Ynt: Kamp Alanları Tehlikeli Çanları Çalıyor...
Sizin belirttiginiz gorusunuzu curutmek mumkum degil bence. Ben kendi gorusumu calisma ortaminda test ettim. Bazen zor oluyor ama sonucta daha faydali olduguna inandim. bunu, dagda gordugumuz bir pet siseyiorada birakmaya kadar indirgediginizde rahatsiz edici oldugunun farkindayim. Ama konuya daha tepeden bakildiginda, toplumsal tepkinin yeterli seviyeye ulasmasi icin bu tepkiyi doguracak bir olayin yasanmasi zorunlu. Toplumsal tepki ve farkindalik olmadan isler yoluna girmiyor ne yazik ki. Bunun olmasi icin bir taraftan insanlari egitirken diger taraftan doganin nasil kirlenip yok oldugunu gostermek gerekiyor. Bir cok insan etrafa cop atip birakirken, bence bilinc altinda birilerinin onlari yok ettigni dusunuyorlar.
Selamlar,
nak' Alıntı:Sayin EKSIOGLU;
Islerin dogru olmasi icin dogru ve calisan bir sistem olmasi gerekliligine sonuna dek katiliyorum. Ve ne yazik ki ulkemizde bu tarz bir sistem mevcut degil. Buna karsin "calisan bir sistem olmadan yapilan kirletilmis dogayi temizleme calismalarinin tamami yanlistir" cumlenize de kesinlikle katilmamaktayim. Yillar once yalnizligimi, hafifce esen ruzgarla ve agaclarin arasindan gece sessizce beni izleyen parlak gozlerle paylastigim ormanlarda, yaylalarda simdilerde 2 yilda dogaya karisan sakizlari, 400 yilda dogaya karisan camlari, 5000 yilda dogaya karisan pet sisleri gorup de orada birakarak geri donmenin asil yanlisi teskil edecegini dusunuyorum. Yasadigimiz topraklarin Turkiye ve kulturun de Turk Kulturu ve Anlayisi oldugu gercegini goz onune alirsaniz "sistem kurma" ihtiyacinin hissedilmesinin cok zaman alacagini, kaybetmekten endise duydugumuz dogal olusumlarin yitirilmesine sebep olacagini kolaylikla hissedebilirsiniz.
Sizin kisisel gorusunuze saygi duymakla birlikte, birakalim da rahatsiz etsin, ettigi zaman da sistem kurulup temizlenir dusuncesinin bizlere uygun olmadigini bildirmek isterim. Dogaya karismasi icin birakilmis bir sisenin, bizlerden herhangi bir gonullu tarafinda alinarak kente getirilmesi ve cop toplama alanlarina hatta atik ayrastirma tesislerine gonderilecek geri donusum konteynirlarina birakilmasi bizim icin onemlidir.
Selamlar...
Sizin belirttiginiz gorusunuzu curutmek mumkum degil bence. Ben kendi gorusumu calisma ortaminda test ettim. Bazen zor oluyor ama sonucta daha faydali olduguna inandim. bunu, dagda gordugumuz bir pet siseyiorada birakmaya kadar indirgediginizde rahatsiz edici oldugunun farkindayim. Ama konuya daha tepeden bakildiginda, toplumsal tepkinin yeterli seviyeye ulasmasi icin bu tepkiyi doguracak bir olayin yasanmasi zorunlu. Toplumsal tepki ve farkindalik olmadan isler yoluna girmiyor ne yazik ki. Bunun olmasi icin bir taraftan insanlari egitirken diger taraftan doganin nasil kirlenip yok oldugunu gostermek gerekiyor. Bir cok insan etrafa cop atip birakirken, bence bilinc altinda birilerinin onlari yok ettigni dusunuyorlar.
Selamlar,