatlı şarap olamaz. Testi şeklinde cam şişelerde satılıyordu. Bulabilirseniz tavsiye ederim. Şarap çok sevmem ama o şarabı sevmiştim :D

Karaburun ve Mordoğan tarafına neredeyse her hafta giderim ancak kamp yapmadım hiç. Ama karaburun kamp için daha ideal duruyor özellikle karaburundan mordoğan değil de yarım adanın diğer tarafına doğru giderken bir çok güzel koy var. Karaburun'da balık yemeden de olmaz söyleyeyim :smiley:

Gezimizin üzerinden epey bir zaman geçti ,yoğunluktan ancak yazabildim. Umarım gidenlere, gitmek isteyenlere bir faydası olur ...
http://emelinruyasi.blogspot.com/2013/07/karaburun-mordogan-balk-pesinde-bir.html

eozcelik' Alıntı:
Mimoza koyunda kamp yapan görmedim. Koyda Scuba Mimas Dalış Merkezi (tel: 0232 731 4298) ve Ergin Pansiyon (tel: 0232 731 3078 ) gibi işletmeler var. Başka pansiyonlar da var. Şanslıysanız, çadır kurmanıza izin verirler, size su tedarik edebilirler.

Üzgünüm, çok yardımcı olamadım :(

Eğer giderseniz, tecrübelerinizi bizimle paylaşır mısınız?
ben buraya takıldım.mimoza koyu babalarının malı mı acaba kamp yapmak için izin alacağız...

Emel Hanım: Blog'unuzdan Mimoza koyuna gittiğinizi okudum. Mimoza plajini sevdiğinizi duyunca ben de sevindim. Gerçekten Mimoza koyu Karaburun çıvarındaki en hoş plajlardan birisi.

yasakşehir07' Alıntı:
ben buraya takıldım.mimoza koyu babalarının malı mı acaba kamp yapmak için izin alacağız...

Özay Bey,
Ne yazık ki ülkemizin doğa güzelliklerinde hoş olmayan yapılaşmalar görülüyor. Mimoza koyunda hatırladığım kadarıyla birçok özel mülkiyet (restaurant, dalış okulu, pansiyon, yazlıklar gibi) mevcuttu. Şahıslara ait olan bu mekanlarda kamp yapmak için izin almak gerektiğini düşünüyorum. Mimoza koyu denilince akla sadece teknelerle ulaşılabilecek bakir bir yer gelmemeli.

Saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,831
Kayıtlı Üye Sayımız
166,936
Kaydolan Son Üyemiz
Mehmetfv263

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR