KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Ynt: Kafa Nereye Biz Oraya, 58 Günde Kütahya-salihli-didim-milas-bodrum-marmaris-datça-fethiye-denizli-afyon-esk.
Aydınoğlu Mehmet Bey Camii ilginç yapısı ile dikkat çekiyor.Alışageldiğimiz camiler gibi kubbeli değil, ahşap sütunlar üzerine inşa edilmiş ve içeriden bakıldığında birbirine paralel 5 sıra halinde ters V ( ^^^^^ ) şeklinde bir tavanı var, merdiven ile inilerek giriliyor.
Görevlinin anlattığına göre, el işlemeli ahşap minber kapıları çalınmış ve bir süre sonra İngiltere'de müzayede de satılırken tespit edilmiş ve 3 sene süren hukuk mücadelesi sonucunda tekrar geri getirilip yerlerine takılmış.
Caminin bir başka önemli özelliği de, camilerde görmeye alışık olmadığımız bir şekilde, dış duvarların bir köşesinde bulunan Selçuklu Aslanı.
Ynt: Kafa Nereye Biz Oraya, 58 Günde Kütahya-salihli-didim-milas-bodrum-marmaris-datça-fethiye-denizli-afyon-esk.
Gece yarısına doğru Didim – Akbük'e geldik ve park edip hemen uyku düzenine geçtik. Sabah nefis bir manzaraya uyandık. Tertemiz bir hava, pırıl pırıl bir deniz, sessiz, sakin.
İşte dedesinin tontonu, denizle ilk buluşması ( biraz sıkıntılı oldu ama) suya alıştıktan sonra keyifle yüzmeye başladı, hatta bir ara uyuyacak zannettim
Deniz faslından sonra arabanın içinde oyun ve uyku faslı başladı.
Hemen aklımdayken yazayım, Akbük'te kamp yaptığımız ADA çay bahçesi tesislerini çalıştıran Asker lakaplı arkadaşımız profesyonel balıkçıymış, kıyıya bağlı pat pat motorlu bir teknesi var ve balık ekmek yapıyordu, yarım ekmek arası, bol garnitürlü 1 adet kılçığı temizlenmiş, yağda kızartılmış palamut 5 TL olunca istisnasız her akşam yemeğimizi balık-ekmek tercihi ile yaptık.
Yine deniz ve güneşin güzellikleri ile geçen günün sonunda akşam Akbük'e geldik,
Mehmet bey, yeni yazınıza uygun deyimle "balıklama atladım"
İlk dikkatimi çekense sanırım artık bir camper sahibisiniz
Torununuz da çok tatlı, aman nazar değmesin
Gezinize bizim ellerden başlamışsınız. Akbük son bahar için iyi bir seçim olmuş. Kazıklı'dan biraz ötede Gürçamlar mevkii vardır. Orman içinde deniz kıyısında sakin bir kamp için idealdir. Ama su-wc gibi tesisler olmadığından donanımlı bir karavan, ıssız olduğu için de bir kaç karavan gidilecek bir yerdir.
Paylaşımlarınız için teşekkürler