Kamp Ekipmanları için Önerileriniz...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan berksito Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,926

berksito

Gezenbilir Fotoğraf Grubu
Yer
İstanbul
Web
www.berksarac.com
Bu işe yeni başlayacak biri için, bütçeme uygun olarak aşağıda ufak bir liste hazırladım :smiley:
önümüz yaz, ağırlıklı olarak yaz kamplarına katılacağım, acemiliğimi atıncaya kadar. o yüzden ekteki malzemeleri, başlangıç için yorumlarsanız sevinirim.

bu malzemeler başlangıç için yeterli olacaktır sanırım, ama atladığım ve bu işlere temel teşkil eden başka ekipman/malzeme varmıdır?

ayrıca bunları istanbulda adrenalinden daha ucuza mal edebileceğim yerler varsa paylaşırsanız memnun olurum.

yorum ve önerileriniz için şimdiden çok teşekkürler

Çanta - Loap Utah 80 Sırt Çantası http://www.adrenalin.com.tr/productdetails.asp?ProductTypeID=1128
Çadır - Loap Sund 3 Mevsim Çadır http://www.adrenalin.com.tr/productdetails.asp?ProductTypeID=926
Mat - Montana 4 Mevsim Mat http://www.adrenalin.com.tr/productdetails.asp?ProductTypeID=2478
Uyku Tulumu - Loap Lite Uyku Tulumu http://www.adrenalin.com.tr/productdetails.asp?ProductTypeID=1115

Etiketler

Ynt: Kamp Ekipmanları için Önerileriniz...

Merhaba,

Bende yenı baslayan bırısı olarak uzun suredır hemen hemen pıyasadakı tum urunlerı ınceledım(netten). Cadır bende 3 mevsımlık bır cadır aldım.Kıs ıcın ayrı, cok daha kalıtelı bır cadır almak ıcın cok fazla para vermedım acıkcası.Hannah marka Troll S model 120 ytl lık bır cadır. Uyku tulumu da yıne Hannah'ın comfort derecesı -3 olan bır uyku tulumuydu.Ve senın secımınden daha ucuzdu.Bence bu fıyata cok daha ıyı uyku tlumu alırsın. Canta secımıne gelınce ıste burda paraya kıydım ben. Salewa Thoe 75 + 10 luk bır canta aldım.Sanada tavsıyem canta ve ayakkabı secımını son derece ıyı yapman.Tabı herkesın butcesı farklı.Ama ınan ıvır zıvır alacagına yavas yavas kalıtelı bırseyler almak bence en mantıklısı.

herşey güzel ama çadır işini biraz daha düşün derim o kadar alçak bi çadır pek konforlu olmuyor bende 3 adet çadır var sadece biri seninki kadar alçak oda çok sıcak havalarda gece kurup sabah söktüğüm hareketli aktivitelerin olduğu yerlerde kullandığım bi çadır ama konforlu değil

Berk kardeşim merhaba

Öncelikle çok fazla sıklıkla kamp kurmayaçağını düşünerek;

Seçtiğin ekipmanlar güzel. çadır, uyku tulumu ve matın fiyatı gayet uygun. Ama bence çanta için Mahmutpaşaya bak derim. sana komik gelecektır. ama 70lt. ve gayet sağlam, kaliteli ve kullanışlı bir çantayı 35-40YTLye aldım. gayette güzel kullanıyorum. çanta yağmurluğu dahi var. bence daha pahalısını düşünme derim. bizler için uygun olanı budur. sürekli bu işi yapmıyoruz ayda yılda 1-2 kez zevk için yapıyoruz.

çadır 125ytl
mat 20ytl
u.tulum 95 ytl
çanta 190ytl

senin hesabına göre yaklaşık 430-450ytl yi gözden çıkartman gerekli.

ama bu seti çok rahat 280ytl toplaya bilirsin

çadır 125ytl
mat 20ytl
u.tulumu 95ytl
çanta 40ytl

ayrıca sana opsiyon olarak -7° extreme sahip uyku tulumları metro grossmarkette 30ytl

çadır 125ytl
mat 20ytl
u.tulumu 30ytl
çanta 40ytl

alsana 215 ytl

hesap ortada. ama çadır ve mat ile oynama derim. kafadan 215ytl kara geçtik ;)

Bu arada şu 40ytl'ye aldığım 70lt'lik çantayı merak edenler için (resimdeki çanta 80lt http://urun.gittigidiyor.com/DAG-CANTASI-80-LITRE_W0QQidZZ9430357 burada 80ytl mahmutpaşada 45-50ytl )  ;) 8)

Ayrıca çantanın sırtında 2li aleminyum iskelet mevcuttur...

13194358a1.jpg

13194368a1.jpg

merhaba ufuk bey bende yeni başlıyacağım kampçılığa tokatta oturuyorum yakında istanbula geleceğim bu çantalar Mahmutpaşada nerede satılıyor ben biraz yabancısıyım oraların gerçekten müthiş fiyatlar internette çok pahalı bu tip ürünler yardımcı olursanız çok sevinirim ....

Sayın selektro (cengizhan bey) aramıza hoş geldiniz. Öncelikle Kendinizi http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=11862.0 burada tanıtırsanız seviniriz. ;)

Mahmutpaşa mercan yokuşun da her iki tarafında da bu çantaların satıldığı mağazaları görebilirsiniz. Seçenek çok zevk ve kesenize göre mutlaka istediğiniz çantayı bulabilirsiniz. ;)

aşağıda link verdiğim kamp için kullandığımız malzemeleri yaklaşık 3 yıldır senede 2 veya 3 defa kampta kullanıyoruz buyıl aramıza katılan 3 arkadaş için yenilerini aldık ömer berk kardeşim bence kar yağışı altında kamp yapmayacaksan sana yeterli gelebilir bizim tüm kamplarımızda en az 5 saat yürüyoruz ve en az 1 gece kalıyoruz ve malzemeler gerekli performansı gösteriyor. aynı malzemelerle geçen yıl yine susuz yaylasında -9 derecede kamp yaptık yinede sıkıntı yaşamadık. çadır uyku tulumu ve mat metro grossmarketten aldık çadır 34 ytl mat 11 ytl uyku tulumu 34 ytl çantayıda ufuk kardeşimizin dediği gibi mercandan sonderece ucuza alabilirsiniz bizde oradan 40 ytl ye 70 lt almıştık

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13481.0

çadırlar aşağıdaki resimde görünüyor. ayakkabı ve kıyafet kaliteden ödün verilmemesi gereken malzemeler sadece....

merhaba ben de artık yavaş yavaş kamp malzemelerimi düzdüm istanbula gitmiştim ufuk beyin dediği yerden kamp çantası aldım daha sonra su termosu çadır ve uyku tulumu aldım birde şişme yatak aldım hesaplı bulunca

fiyatlarını da yazayım bizim gibi kısa süreli ve yılda bir kaç kez kampa gidecekler için gayet uygun fiyatlar

çadır........22 ytl.
uyku tulumu.....45 ytl
mat.........10 ytl
su termosu.....10 ytl
80 litre kamp çantası.........45 ytl
şişme yatak...........12,5 ytl

geçen hafta denedim çadırı gayet güzel

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

SON KONULAR

Geri