Kamp Ateşi Odunu İçin Benzinli Testere Kullanmak ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan forester Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,518

forester

Kamp III
Yer
Istanbul
Kamp yaptığımızda ateş yakmak, o ateşin karşısında ısınmak, ondan faydalanarak bir şeyler ısıtıp yemek, veya gece onu seyretmek hepimiz için büyük keyif veren bir şey olsa gerek. Tabii bu ateşi yakabilmemiz için yıkılmış, kesilip orada bırakılmış ağaç gövdeleri veya dallarına ihtiyacımız var. Bazen bulunan bu ağaç parçaları taşınamayacak veya güzel bir kamp ateşi olmayacak boyutta olabiliyor. Bu durumda benzinli bir testere kullanarak istediğim boyuta getirmeyi düşünüyorum. Böyle bir benzinli testereyi sadece devrilmiş kökünden ayrılmış veya kesilip orada yıllarca bırakılmış ağaçları veya parçalarını kamp ateşi için boyutlandırmak istesem, bir ormam koruma memuruyla başımın derde girme olasığı hakında bilgisi olan varmı?

PAZAR058.jpg

Etiketler

Ynt: Kamp Ateşi Odunu İçin Benzinli Testere Kullanmak ?..

Bizde,bahsettiğiniz durumlar için.
Yani işte,devrilmiş kesilmiş v.s yerdeki parçalar için almışdık.
Ormanın içinde,uzakta hele birde danildiği gibi yaşta olmadığı sürece sorun olmaz gibime geliyor.

Aynı amaçla aracımızda taşıdığımız bu testere için aynı soruyu bir-iki ormancı memura sormuştuk. Aldığımız yanıt; "sizlerin ağaç kesmek amacıyla ormanda dolaşmadığınız apaçık ortada" idi. ;)

ormancılar kimin ne için ormanda gezdigini bilirler bizlerinde her halinden belli olur zaten ormanda ne niyetle gezindigimiz size ufaktan bir motorlu testereyle yola devrilen agacı kesme görüntüsüde ekliyeyim genelde gezilerde yanımda bulundururum gecenseneki ercova etkinliklerindede yanımdaydı ve gece baya işimize yaradı büyük kütükleri parcalamak için

DSC02155.jpg

DSC02154.jpg

fotograflarada yola devrilen bir agacı testeremizle keserek yoldan kaldırdık ve yolumuza devam ettik

Bende bu amaçla 45 pala Stihl marka benzinli testere almıştım. Bahsettiğiniz konuda başımız derde girer mi diye düşünürken, Mustafa abinin bahsetmiş olduğu orman muhafaza memurlarından olumlu cevap almıştık. Bu marka testereyide sağolsun bana öneren Orman Mühendisi abimiz Nadir Uğurlular'dır.

testerede still bir numaradır

ben stihl bayisiyim ve eilinizdeki testere çin malı fazla zorlamayın elinizde kalır orjinal bir ürün isterseniz yardımcı olurum umarım o maikna için 100 tl den fazla ödememişsinizdir

kokteknik' Alıntı:
ben stihl bayisiyim ve eilinizdeki testere çin malı fazla zorlamayın elinizde kalır orjinal bir ürün isterseniz yardımcı olurum umarım o maikna için 100 tl den fazla ödememişsinizdir

olayın direk üstüne bastınız ederi okadar kendisini biraz modifiye ettik testeresini debriyaj sistemini şimdi canavar gibi orjınalide var aralarında cok fark var

reis28' Alıntı:
olayın direk üstüne bastınız ederi okadar kendisini biraz modifiye ettik testeresini debriyaj sistemini şimdi canavar gibi orjınalide var aralarında cok fark var
özür dileyerek usta ya yakışmıyor diyorum bu tür aletler ben çin karşıtıyım piyasa doldu taştı milyarlarca liramız çinin hurdalarına gidiyor sonra kullanıcı iyisini alıyor ben üzülüyorum milli servetimiz gidiyor kaçakçılar sokuyor vergi yok fatura yok garanti yok yedek parça yok acayip dertliyim bu konuda yaram deşildi

kokteknik' Alıntı:
can ve mal sağlıgınız için orjinal ürünler kullanınız
selamlar

dogru dersin orjınalide var kulanıyoruz hatta stilin ot biçme makinasınıda kulanıyorum gayet menunum agac kesme motorunuda kulnıyorum oda cok güzel fakat kalite pahalı stıllin bu ürünlerini kendi cifligimizde kulanıyoruz ve süreklide randımanlı calışıyor yıllardır bu güne kadar bir şikayetimiz olmadı diger kulandıgım testere ist de yılda belkide bir veya iki sefer kulanıyorum onun içinde bir cuval para vermek pek işime gelmiyor

400 tl altında satılan her makina kesin çin malıdır, testerelerde çin olarak kalitelisine raslamadım, iyilerinde çin mutlaka yapıyor ama getiren ithalatçılar en kalitesiz olanını getiriyorlar, bu arada ormanda kendi amacımıza uygun agaç kesiminin uygun oldugunu ögrenmiş olmak iyi oldu ,nadir abi bilgi için teşekkürler bu işin uzmanı sizsiniz

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, Stihl bayisi arkadaş kusura bakmasın , ben İtalyan markası Oleo-Mac marka OM-937 almaya karar verdim (Benzer fiyata Stihl bulsaydım onu tercih ederdim), aslında müşterim olan Husqvarna'nın ürününü almak isterdim ama Oleo-Mac'ın da çok yaygın ve servisinin iyi olduğunu söylediler. Oleo-Mac'ın bu ürünü Bauhaus'ta 369 TL ve menşei İtalya yazıyor, zaten senede en fazla 10 kere kullanacağım. Umarım sizin karşılaştığınız türden anlayışlı orman muhafaza memurlarına denk gelirim hep.

markası ne olursa olsun dürüst bir ithalatçı tarafından türkiyeye getirilsin yedek parça ve servis ağı olsun paramız boşuna gitmesin ben stihl husqvarna ole-mac dolmar ve mc clough tavsiye ederim hangisinin fiyatı hoşunuza giderse onu satın alın ve mutlaka faturanızı alın
selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,054
Kayıtlı Üye Sayımız
166,798
Kaydolan Son Üyemiz
VifoOBB

SON KONULAR

Geri