Kaliper Sesi Sorunu!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan youngsun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 47,706

youngsun

Zirve
Yer
İstanbul/Ankara
Web
www.youtube.com
Arkadaşlar tüm Renault grubu araçlarda, belirli bir km sonra başlayan Kaliper sesi( özellikle bozuk yolda ön tekerlerde cik cik ses) benim aracımda da başladı. (20000 km sonra)

Bakımda servise özellikle berlittim ama bu sesin maalesef giderilemediği sadece kaliper pimlerine vs. yağlama yapılacağı sesin bir müddet sonra tekrar başlayacağı ifade edildi.

Hatta bir dönem Kangoo araçlar için İYİLEŞTİRİLMİŞ KALİPER uygulaması da yapılmış ama sanırım randuman alınamamış.

Sanayide ise Renault araçların bu ses sorununu gidermek için;Kaliper pimlerinin kovanda oynamasını minimuma indirmek amacıyla, saplamalara delik açılarak conta takılıyormuş. Contalarda her balata değişiminde kontrol edilerek değiştiriliyormuş.

Servis bu sesi gideremiyor. Bilgi amaçlı yazdım, bu ses başlayınca stres olmayın diye.

Etiketler
Ynt: Kaliper Sesi Sorunu!

kaliper bu kırmızı parca mı acaba?
aslında 4 yıl clio kullandım, hic rahatsız eden bir sey farketmedim.

kaliper_131272.jpg

Benim araç 25000km'de sürekli arazide ve bozuk yollarda kullanmama rağmen öyle bir şikayetim olmadı.

ümiterkan' Alıntı:
Benim araç 25000km'de sürekli arazide ve bozuk yollarda kullanmama rağmen öyle bir şikayetim olmadı.
Maaşallah diyelim. Zaten benim aracı seninki gibi kullansaydık, şu an parçaları topluyo olurdum heralde.
Direksiyon kutusu problemi bende, kaliper sesi bende, direksiyon göbeği lakırtısı bende, cam tıkırdamaları bende, ön amartisör kütlemesi bende..

youngsun' Alıntı:
Maaşallah diyelim. Zaten benim aracı seninki gibi kullansaydık, şu an parçaları topluyo olurdum heralde.
Direksiyon kutusu problemi bende, kaliper sesi bende, direksiyon göbeği lakırtısı bende, cam tıkırdamaları bende, ön amartisör kütlemesi bende..

yalnız değilsin kardeşim.. amotisör kütlemesi hariç hepsi bende de var... hatta başka seslerde var.. aracı satıp kurtulmayı düşünür oldum... iyice soğudum arabadan.. hele direksiyon kutusu takırtısı ve direksiyon göbeğ lakırtısı adamı deli ediyor.. aynı prolemler clio ve megane larda davarmış.. bayram sonrası servise gidecem... durumlar çözülmez ise satacam kurtulacam.. :-\

neler duyuyoruz duster hakkında. 20.000 km den sonra çin arabası gibi dağılmaya mı başlayacak arkadaşlar bu duster. bi dünya para verdik. vallahi yandık. :smiley:

Servisler sorunları halletmekten uzak olduğu için, ben kendim halletmeyi planlıyorum.
Direksiyon göbeği lakırtısı için, servis, direksiyon arkasındaki demir klipsleri elektirik bantıyla bantlamıştı, iki kez daha gittim ses kesilmedi diye. Ama sonra bildiğimiz nalburda satılan küçük musluk contasınıı, direksiyon göbeğini bastırarak, arkadaki klipslerin altına koydum. Ses kesildi.

Diğer sorunlar için de boş vakitler bulduğumda ilgilenicem.

youngsun' Alıntı:
Servisler sorunları halletmekten uzak olduğu için, ben kendim halletmeyi planlıyorum.
Direksiyon göbeği lakırtısı için, servis, direksiyon arkasındaki demir klipsleri elektirik bantıyla bantlamıştı, iki kez daha gittim ses kesilmedi diye. Ama sonra bildiğimiz nalburda satılan küçük musluk contasınıı, direksiyon göbeğini bastırarak, arkadaki klipslerin altına koydum. Ses kesildi.

Diğer sorunlar için de boş vakitler bulduğumda ilgilenicem.

kardeş contayı koyduğun yerin bir fotoğrafını çekip koyman mümkün mü?

benim araç 27binde hiç ses yok arabada .bu yazılan şikayetlere hayretle bakıyrum. :eek:

Geçen hafta memlekette, Duster ambiance kullanıcısı bir tanışa aracımdaki sorunları belirtmiştim, o da ben de hiç bu tarz sorunlar yok demişti.
Onun araca baktım. Sırasıyla aynı sorunlar var.
(Direksiyon göbeği lakırtısı, direksiyon kutusu takırtısı ve kaliper sesi)
Bazı kişiler bu sesler konusunda daha hassas oluyo sanırım.

Güray hoca haklı olabilir.

Belki bu sesler benim araçta da vardır.... Durup dinlemedim. Gaza basınca gidiyor, frene basınca duruyor. Dağa taşa sürünce bana mısın demiyor.... Bana bu yeter diye düşünüyorum. Mesela stabilize yollarda, sıcak havalarda göğüslükteki en soldaki hava deliğinin içinde biyetlerden tıkır tıkır sesler geliyordu. Uzun zamandır o da gelmiyor. Geldiği zaman da çok önemsememiştim.

Demek ki ses/gürültü meselesi kişilerin algılamasına bağlı. ;D

arkadaşlar bemim dusterim dci 110hp 4x4 58000 km de ve bunun 50000 i arazi ve köy yollarında yaptım.
benim aracımdada kaliper sesi var amartisör yavaş yavaş tam kapanıp açıldığında gacırtı yapıyor.direksiyon stablizede özellikle dönüşlerde çok titriyor.bu sorunlar için servise gittim akşama kadar aracımı bıraktım aldım. servisten çıktım aynı değişen birşey yok sesler devam.
aradılar sorunlar devam ediyor dedim bir daha gelin dedi tekrar gelip beni yoracaksanız ve sonuç değişmeyecekse gelmem dedim.(yozgat çayıralanda yaşıyorum kayseride ki gülpar servise gidiyorum).
talebinizi iletip tekrar arayacaz dedi bekliyoruz bakalım.

vetaytek' Alıntı:
arkadaşlar bemim dusterim dci 110hp 4x4 58000 km de ve bunun 50000 i arazi ve köy yollarında yaptım.
benim aracımdada kaliper sesi var amartisör yavaş yavaş tam kapanıp açıldığında gacırtı yapıyor.direksiyon stablizede özellikle dönüşlerde çok titriyor.bu sorunlar için servise gittim akşama kadar aracımı bıraktım aldım. servisten çıktım aynı değişen birşey yok sesler devam.
aradılar sorunlar devam ediyor dedim bir daha gelin dedi tekrar gelip beni yoracaksanız ve sonuç değişmeyecekse gelmem dedim.(yozgat çayıralanda yaşıyorum kayseride ki gülpar servise gidiyorum).
talebinizi iletip tekrar arayacaz dedi bekliyoruz bakalım.

aynı sorunlardan bende servise gittim 1 hafta önce aynı cevapları aldım.. siz ne yaşadıysanız aynısı yaşıyorum şuan.. güya herşey normalmiş araba da anormal bişey yokmuş.. canım sıkılıyor ne yapacaz blmiyorum

arac hafif lakalı yolda ( asfatdahı olsa) ses yapıp firene bastıgında kaliper sesi kesiliyorsa arac durdugu yerde el ile kalıperi aşağı yukarı salladıgınızda milimetrik olarak dahi olsa sallamınıyorsa . Kaliperleriniz yandan cakma pimli ise tornada daha sıkı giren pim yaptırıp yenıden cakılması gerekiyor kalıper cok soğukken cakılmaması lazım önceki bir aracımda aynı sorunu yaşamıştım.

aracım suan 19.000 km de ve bu km yi 5 bucuk aylık bır surecte yaptım.
sımdılık bu sesler yok.
takıbe devam

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,639
Kaydolan Son Üyemiz
derinb

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR