Kamp İçin Ekipman Tavsiyesi (abant, Kış)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arbak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,505

arbak

Yeni Üye
Selamlar,

3 arkadaş ocak sonu-şubat başı kamp yapmak için bolu/abant'a gitmeyi düşünüyoruz. Bunun için çeşitli ekipmanlara ihtiyacımız var, internette araştırma yaptım ancak tam olarak ne almam gerektiği konusunda kararsızım. Ekipmanlar için ayırdığımız bütçeyi aşağıya yazacağım. 3 aşağı 5 yukarı oynayabilir ve biliyorum ki bütçe çok yetersiz. Ancak öğrenciyiz, ufak imkanlarla bir şeyler yapmak istiyoruz. Sonraki aktivitelerde ekipmanları daha iyileriyle yenileyebiliriz fakat ilk seferde alınması gereken gerçekten çok fazla şey var ve anca bu kadar bütçemiz mevcut...

- Çadır (4 kişilik) ~ 300-350 TL
- Tulum ~ 45-60TL
- Mat
- En az 50lt hacimli çanta ~ 100-120TL
- Kar botu (bütçe belirleyemedim fiyatlar çok değişken. Şehirde giydiğimiz bot uygun olmayacaktır, malum istanbulda kar görmüyoruz)
- Kafa feneri, çakı, kap kaçak ve işe yarar ufak aletler için de ~ 100-120TL

Önerilerinizi bekliyoruz, teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Kamp İçin Ekipman Tavsiyesi (abant, Kış)

Selamlar,
Bütçenize uygun olarak size olimpia avance 4 çadırı önerebilirim.4 kişilik çift tenteli ,o fiyata iyi sayılabilecek bir çadır. hızlıal.com da 100 lira civarında.

Çadıra ayırdığınızı söylediğiniz 350 liradan kalan parayı da daha iyi uyku tulumları almak için kullanınız.Kötü bir tulum o aylarda o bölgede sizi kampa gittiğinize pişman edecektir.

Şişmet mat alma imkanınız yoksa 12mm Köpük mat öneririm.

Küçük bir kamp ocağı da çok işinize yarayacaktır.Kamp süresine göre yanınızda yedek ocak kartuşu bulundurunuz.
Tulumların ve çadırın yeterince ısıtmamasına ve soğukta uyuyamama ihtimalinize karşı yanınızda birer sıcak su torbası bulundurmanızda da ayrıca fayda var bence.

aşağıda ki linkte ucuz büyük sırt çantaları var,çok kaliteli olmasalar da işinizi göreceğini düşünüyorum.ama çanta hacmi konusunda iyi düşünün derim,eğer uzun bir yürüyüş yapmayacaksanız ,çantanızı tam dolduramayacaksanız, yarısından fazlası boş büyük bir çanta taşımak sizi rahatsız edecektir.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-doga-sporlari-simdi-tam-zamani...63-litre-outdoor-dagci-sirt-cantasi-50-tl-170559002/detay

Saygılar.

burak_oz' Alıntı:
Selamlar,
Bütçenize uygun olarak size olimpia avance 4 çadırı önerebilirim.4 kişilik çift tenteli ,o fiyata iyi sayılabilecek bir çadır. hızlıal.com da 100 lira civarında.

Çadıra ayırdığınızı söylediğiniz 350 liradan kalan parayı da daha iyi uyku tulumları almak için kullanınız.Kötü bir tulum o aylarda o bölgede sizi kampa gittiğinize pişman edecektir.

Şişmet mat alma imkanınız yoksa 12mm Köpük mat öneririm.

Küçük bir kamp ocağı da çok işinize yarayacaktır.Kamp süresine göre yanınızda yedek ocak kartuşu bulundurunuz.
Tulumların ve çadırın yeterince ısıtmamasına ve soğukta uyuyamama ihtimalinize karşı yanınızda birer sıcak su torbası bulundurmanızda da ayrıca fayda var bence.

aşağıda ki linkte ucuz büyük sırt çantaları var,çok kaliteli olmasalar da işinizi göreceğini düşünüyorum.ama çanta hacmi konusunda iyi düşünün derim,eğer uzun bir yürüyüş yapmayacaksanız ,çantanızı tam dolduramayacaksanız, yarısından fazlası boş büyük bir çanta taşımak sizi rahatsız edecektir.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-doga-sporlari-simdi-tam-zamani...63-litre-outdoor-dagci-sirt-cantasi-50-tl-170559002/detay

Saygılar.
Yanıtınız için teşekkür ederim.

Çantanın kalitesi nasıldır bilemiyorum ancak dışarıdan yeterli olur gibi duruyor. Fiyatı gerçekten iyiymiş, tek seferlik işimizi görsün yeter. Çadır da iş görür diyorsanız oradan artan parayı dediğiniz gibi tuluma harcamak en iyisi olacak. Mümkün olursa şişme mat almak isterim ancak görünen o ki şu linkteki matı alacağım: http://www.maceracumhuriyeti.com/Outdoor/Mountain/rahatlikla-kullanabileceginiz-dayanikli-ve-kullanisli-kapali-hucre-kopuk-mat.html#0

100-150 TL civarında hava şartlarına uygun önerebileceğiniz uyku tulumu var mı?

--

Yalnız önerdiğiniz çadır abantta kış kampı için uygun olur mu?

Ben o çadırı hafife alınmayacak şartlarda kullandım.Gerçekten şaşırtıcı derecede beni tatmin etti.Çadırın önündeki tentenin küçük oluşu çadıra giriş çıkışları biraz engelliyor ancak performans olarak ben memnun kaldım.Saatlerce Yoğun sağanak altında hiç su almadı ve sert rüzgarda çadırın polleri kımıldamadı bile.(ipleri doğru germelisiniz).

Bana soracak olursanız o çadır işinizi rahatça görecektir.Havalandırma için penceresi yok.Ancak üst tenteyi doğru bağladığınızda çadırın eteklerinden giriş çıkış yapan hava yeterli oluyor.Çok soğuk havalarda kapata da bilirsiniz eteklerdeki havalandırmaların bir kısmını.

Uyku tulumu olarak 10 gün kadar önce aşağıda linkini verdiğim tulumu aldım.Husky Monti New -11. bu hafta sonu kar kampımda kullanacağım.Henüz kullanmadım sadece evde inceleyebildim ama beni üşütmeyeceğinden eminim.Dolgusu ,boyun ve baş büzümleri çok güzel.

Konfor derecesi -5, ekstrem derecesi: -11
http://www.n11.com/husky-monti-new-11c-uyku-tulumu-P38116484

burak_oz' Alıntı:
Ben o çadırı hafife alınmayacak şartlarda kullandım.Gerçekten şaşırtıcı derecede beni tatmin etti.Çadırın önündeki tentenin küçük oluşu çadıra giriş çıkışları biraz engelliyor ancak performans olarak ben memnun kaldım.Saatlerce Yoğun sağanak altında hiç su almadı ve sert rüzgarda çadırın polleri kımıldamadı bile.(ipleri doğru germelisiniz).

Bana soracak olursanız o çadır işinizi rahatça görecektir.Havalandırma için penceresi yok.Ancak üst tenteyi doğru bağladığınızda çadırın eteklerinden giriş çıkış yapan hava yeterli oluyor.Çok soğuk havalarda kapata da bilirsiniz eteklerdeki havalandırmaların bir kısmını.

Uyku tulumu olarak 10 gün kadar önce aşağıda linkini verdiğim tulumu aldım.Husky Monti New -11. bu hafta sonu kar kampımda kullanacağım.Henüz kullanmadım sadece evde inceleyebildim ama beni üşütmeyeceğinden eminim.Dolgusu ,boyun ve baş büzümleri çok güzel.

Konfor derecesi -5, ekstrem derecesi: -11
http://www.n11.com/husky-monti-new-11c-uyku-tulumu-P38116484
Normalde bu tulum bütçemizi çok aşıyor ancak kaliteli bir şey olması, ileride kullanmak için zorlayıp alacağız hocam çok teşekkürler.

Bugün decathlonda uygun su geçirmez pantolon ve kar botu buldum. İkisi toplam 150 lira tutuyor gayet uygun oldu. Total'de kişi başı tahmini olarak 650-700 lira yeterli olacak.

arbak' Alıntı:
Normalde bu tulum bütçemizi çok aşıyor ancak kaliteli bir şey olması, ileride kullanmak için zorlayıp alacağız hocam çok teşekkürler.

Bugün decathlonda uygun su geçirmez pantolon ve kar botu buldum. İkisi toplam 150 lira tutuyor gayet uygun oldu. Total'de kişi başı tahmini olarak 650-700 lira yeterli olacak.

arkadaşım ilk defa kampa gidiyorsunuz ufak tefek eksikleriniz mutlaka olacaktır fakat olmassa olmazları var;

1) UYKU TULUMUNUZUN KALİTELİ OLMASI GEREKİYOR. Diğer ekipmanlardan biraz kısabilirsiniz ama Şubat ayında özelikle abant gibi hem soğuk hem nemli bölgede kampta sizi hayata baglayacak ekipman Uyku tulumu + Mat (ikisi birden bütçenizi zorlar tulumunuz sağlam olsun. Matın altına toprakla bağlantıyı kesecek alimınyum battanıye, kopuk vs. artık ne goturebilirseniz yanınızda serersiniz bir şekilde) Tulum alırken Extreme sıcaklık değerine değil COmfort değerine göre tulum almanızı öneririm. Extreme tulumun içinde donmadan hayatta kalma değeridir.

2) Balta veya testere gibi ateşe yakacak sağlayacak malzemeler olmalı.

3) Abant nemli bir bolge kıyafetlerinizi açıkta bırakmayın nemlenir ve sizi ısıtmaz. Tuluma ASLA NEMLİ kıyafetle girmeyin. Isınamazsınız.

4) Abant kamp alanında ruzgarı nıspeten az alan yerler var çadırı o taraflara kurmanızı öneririm. Göl manzaralı olsun diye açık alana kurarsanız sabah her tarafınız tutulmuş olarak uyanabilirsiniz. ::smiley:

5) Matı karaköyden alabilirsin pazarlıkla ucuza gelir. Şişme yatak almayın sabaha kadar donarsınız..

rabbit' Alıntı:
arkadaşım ilk defa kampa gidiyorsunuz ufak tefek eksikleriniz mutlaka olacaktır fakat olmassa olmazları var;

1) UYKU TULUMUNUZUN KALİTELİ OLMASI GEREKİYOR. Diğer ekipmanlardan biraz kısabilirsiniz ama Şubat ayında özelikle abant gibi hem soğuk hem nemli bölgede kampta sizi hayata baglayacak ekipman Uyku tulumu + Mat (ikisi birden bütçenizi zorlar tulumunuz sağlam olsun. Matın altına toprakla bağlantıyı kesecek alimınyum battanıye, kopuk vs. artık ne goturebilirseniz yanınızda serersiniz bir şekilde) Tulum alırken Extreme sıcaklık değerine değil COmfort değerine göre tulum almanızı öneririm. Extreme tulumun içinde donmadan hayatta kalma değeridir.

2) Balta veya testere gibi ateşe yakacak sağlayacak malzemeler olmalı.

3) Abant nemli bir bolge kıyafetlerinizi açıkta bırakmayın nemlenir ve sizi ısıtmaz. Tuluma ASLA NEMLİ kıyafetle girmeyin. Isınamazsınız.

4) Abant kamp alanında ruzgarı nıspeten az alan yerler var çadırı o taraflara kurmanızı öneririm. Göl manzaralı olsun diye açık alana kurarsanız sabah her tarafınız tutulmuş olarak uyanabilirsiniz. ::smiley:

5) Matı karaköyden alabilirsin pazarlıkla ucuza gelir. Şişme yatak almayın sabaha kadar donarsınız..
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.

1-) Burak beyin önerdiği Husky Monti New -11 model uyku tulumuyla 12mm basit bi mat almayı düşünüyoruz. Sizin bu tulum hakkında bilginiz ya da maksimum bu fiyat aralığında önerebileceğiniz bir ürün var mı?

2-) Yanımızda balta, çekiç ve testere bulunduracağız. Ateş yakma konusunda daha önceden deneyimliyiz.

3-4) Bu ekstra bilgiler için teşekkür ederim dikkat edeceğiz :smiley:

5-) Ekipmanlar için o tarafa gitmeyi düşünüyorum bende hocam.

Artı olarak sormak istediğim; şubat ayında abant'taki kamp bölgesi çok yoğun olur mu? Biraz başımızı dinlemek istiyoruz acaba doğru bir tercih midir? Adım başı çadırla mı karşılaşırız yoksa?
Birde diyelim ki abant'taki kamp alanında birkaç gün konakladıktan sonra canımız farklı bir yere gitmek istedi. O bölgede gidebileceğimiz güzel, konaklamaya müsait önerebileceğiniz yerler var mı? Özel kamp alanı olmasına gerek yok. Elektriğe falan pek ihtiyacımız da yok.

Abantta geçen sene ayni tarihlerde kamp attık sadece iki aile wardi beraber gelen ancak bilerek gelmişler ses sisteminden elektrikli battaniyeye kadar herseyleri vardı. Bizde onlardan yakacak vs. Temin ettik hatta saat 23:00 da sesi kapatip muhabbet lerine devam ettiler. Rahatsiz olmadik.
Çevreye gelince aladaglar var aslinda bircok alan var google.maps yapmak lazim

rabbit' Alıntı:
Abantta geçen sene ayni tarihlerde kamp attık sadece iki aile wardi beraber gelen ancak bilerek gelmişler ses sisteminden elektrikli battaniyeye kadar herseyleri vardı. Bizde onlardan yakacak vs. Temin ettik hatta saat 23:00 da sesi kapatip muhabbet lerine devam ettiler. Rahatsiz olmadik.
Çevreye gelince aladaglar var aslinda bircok alan var google.maps yapmak lazim
Hocam bi arkadaş tabiat parkını aradı bilgi almak için kisin kamp alanı kapalı 1 mayısta açılıyor anca ondan sonra kampa izin verilir demişler. Onların mı bi yanlisi var acaba?

Biz gittiğimiz de kamp alanınin kapisi açıktı gece girdik cadir attik öğleden sonra topladik gorevli kimseyi görmedik. Elektrik vardi trafolarda. Alanda temizdi. Yinede kontrol edilmeli tabi gitmeden.

rabbit' Alıntı:
Biz gittiğimiz de kamp alanınin kapisi açıktı gece girdik cadir attik öğleden sonra topladik gorevli kimseyi görmedik. Elektrik vardi trafolarda. Alanda temizdi. Yinede kontrol edilmeli tabi gitmeden.
Telefonu açan görevli oldukça yadırgadı. Yarın bir daha arayacağım.

burak_oz' Alıntı:
Ne işin var bu havada burda çadırda , uyu sıcak evinde demiştir :smiley:

O doğa harikası yerde çalışıyor olmanın kıymetini iyi bilmeli bence...

Kesinlikle o mantıkta yaklaştı. Ahh ahh.. :smiley:

Farklı kamp alanlarını da inceliyorum ancak tecrübesiz olduğumuz için ilk kampımızda deneyimli kişilere katılmak istiyoruz. 23 ocak - 9 şubat arası abant, yenice ormanı gibi yerlerde(özel kamp alanı olmasa da olur) kamp yapacak, kendilerine katılabileceğimiz kişiler bulabilirsek güzel olacak :smiley: olmadı kendimiz bi kamp alanına gideceğiz.

kaç kişi olacaksınız ve mahsuru yoksa yaş gurubunuz nedir ? Hangi şehirde ikamet ediyorsunuz ve kamp için hangi şehirleri tercih ediyorsunuz,araç durumunuz nedir ?

burak_oz' Alıntı:
kaç kişi olacaksınız ve mahsuru yoksa yaş gurubunuz nedir ? Hangi şehirde ikamet ediyorsunuz ve kamp için hangi şehirleri tercih ediyorsunuz,araç durumunuz nedir ?
Normal şartlarda 18 ve 17 yaşlarında 3 kişiyiz. Istanbuldayiz. Ulasimin cok guc olmadigi herhangi bir yer olur. Aracimiz olmadigi icin sehir merkezine otobusle, oradan da olabilecek en uygun sekilde ulasimi saglayabiliriz. Istisnai bir durumda tek basima katilma ihtimalim de var. Sizin o tarihlerde bi kamp planiniz var mi acaba hocam? Bu arada yeni uyku tulumunuzdan memnun musunuz?

merhaba
haftasonu inönü yaylasında kamptaydım.Uyku tulumu gayet iyi.Hava ben yatarken -1 dereceydi.Muhtemelen -4 e kadar düşmüştür.Tulumda üşümedim.

O tarihler için belli bir programım yok şuan.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,855
Kayıtlı Üye Sayımız
166,649
Kaydolan Son Üyemiz
kendinibilmez

Geri