KAFAM KARIŞIK..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mozarto Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,989

mozarto

Yeni Üye
Slm arkadaşlar...Şehir içinde kullanmak için araç almayı düşünüyorum..Çok araştırma yaptım ve işin içinden çıkamadım..2013 TOYOTA HİLUX veya 2013 FORD RANGER arasında kaldım..Yakıt tüketimi,konforu,güvenliği,donanımı,sağlamlığı vs vs..açısından ÖNERİLERİNİZ hangi yönde olur..Özellikle bu araçlara sahip olanların fikirlerinize ihtiyacım var..SAYGILAR..ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER..

Etiketler

Ynt: KAFAM KARIŞIK..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM

Toyota al rahat edersin;Arıza ,konfor,Sağlamlık,emniyet,heryere girer tık demez

Ama tüm yeni arabaların tek bir kusuru var onuda türkiyede çözümü yok;
Yetkili servisler;
Yeni araba alan kişileri tam manasıyla yoluncak tavuk görüp kendi bilgisislikleriyle ahkam keserek,yeni arabaları mahvederler,bir de üztüne fahiş fiyatla para alırlar;
Daha bir kaç ay önce bazı toyota bayileri kendi aralarında anlaşma yapmış hepimiz tek bir fiyat vericez diye;

bugün diğer araclar ama eninde sonunda TOYOTA...

ARKADAŞLAR TAKİP....CEVAP YAZANLARA TEŞEKKÜRLER..ÖZELLİKLE YAKIT KONUSU....

4X2 ADVENTURE İÇİN 55 FİYAT VERİLDİ..SANIRIM 2013 OLANLAR ZAMLI GELECEKMİŞ..

ben aracımı dün teslim aldım. 2013 4x2 adventure şeker beyazı.bende sizin gibi hilux,ranger ve navara arasında kalmıştım.uzun bir araştırma sürecinden sonra tercihim hilux oldu.tercih etmemdeki en önemli sebep aracın dayanıklılığı ve 2. el piyasının kuvvetli oluşu.bunun yanında yakıt tüketimi bakımından diğerlerine göre en az yakan pikap hilux.aracımın kmsi daha 150 km civarında..motor henüz açılmadı. yakıt tüketimi şuan için fazla..yol bilgisayarı ort. 9.1lt ile 9.6lt arasında gösteriyor.

aracın diğer yorumlarına gelirsek. öncelikle aracın kabini çok rahat.pikap olmasına rağmen araçta taksi konforu mevcut diyebilirim.bizde 2010 model ranger da var.inanın arkasında uzun süre seyahat eden 1-2 kilo verir sarsıntılardan.beşik gibi sallıyor ranger.hilux rangera göre çok daha stabil. geri görüş kamerası,bluetooth,katlanabilir yan aynalar gibi özelliklerini saymama gerek yok siz benden daha iyi biliyorsunuzdur.ranger xlt 55bin tl civarında olmasına rağmen bu özelliklerden hiçbirisi yok.üstelik fiyat olarak çok büyük bir fark yok ve toyota markası size büyük bir güven vermekte. ben işim gereği sürekli arazide olduğu için uzun yıllar binebileceğim bir aracı aldığım için doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum.

bu arada ilk başta sormak istediğimi en sonda sorucam size.şehiriçi için neden pikap düşünüyorsunuz? park sıkıntısı ve yakıt tüketimi bakımından neden küçük bir araç tercihinde bulunmuyorsunuz?

mozarto' Alıntı:
4X2 ADVENTURE İÇİN 55 FİYAT VERİLDİ..SANIRIM 2013 OLANLAR ZAMLI GELECEKMİŞ..

2012 yi 54500 ve 54000 civarında bile bulabilirsiniz.ben 2013 havuz dahil 55750ye aldım.

KARDEŞİM ÖNCELİKLE ARABANIZ HAYIRLI OLSUN ALLAH KAZADAN BELADAN KORUSUN vede GÜLE GÜLE KULLANIN :smiley: YAZDIKLARINIZI DİKKATLİCE OKUDUM..TAVSİYENİZ vede ÖNERİLERİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM..GELELİM SORUNUZUN CEVABINA..
1..BÜYÜK ARABA SEVİYORUM :D 70-80 Bin TL VERİPTE SUV ALAMAM..GEREK VERGİ GEREKSE ARAÇIN KENDİ FİYATI.ÖĞRETMEN İÇİN ÇOK PARA..
2..GÜVENLİK GEREKÇESİ..BEBEK BEKLİYORUZ..TRAFİKTE BİRİLERİNİN SIKIŞTIRMASINI İSTEMEM..MALUM ARACINIZ BÜYÜK OLUNCA İNSANLAR SİZDEN KAÇIYOR ;D
BU ARADA ARAŞTIRMALARIM ESNASINDA ŞEHİRİÇİ İÇİN SSANGYONG,u DA ÖNEREN ÇOK İNSAN OLDUĞUNU ÖĞRENDİM..FİYAT AÇISINDAN BİRAZ DAHA UYGUN GİBİ AMA KALİTE AÇISINDAN TOYOTA,NIN YANINA YAKLAŞAMAZ ;D ;D ;D

mozarto' Alıntı:
KARDEŞİM ÖNCELİKLE ARABANIZ HAYIRLI OLSUN ALLAH KAZADAN BELADAN KORUSUN vede GÜLE GÜLE KULLANIN :smiley: YAZDIKLARINIZI DİKKATLİCE OKUDUM..TAVSİYENİZ vede ÖNERİLERİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM..GELELİM SORUNUZUN CEVABINA..
1..BÜYÜK ARABA SEVİYORUM :D 70-80 Bin TL VERİPTE SUV ALAMAM..GEREK VERGİ GEREKSE ARAÇIN KENDİ FİYATI.ÖĞRETMEN İÇİN ÇOK PARA..
2..GÜVENLİK GEREKÇESİ..BEBEK BEKLİYORUZ..TRAFİKTE BİRİLERİNİN SIKIŞTIRMASINI İSTEMEM..MALUM ARACINIZ BÜYÜK OLUNCA İNSANLAR SİZDEN KAÇIYOR ;D
BU ARADA ARAŞTIRMALARIM ESNASINDA ŞEHİRİÇİ İÇİN SSANGYONG,u DA ÖNEREN ÇOK İNSAN OLDUĞUNU ÖĞRENDİM..FİYAT AÇISINDAN BİRAZ DAHA UYGUN GİBİ AMA KALİTE AÇISINDAN TOYOTA,NIN YANINA YAKLAŞAMAZ ;D ;D ;D

toyotayı öneririm.yıllarca sorunsuz binebileceğiniz bir marka.bunun yanında 2. eli çok güçlü.ssangyong aldığınız takdirde satışını çok zor yapacağınız bir araç.toyotayı bugün satıyorum dediğinizde yarın satılıyor araç.kaldı ki benim gibi ticaretle uğraşan insanlar için çok önemli bir faktör.maddi olarak sıkıştığım zaman hemen paraya çevirebiliceğim bir araç.

hilux un bundan önceki kasaları alçaktı(4x4ler hariç).fakat 2012 ve sonrasındakiler yerden yüksek ve bu sizi güvende hissetmenizi sağlıyor.diğer araçlara tepeden bakıyorsunuz :smiley:

NASIL ARABANIZDAN KEYİF ALIYORSUNUZ DİMİ..? ÖZELLİKLE YAKIT OLAYI NASIL? BU ARADA ARABANIZI NEREDEN ALDINIZ HAVUZUYLA BERABER FİYATI UYGUN DA MERAK ETTİM :smiley:

mozarto' Alıntı:
NASIL ARABANIZDAN KEYİF ALIYORSUNUZ DİMİ..? ÖZELLİKLE YAKIT OLAYI NASIL? BU ARADA ARABANIZI NEREDEN ALDINIZ HAVUZUYLA BERABER FİYATI UYGUN DA MERAK ETTİM :smiley:

evet fiyatı çok uyguna geldi.çünkü ben aldıktan zonra zam geldi.bayi benden 1500tl zarar ettiğini söylüyor :smiley: fakat bu beni ilgilendirmiyor çünkü bayi aylık satış kotasını doldurmak için bu fiyatı verdi bana..bunun yanında araçtan 2 tane aldık.bayi ismi açıklamam doğru olmaz çünkü bu fiyatta şuan bulamazsınız zam geldi fiyatlara..

yakıt olayına gelecek olursak şuan için yakıt tüketimi 9.1-9.6 arası değişiyor(şehiriçi-şehirdışı karışık).katalogta ort. 7.4 olarak yazılmış.motor açılınca bu rakamın 8lt civarına düşmesini tahmin ediyorum.yani kmye 340-350 krş.bu büyüklükteki bu ağırlıktaki bir arazi aracı için normal bence.kaldı ki hiç yakmıyor denen araçlar bile en az 200 krş mazot yakıyor...

TEŞEKKÜRLER...BAYİİ KONUSUNDA HAKLISINIZ İSİM VERMENİZ ÇOKTA ETİK OLMAZ ZATEN :smiley: YAKIT KONUSUNDA DA 2.5 MOTOR vede 1900 kğ BİR ARABA İÇİN SÖYLEDİĞİNİZ DEĞERLER İYİ SAYILIR..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,815
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
gamini22

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR