Kalp Krizi & Beyin Kanaması İlkyardımları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yucel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,990
Y

yucel

Ziyaretçi
Arkadaşlar televizyondan en son izlediğim kadarıyla çok genç bir arkadaşımız paintball oynarken kalp krizi geçirerek vefat etmiştir. Uzmanlar tarafından konu adrenalini yüksek bir spor yaptığı için kalp krizinin tetiklendiği. Bu tür durumlarda yapmanız gerekenleri araştırdım gerçekten işe yarıyormuş, sizlerin de okuyarak bilinçlenmesini istedim.

KALP KRİZİ

KALP KRİZİ geçiriyorsunuz.Tek başınasınız.. Ne yapmalısınız.

Birden biri göğsünüzde başlayan, kollarınıza ve çenenize doğru müthiş ve korkunç bir ağrı hissediyorsunuz. En yakın hastaneye sadece 10 dakikalık bir mesafedesiniz. Ama oraya ulaşabileceğinizden emin değilsiniz. ve bir insan kalp krizi geçirmeye başladığından itibaren bilincini kaybetmesi sadece 10 SANİYE sürer.

NE YAPACAKSINIZ ?

İlk yardım kurslarına gitmeyi akıl edebilecek kadar akıllı biriydiniz. Ama malesef böle bişeyi yapmadınız.

Tek başınıza kalp krizi geçiriseniz nasıl hayatta kalacaksınız? Pek çok kalp krizi geçiren insan genelde yalnız başına oluyor. Kendisine yardımcı olacak birileri olamıyor. ve bu konuda ne yapması gerektiğini bilmiyor.

CEVAP :

Paniğe kapılmadan kuvvetlice öksürmeye başlayın. Öksürmeden önce her defasında derin nefes alın. Kuvvetli olsun öksürükleriniz. Sanki vücudunuzdaki balgamı atmaya çalışırmış gibi güçlü olsun öksürükleriniz. Her iki saniyede bir derin nefes alıp öksürün. Bunu ya yardım gelinceye dek, yada kalp atışlarınız normale dönünceye kadar yapmaya devam edin.

NEDEN :

* Derin nefes almak ciğerleri OKSİJENLE DOLDURUR.
* Öksürmek kalbe tazyik yapar ve KAN DOLAŞIMINI rahatlatır.
* Kalbe uygulanan bu tazyik kalbin normal ritmine dönmesini kolaylaştırır.
* Bütün bunlar bilincinizi kaybetmeden önce hastaneye yetişebilmeniz için zaman kazandırır.

BEYİN KANAMASI
Bir toplantıda, bir hanım düsüyor ve arkadaslarına bir şeyi olmadığını söylüyor. Tokezlediğini sanıyorlar, üstüne başına çeki düzen verip oturtuyorlar. Biraz sarsılmış görünüyor ancak akşamın geri kalan kısmını da eğlenerek geçiriyor. Daha sonra kocası tum dostlarını arayarak eşinin hastahaneye kaldırıldığını bildiriyor ve hanım sabaha karşı vefat ediyor. Teşhis beyin kanaması. Norolojistin söylediğine göre boyle bir durumda hasta 3 saatin içinde getirilebilseymiş, durumu düzeltebilirmiş.

Bir insanın beyin kanaması geçirmekte oldugu nasıl anlaşılır:
1. Tebessüm etmesini isteyin. ( eğer yapamazsa felç anlamına gelmektedir )
2. İki kolunu birden kaldırmasını soyleyin.
3. Basit bir cümle söylemesini isteyin : Bu gun hava güneşli... gibi

Bunlardan birini yapamiyorsa
hemen acil i arayin.

Etiketler
Ynt: Kalp Krizi & Beyin Kanaması İlkyardımları

babam kalp hastası. bu bilgileri öğrenmem iyi oldu. payalaşım için teşekkürler

bilgileriniziçin teşekkürler..

Biraz evvel mailden geldi ve paylaşmak istedim :smiley: ;) :D 8)

Bir iğne kalp krizi geçiren bir hastanın hayatını kurtarabilir

Bir Çinli Profesörden.

Bunu yapmak için evinizde bir şırınga veya iğne bulundurun... Bu çok şaşırtıcı ve bir kalp krizinden kurtarmanın alışılmamış, bilinmeyen bir yoludur. Sonuna kadar okuyun, bir gün birisine faydası olabilir.

İnanılmaz.

Lütfen bu bilgiyi elinizin altında bulundurun. Mükemmel ipuçları.

Bunu okumak için bir dakikanızı ayırın.

Hiç belli olmaz. Birisinin yaşaması size bağlı olabilir.

Babam felçliydi ve daha sonra kalp krizi sonucu öldü. Keşke bu ilk yardımı önce biliyor olsaydım.

Kalp krizi başlayınca, beyindeki kılcal damarlar patlamaya başlar. (Irene Liu)

Kalp krizi başladığında, sakin olun.

Hasta nerede olursa olsun, onu hareket ettirmeyin. Çünkü eğer hareket ettirilirse, kılcal damarlar patlayacaktır.

Hastayı, düşmesini engellemek için oturur konuma getirin ve ardından kan akıtmaya başlayabilirsiniz.

Eğer evinizde bir şırınga varsa, bu en iyisidir.

Aksi takdirde, bir dikiş iğnesi ya da düz bir iğne de olabilir.

1. Enjektör / iğneyi sterilize etmek için ateşe tutun ve daha sonra 10 parmağının da ucuna iğne batırın.

2. Hiçbir özel akupunktur noktası söz konusu değildir. Sadece tırnaktan yaklaşık bir mm kadar derine iğne batırın.

3. Kan çıkana kadar iğne batırın.

4. Kan damlamazsa, parmaklarınız ile sıkın.

5. Tüm 10 parmak da kanayınca, birkaç dakika bekleyin, sonra hastanın bilinci yerine gelecektir.

6. Eğer hastanın ağzı çarpılmışsa, kulakları kızarana kadar sıkın.

7. Sonra her bir kulak memesinden ikişer damla kan gelene kadar her kulak memesine iki kez iğne batırın.

Birkaç dakika sonra hastanın bilincinin yerine gelmesi gerekir.

Hasta herhangi bir anormal belirti olmaksızın normal haline dönünceye kadar bekleyin ve ardından (AMBULANS CAGIRTMISTINIZ ZATEN BASTAN...)hastaneye götürün.

Eğer hasta bunlar yapılmadan aceleyle bir ambulansa koyulup hastaneye götürülürse, sarsıntılı yolculuk beynindeki bütün kılcal damarların patlamasına neden olacaktır.

Eğer hayatı kurtulur ve zar zor yürümeyi becerebilirse, bu atalarının kerametindendir.

'Ben hayat kurtarmak için kan akıtmayı, bir geleneksel Çin doktordan öğrendim, Ha Bu Ting, Sun Juke'ta yaşıyor.

Ayrıca, bununla ilgili bir deneyimim de oldu. Bu nedenle, bu yöntemin % 100 etkili olduğunu söyleyebilirim.

1979 yılında, Tai Chung'daki Fung GAAP Kolejinde ders veriyordum.

Bir öğleden sonra, bir sınıfta ders anlatırken bir öğretmen benim sınıfıma koşarak geldi ve nefes nefese dedi ki,

'Bayan Liu, çabuk gelin, bizim yönetici kalp krizi geçiriyor!' Hemen 3. kata gittim.

Yöneticimiz Bay Chen Fu Tien'i gördüğümde rengi gitmiş, konuşması peltek, ağzı çarpılmıştı ve bir kalp krizinin tüm belirtileri mevcuttu.

Hemen Bay Chen'in 10 parmağının uçlarına batırmak için, bir uygulama öğrencisinin okulun dışındaki eczaneye şırınga almaya gitmesini istedim.

10 parmağı da kanamaya başlayınca (her bir parmaktan bir bezelye büyüklüğünde kan damlıyordu), birkaç dakika sonra, Bay Chen'in yüzüne renk geldi ve gözleri anlamlı bakmaya başladı.

Ama ağzı hala çarpıktı. Bu yüzden kulaklarını kan ile doldurmak için sıktım.

Kulakları kızarınca,

Sağ kulak memesine iki damla kan akması için iki kez iğne batırdım.

Her bir kulak memesinden ikişer damla kan gelince, bir mucize oldu.

3-5 dakika içinde ağzının şekli normale döndü ve konuşması netleşti.

Onu bir süre dinlendirdik ve sıcak bir fincan çay verdik, sonra onu merdivenlerden aşağı inmesine yardımcı olup Wei Wah Hastanesine götürdük. Bir gece dinlendi ve ertesi gün ders vermek için okula dönmek üzere taburcu edildi. Her şey normale döndü.

Sonrasında hiçbir hastalık etkisi kalmamıştı.

Öte yandan, normal bir kalp krizi hastası genellikle hastane yolunda beyindeki kılcal damarlarda onarılamaz patlamalar yaşıyor.

Sonuç olarak, bu hastalar hiçbir zaman iyileşmiyor.' (Irene Liu)

Kalp krizi ikinci ölüm nedenidir.

Şanslı olanlar hayatta kalır ama ömür boyu felç kalabilir.

Bu bir insanın hayatında olabilecek çok korkunç bir şeydir.

Eğer hepimiz bu kan akıtma yöntemini hatırlarsak ve hayat kurtarma işlemlerini kısa süre içinde başlatırsak, hasta canlanacak ve % 100 normale dönecektir.

Parmak ucundan kan akıtılarak kalp üzerindeki Enfarktüs alanı yok oluyor ve kişi sağlıgına geri dönüyor cok degişik bir bilgi ..

Doğruluk payı olabilir ama sağlıkla ilgili konularda verilen bilgiler çok risklidir. Konuların uzmanlarından teyid almadan uygulanmasa iyi olur bence. Açıkçası denemeye cesaret edemem.

Çok faydalı olacaktır bu bilgiler emin olun . İnsanın başına ne zaman ne geleceği belli olmuyor , kendimden biliyorum.

2007 = Beyin Kanaması . 3 gün koma ! 4.Gün Ölüm Aynı Gün Hayata Dönüş.:(

Teşekkürler.

önemli herkese lazım olabilecek bir konu derinsolukalıp verme ve öksürme olayını biliyordumda iğne olayını yeni duydum ilginç

Merhaba arkadaşlar,

Ben kardiyoloğum ve aynı zamanda bir doğa düşkünüyüm. Sürekli bu sayfalarda dolaşıyorum. Sizlerden doğa ve doğa sporları ile ilgili çok faydalı bilgiler edindiğimi söyleyebilirim. Çok fazla yazmasam da bu konuda kısa bir yorum yapmam gerektiğini düşünüyorum. Kalp krizi konusunda öksürme ile ilgili söylenenlerin yararlı olabileceğini söyleyebilirim. Ancak diğer bir arkadaşın bahsettiği alternatif tıp yöntemleri konusunda elimizde bilimsel olarak doğruluğu kanıtlanmış bir veri yok. Kalp hastalığı olup doğaya çıkmak isteyenler öncellikle bir kalp hastalıkları uzmanına uğrasınlar. Bazıları için aşırı efor gerektiren sporlar zaten yasaktır. Herhangi bir hastalığı ve şikayeti olmayanlar ise rahat olsunlar. Doğanın keyfini çıkarın, ona kötü davranmayın o da size iyi davranacaktır.

Orhan

Selam Orhan bey. Bende 2. derece mitral yetmezlik var.
Aynı zamanda dekstrokadriyim ve her yıl kontrol oluyorum. Son 2 seneyi es geçtim.
Normal yaşantıma devam ediyorum. Doktorlar sağolunlar arıza yaptığında gel diyorlar.
Bundan maksat sanırım sıkıntılı bir durum olursa diye.

Dekstrokardiye eşlik eden diğer önemli bir doğumsal kalp sorununuz yoksa mitral yetmezlik için yıllık kontrollere gitmeniz yeterli olur sanırım. Dektrokardi için zaten yapacağımız bir şey yok ve size bir sorunda çıkarmaz.

Orhan

Merhaba
1999 yılında beyin kanaması geçirmiş(sağ kol,sağ ayak felç ve konuşamıyordum)3 gün evde tek başına kalmış birisi olarak benimde eklemek istediğim bir şey var.
Eğer birisinin beyin kanaması geçirdiğinden şüphelendiyseniz onu başını,doğruca akan soğuk suyun altına tutun.Mutlaka faydası olacaktır,hatta belkide kanamayı bile önleyebilirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR