Ynt: Kalk Gidelim Küheylan
Geçe nerede konaklayalım konusunda yine kısa bir kararsızlık yaşadık. Güneye Kepez tarafına gitmek, bulunduğumuz sokak arasında kalmak ya da biraz kuzeye doğru gidip manzaralı bir yer bulmak. Bilinmeyen bizi her zaman çekiyor kuzeye doğru biraz gittik Çanakkale'nin yine hemen içinde tepeye çıktık. Yanımızda bir yeşil alan park yeri vardı. Orada durduk. Etrafımızda bazen "diskotek otomobiller" cımtıs sesleri verdiler bazen de başka araçlar sessizce durdular. İnşallah bu "tekerlekli diskotekler" gecenin bir yarısında da gümbür gümbür bizi yataktan "nooluyor yahu" diye fırlatmaz dedik. Etrafta rüzgarla yuvarlanan bira kutularının tıkırtıları duyuluyordu.
Nermin yattı ben de yatmaya hazırlanıyordum. Gece saat 11:30 dolayında bir ekip otosu yanımıza geldi. Kapıyı çaldı. Ben de açtım. Burada ne oluyor dedi. Dışarıdan karavan olduğu pek de belli olmayan Küheylan'ın içini görünce, rahatsız ettiğini bildirerek kimlik kontrolü yapacağını söyledi. Kimlikleri inceledikten sonra buralarda sorun oluyormu diye sorduk. Yok buralarda bir problem olmaz, genellikle buraya hep içkiciler geliyor, rahatsız eden filan olursa 155'i arayın hemen geliriz, zaten biz buradan sık sık devriye olarak geçeceğiz dediler.
Sabah bizden başka araç kalmamıştı. Bir ara uyandığımda gerçekten devriye aracını da gördüm.
Sabah önce biraz yürüyüş yaptık. Tabii ki yine Nermin'in zoruyla. ;D
Parkta sabah spor yapanları görmüş. Biraz sonra biz de onların arasına karıştık. Parkın içinde birkaç tur yürüdük ve spor aletlerini biraz kullandık.
[attachment=1]
Kahvaltı için daha iyi deniz görür bir yer bakalım dedik ve de bulduk. Çanakkale'nin merkezinden güneye biraz gittik. Bir plaj gördük. Kapısı da açıktı çayımızı demledik masa ve sandalyelerimizi alıp sahile kurulduk.
[attachment=2]
Kahvaltıya buyurmazmısınız?
[attachment=3]
Bir ara da kocaman bir platform boğazdan geçiş yaptı.
[attachment=4]
Gündüz yavaş bir tempoyla Kepez bölgesini ve Dardanos bölgesini gezdik. Şu an Dardanos'ta sahilin hemen yanındayız. Önümüzde deniz arkamızda ise yazlık konutlar var.
Güneş boğaza giriş çıkış yapan gemilerin arasından batarken Çanakkale abidesi ve dalgalanan bayrak da görülüyor.
N:40.0804 E:26.3635
[attachment=5]