Kalk Gidelim Küheylan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 760
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 166,466
Ynt: Kalk Gidelim Küheylan

Keyifli geziler dilemekten başka yapacağımız birşey yok. Yazınızı hazırlamak için iyi yöntem
gezerken gezi yazısı hazırlamak. Yolunuz açık olsun.

Etiketler

Gelibolu'da balık ve peynir helvası yerken benim kulağımı çınlatır mısınız? :D ;D

Cavid Sezen
Not: Ferhat, arka camda ne kullanıyorsun, perdeler açık ama gri renkli birşey görüyorum?

gezmen' Alıntı:
Gelibolu'da balık ve peynir helvası yerken benim kulağımı çınlatır mısınız? :D ;D

Cavid Sezen
Not: Ferhat, arka camda ne kullanıyorsun, perdeler açık ama gri renkli birşey görüyorum?
Gelibolu'da fazla kalmadık. Fener tepesinde öğlen yemeğimizi yedik. Gelibolu'daki güzel yiyeceklere bir de "Mevlevi Tatlısını" eklemek lazım.

Arka camdaki gri perde son teknoloji bir sistem. ;D ;D

Şaka şaka. Nermin çayı demliyordu, camdaki ince buğu tabakası flaştan parlayınca böyle görülmüş. :smiley:

ferhat bey gercekten dünyaya bakış acınıza hayran olmamak elde deyil harika bi anlatımla gezi resimlerinize baktık eşim den tek bi ses cıktı İŞTE BUUUU..... gec olacak ama nice yıllara , gecmiş olsun dileklerimizle

Gezi notlarına devam.
Gelibolu birkaç senedir sık sık uğradığımız bir yer oldu.
Fener tepesinde ciddi bir rüzgar vardı. Dalgalardan da belli oluyordur.
Fener tepesinden çeşitli görüntüler.
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
Gelibolu meydanı.
[attachment=4]

SAM_7934.jpg

SAM_7940.jpg

SAM_7941.jpg

SAM_7946.jpg

Gelibolu sonrası Gelibolu yarımadası üzerinden yola devam ettik. Hava kararmaya başladı acaba Kilitbahir'demi yoksa Çanakkale demi kalalım diye Eceabat'ta düşünmeye başladık. Bir taraftan da dalgalar çılgıncasına karayı dövüyordu. Feribotu görünce hadi geçelim Çanakkale'ye dedik ve biletimizi aldık. Bu bölgede feribotları Gestaş firması işletiyor. Gidiş 30TL imiş gidiş-dönüş alırsak 50TL imiş. Aslında henüz dönüş rotasına karar vermemiştik, güney marmaradan dönersek gerek kalmayacaktı, ama haydi gidiş dönüş alalım dedik. Dönüş bileti olarak tarihi açık bir bilet verdiler.
Kısa bir yolculuktan sonra Çanakkale'ye ulaştık. Daha önce geldiğimizde kordon yolu serbestti şimdi ise kocaman bir yürüyüş yolu yapmışlar. Araç koyacak hiç yer yok. Bir ara sokağa Küheylan'ı parkedip çevre yürüyüşü yaptık.
Kordon boyundan karşı kıyıdaki Kilitbahir kalesi.
[attachment=1]
Sahilde çay bahçesine oturup yine boğaz manzarası çektik. Kilitbahir Kalesi ve "Dur Yolcu" yazısı.
[attachment=2]
Çanakkale sokakları
[attachment=3]
Saat Kulesi
[attachment=4]
Birisi başka bir Küheylan'ı Kordon Yoluna parketmişti. :D
Biraz sevdik... ;)
[attachment=5]

SAM_7966.jpg

SAM_7989.jpg

SAM_7990.jpg

SAM_7998.jpg

SAM_8000.jpg

Geçe nerede konaklayalım konusunda yine kısa bir kararsızlık yaşadık. Güneye Kepez tarafına gitmek, bulunduğumuz sokak arasında kalmak ya da biraz kuzeye doğru gidip manzaralı bir yer bulmak. Bilinmeyen bizi her zaman çekiyor kuzeye doğru biraz gittik Çanakkale'nin yine hemen içinde tepeye çıktık. Yanımızda bir yeşil alan park yeri vardı. Orada durduk. Etrafımızda bazen "diskotek otomobiller" cımtıs sesleri verdiler bazen de başka araçlar sessizce durdular. İnşallah bu "tekerlekli diskotekler" gecenin bir yarısında da gümbür gümbür bizi yataktan "nooluyor yahu" diye fırlatmaz dedik. Etrafta rüzgarla yuvarlanan bira kutularının tıkırtıları duyuluyordu.

Nermin yattı ben de yatmaya hazırlanıyordum. Gece saat 11:30 dolayında bir ekip otosu yanımıza geldi. Kapıyı çaldı. Ben de açtım. Burada ne oluyor dedi. Dışarıdan karavan olduğu pek de belli olmayan Küheylan'ın içini görünce, rahatsız ettiğini bildirerek kimlik kontrolü yapacağını söyledi. Kimlikleri inceledikten sonra buralarda sorun oluyormu diye sorduk. Yok buralarda bir problem olmaz, genellikle buraya hep içkiciler geliyor, rahatsız eden filan olursa 155'i arayın hemen geliriz, zaten biz buradan sık sık devriye olarak geçeceğiz dediler. :smiley:

Sabah bizden başka araç kalmamıştı. Bir ara uyandığımda gerçekten devriye aracını da gördüm. :smiley:

Sabah önce biraz yürüyüş yaptık. Tabii ki yine Nermin'in zoruyla. ;D
Parkta sabah spor yapanları görmüş. Biraz sonra biz de onların arasına karıştık. Parkın içinde birkaç tur yürüdük ve spor aletlerini biraz kullandık.
[attachment=1]
Kahvaltı için daha iyi deniz görür bir yer bakalım dedik ve de bulduk. Çanakkale'nin merkezinden güneye biraz gittik. Bir plaj gördük. Kapısı da açıktı çayımızı demledik masa ve sandalyelerimizi alıp sahile kurulduk.
[attachment=2]
Kahvaltıya buyurmazmısınız? :smiley:
[attachment=3]
Bir ara da kocaman bir platform boğazdan geçiş yaptı.
[attachment=4]
Gündüz yavaş bir tempoyla Kepez bölgesini ve Dardanos bölgesini gezdik. Şu an Dardanos'ta sahilin hemen yanındayız. Önümüzde deniz arkamızda ise yazlık konutlar var. :smiley:
Güneş boğaza giriş çıkış yapan gemilerin arasından batarken Çanakkale abidesi ve dalgalanan bayrak da görülüyor.
N:40.0804 E:26.3635
[attachment=5]

SAM_8015.jpg

SAM_8043.jpg

SAM_8046.jpg

SAM_8076.jpg

SAM_8204.jpg

dalgalarla güzel bir buluşma olmuş merakla bekliyoruz iyi geziler

züğürt gezençi' Alıntı:
Olmazki arkadaşlar,bu kadar da gezilmez ki.birazda eviniz de oturun canım. ???Gezebilen var,gezemeyen var dimi ama?? ;D ;D
Küheylan'a Gezenbilir etiketini yapıştırdık artık. Hakkını vermek lazım. ;D

Gelibolu girişinde market görünce durmuştuk. Oradaki evden çıkan birisi ise bu etiketi görünce, "hoşgeldiniz gezenbilir" dedi. :smiley:

Sorduğumuzda Gezenbilir'i tanımıyordu ama Gezenbilir sözü çok hoşuna gitmiş. :smiley:

TUGAY58' Alıntı:
ferhat bey gercekten dünyaya bakış acınıza hayran olmamak elde deyil harika bi anlatımla gezi resimlerinize baktık eşim den tek bi ses cıktı İŞTE BUUUU..... gec olacak ama nice yıllara , gecmiş olsun dileklerimizle
yugun' Alıntı:
Çok hoş fotoğraflar, Mutlu geziler..
TUGAY58' Alıntı:
dalgalarla güzel bir buluşma olmuş merakla bekliyoruz iyi geziler
gezgör' Alıntı:
Paylasim icin Tesekkürler,Nice güzel ve Saglikli geziler dilegiyle.
Teşekkürler Arkadaşlar. :smiley:
mayıstosböce' Alıntı:
:D :D şimdi her kelimenin hakkını vererek okumak gerekiyor.
Bülent, sucuk fotoğrafını koyarken nedense aklıma sen geldin. Bülent de buralarda olsaydı dedik. ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,545
Kaydolan Son Üyemiz
Behcet001453

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR