Kaleiçi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,481

TezMertek

Zirve
Yer
İzmir
Antalya Kaleiçi
Surlardan günümüze şehrin içindeki birkaç burç ile Hadrian Kapısı ve yanındaki kuleler, limana bakan büyük kule ve liman surlarının bazı parçaları kalabilmiştir. İki surdan biri yat limanını, diğeri şehri at nalı gibi kuşatır. Kale Kapısı Meydanı'nda ayakta kalan kulelerden birisi saat kulesi olarak kullanılmaktadır. Surların kente girişi sağlayan dört kapısı vardır. Kaleiçi bugün Antalya'nın "Tarihi Çekirdek Kenti" olan ve "Kaleiçi" adıyla tanınan semti büyük bir kısmı yıkılmış ve yok olmuş iki surla çevrilidir. İç sur, yarım daire şeklinde yat limanını kuşatır. Restorasyon çalışmaları sonucunda Kaleiçi, pansiyonları, barları, çarşısı ile turizm merkezi haline gelmiştir. Liman ise yat limanı olarak düzenlenmiştir. Keleiçi restorasyon çalışmalarından dolayı Turizm Bakanlığı'nı 28 Nisan 1984 de FİJET tarafından Altın Elma (Turizm Oskarı) ödülü verilmiştir.

Olimpos21221207127.jpg

Olimpos21221207126.jpg

Olimpos21221207128.jpg

Etiketler

Ynt: Kaleiçi

Ferdane Hanım gezip gördünüz mü merak ettim hoşunuza gitti mi Kaleiçi? bence Antalya'da ruhu olduğunu hissettiren özel yerlerden biridir Kaleiçi umarım görmüşsünüzdür..

Aralık 2005'e ait iki fotoğrafla katkı yapayım..
İlk kez 1979 Şubatında görmüştüm Kaleiçi ve Limanı, "restore edilir mi buralar acaba?.." demiştik o zamanlar; çok perişan durumdaydılar.. Antalya da mütevazı bir Anadolu kenti idi.. Nereden nereye?...

Cavid Sezen

[attachment=1]

[attachment=2]

Ant._Kaleiçi.jpg

Ant._Yat_Limanı.jpg

cavit bey ben gecen sene gittin kaleiçine hummalı calışma vardı restorasyon konusunda resimleri bulursam eklerim

unal' Alıntı:
cavit bey ben gecen sene gittin kaleiçine hummalı calışma vardı restorasyon konusunda resimleri bulursam eklerim

Ünal Bey, Kaleiçi'nin restorasyonu ile ilgili düşüncelerim, 1979 yılına özgüydü; sanırım yanlış anladınız...

gezmen' Alıntı:
Aralık 2005'e ait iki fotoğrafla katkı yapayım..
İlk kez 1979 Şubatında görmüştüm Kaleiçi ve Limanı, "restore edilir mi buralar acaba?.." demiştik o zamanlar; çok perişan durumdaydılar.. Antalya da mütevazı bir Anadolu kenti idi.. Nereden nereye?...

Cavid Sezen

Cavid Sezen

hayır bulabilirsem o günden bu güne farkı görmenizi istemişdim :smiley:) hoş tatildeyim şimdi izmir focadayım ilerleyen günlerde akdenize inersem en yeni fotoları eklerim :smiley:

Ünal Bey, yukarıda benim koyduğum 2005 yılına özgü iki fotoğraf var.. 4,5 yıldan bu yana da çok büyük bir değişim olmamıştır sanırım.

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR