Evet haklısınız bende 50-60 bin tl gibi bir bütçem olsa x-trail ve benzeri araçlar gerçekten beni memnun edecek gözüküyor. Ancak bütçemi aştığı için ötelemeyi düşünüyorum bu hayalihem yolda ,hem arazide yüzünüzü güldürecektir.Nissan X-trail
citroen c4 ile gitmediğim yer yok ama ssangyong 4x4 otomatik pikap kapalı kasasını ciddi ciddi düşünüyorum..30-40 bandında bir dünya da var...tavukhanesi olan bir dostumda 2 tane pikap bir adet suv var yaklaşık altı senedir çok çok memnun..dağda bayırda av da çiftlikte kullanıyor..benim için arka bagajın kapalı hacimli olması çok önemli çadırlar uykutulumları ve kamp mutfağı çok çok yer kaplıyor...
Kamyonetlerin hız limitini en azından panelvan seviyesine çıkarsalar, 2.0 motorlu 4x4 pikap kullanımında patlama olur. Otobanda 95 kms hız limiti ile gidip, üstüne otomobil gibi vergi ödemek çok saçma geliyor.
ne güzel işte hız yapmadan, kaza riskini azaltarak, sakin ve yorulmadan yolculuk. zaten gezi ve keyif amaçlı çıkıyorsun etrafı inceleye inceleye gitmek ayrı bir keyif. 120 ile 95 km hız arasında; 100 km yol için ortalama 10 dk zaman farkı var. çok büyük bir zaman değil..Kamyonetlerin hız limitini en azından panelvan seviyesine çıkarsalar, 2.0 motorlu 4x4 pikap kullanımında patlama olur. Otobanda 95 kms hız limiti ile gidip, üstüne otomobil gibi vergi ödemek çok saçma geliyor.
ne güzel işte hız yapmadan, kaza riskini azaltarak, sakin ve yorulmadan yolculuk. zaten gezi ve keyif amaçlı çıkıyorsun etrafı inceleye inceleye gitmek ayrı bir keyif. 120 ile 95 km hız arasında; 100 km yol için ortalama 10 dk zaman farkı var. çok büyük bir zaman değil..
ne güzel işte hız yapmadan, kaza riskini azaltarak, sakin ve yorulmadan yolculuk. zaten gezi ve keyif amaçlı çıkıyorsun etrafı inceleye inceleye gitmek ayrı bir keyif. 120 ile 95 km hız arasında; 100 km yol için ortalama 10 dk zaman farkı var. çok büyük bir zaman değil..
konu motor değil ki.. pikap-kamyonet... ayrıca hız yapmak marifet değildir.. kazaları görüyoruz.. başkasına zarar verme dışında geride kalan çocuk aile .. yazık..uzun yolda c4 ü 101 km ye sabitler öyle giderim ki tüm 4 tekerlere aynı muameleyi yaparım ama iş motor olunca kimse kusura bakmayacak öyle 100 le gitmek diye bir dünya yok...100 ile giderken inip yürüyesin gelir arabaya benzemez..keyifle kal..
yolların her yerinde radar yok.. hız yapmak isteyince pikapla da yaparsın.. uygun yerlerde ben de pikapla hız yaparım.. anlatmak istediğim hız sınırı var diye pikap almak istemeyenlere; bu bir engel değil...Konuyu dağıtmak istemem ama maalesef katılmıyorum. Yola çıkar çıkmaz gezi moduna giremiyorum. Misal Yedigöller'e gideceksem önümdeki 250 km otoban kısmını, artık her km ezbere bildiğim için hızlıca atlamak isterim.
Güvenlik konusunda ise en güvenli hız trafiğin akış hızıdır. 2 şeritli yolda sağdan giderken 50 km ile giden tankerin ardında kalıp, sonra 130 km ile akan sol şeride geçip sollamaya çalışmak, sabit 130 km ile gitmekten çok daha riskli bence.
Tali yollarda, köy yollarında dediğinize katılıyorum, ama orada zaten hız limitleri sorun olmaktan çıkıyor.
bu ne yaman çelişki anne..bur da hız yapmak marifet değil demişsin bir alt paylaşımında da ben pikapla da hız yapıyorum... konu tabi motor değil buradaki en salağı da aramıyorduk motorsikletler de de hız sınırının pikap la aynı olduğunu vurgulamıştık..ve ayrıca hız yapmaya engel radar olması da değil kurallardır kardeşim yoksa 110 olan yolda niye 101 e bağlayıp gideyim?..hız bir tercihtir ve ne güzel açıklamış diğer arkadaş 50 ile gitmek tehlikeli 130 tehlikesiz ise onu seçerim demiş..battın ahmet kemal...konu motor değil ki.. pikap-kamyonet... ayrıca hız yapmak marifet değildir.. kazaları görüyoruz.. başkasına zarar verme dışında geride kalan çocuk aile .. yazık..