Kafayı Yiyecem Vitaracılar Yardım Lütfen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serhataydin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,995
Ynt: Kafayı Yiyecem Vitaracılar Yardım Lütfen

Rolanti ilk çalıştırmada 1500 civarında ısınınca düşüyor.Rolanti mesela 1000 üzerine göre ayarlanıyor.Bir süre sonra 600 e düşüyor buda direksiyon çevirirken stop etmesine neden oluyor.Bıraksam kendiliğinden düzeliyor, yani bir düzensizlik var.Sizin araçlarınızdada direksiyon rölantiyi çok etkiliyormu?

Etiketler

Rolanti ilk çalıştırmada 1500 civarında ısınınca düşüyor.Rolanti mesela 1000 üzerine göre ayarlanıyor.Bir süre sonra 600 e düşüyor

Buraya kadar çok ta anormal gözükmedi bana, biraz yüksek olabilir ama çok yüksek değil, düştüğü seviye de anormal derecede düşük değil. tam hatırlamıyorum ama benim rav4 te aşağı yukarı böyle gibi geldi bana, belki 100 eksik 100 fazla biraz değişik olabilir.

buda direksiyon çevirirken stop etmesine neden oluyo

kuru zemin üzerinde aracı 4x4 modunda mı kullanıyorsunuz?

Sizin araçlarınızdada direksiyon rölantiyi çok etkiliyormu?

benimki ortadan diferansiyelli sürekli 4x4 (toyota rav4), direksiyondan etkilenmiyor, ama suzukilerde olabilir, hiç vitara kullanmadığım için kesin birşey söyleyemem ama bana çok ta şaşırtıcı görükmedi. bu sistemin artıları da vardır eksileri de, aracı tanıdıkça alışırsınız.

bu arada radyatör ve su pompası önemli. onları ihmal etmeyin başınıza düzensiz rölantiden çok daha ciddi işler açarlar. konunun detayı burada yazıyor http://www.suzuki4x4turkiye.com/viewtopic.php?f=21&t=880

Rolanti için temizlik yaptırdım.Temizlik derken rölanti ayarı yapılan yer değilde az gerisindeki plastik kapak gibi bir yer var o söküldü oradaki parça sökülerek içine spray sıkıldı.Hava akışmetresi diye hava filtresinin girişi söküldü.oradaki boğaza spray sıkıldı doğru yerlermi bilmiyorum ama sorun hala devam ediyor.rolanti bazen yüksek bazen çok düşük.Düşüklüğü beni etkilemiyor tek sıkıntı aracın direksiyonunu çevirince stop etmesi.

Su pompasından kastınız nedir acaba

Devirdaim. Pompa değildir aslında çünkü döndürme gücü kendinden kaynaklanmıyor. Radyatör suyunun devirdaim etmesini sağlayan parça. İçinden su geçer ve kanatçıkları vardır. Dönme hareketini de motora bağlı bir kayıştan alır. Çok uzun süre antifriz değişimi ihmal edilen araçlarda o kanatçıklar paslanıp kırılabilir/küçülebilir. Genelde bozulan devirdaimlerin başına bu gelmez başka türlü bozulurlar ama bu da bir olasılık.

Neyse - bu sorunları bilinen bir araç ve motoru yaptırınca o sorunlar ortadan kaybolmaz. Yukarıdaki linkte oğuz beyin yaptığı işlere ve nedenlerine bakarsanız iyi olur. Rölanti problemi ise tamamen ayrı bir konu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR