Kafa Nereye Biz Oraya, 58 Günde Kütahya-salihli-didim-milas-bodrum-marmaris-datça-fethiye-denizli-af

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan geziyoM Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 310
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 114,905
Ynt: Kafa Nereye Biz Oraya, 58 Günde Kütahya-salihli-didim-milas-bodrum-marmaris-datça-fethiye-denizli-afyon-esk.

Aydınoğlu Mehmet Bey Camii ilginç yapısı ile dikkat çekiyor.Alışageldiğimiz camiler gibi kubbeli değil, ahşap sütunlar üzerine inşa edilmiş ve içeriden bakıldığında birbirine paralel 5 sıra halinde ters V ( ^^^^^ ) şeklinde bir tavanı var, merdiven ile inilerek giriliyor.
Görevlinin anlattığına göre, el işlemeli ahşap minber kapıları çalınmış ve bir süre sonra İngiltere'de müzayede de satılırken tespit edilmiş ve 3 sene süren hukuk mücadelesi sonucunda tekrar geri getirilip yerlerine takılmış.
Caminin bir başka önemli özelliği de, camilerde görmeye alışık olmadığımız bir şekilde, dış duvarların bir köşesinde bulunan Selçuklu Aslanı.

Ekli dosyalar

• 31-08-15-19-BirgiAydinogluCami1.JPG
    149.5 KB · Görüntüleme: 299

Ynt: Kafa Nereye Biz Oraya, 58 Günde Kütahya-salihli-didim-milas-bodrum-marmaris-datça-fethiye-denizli-afyon-esk.

Derken bu sevimli minik tutturmasın mı “ben de Birgi çocuğuyum, ben de Selçuklu Aslanıyım” diye.

Ekli dosyalar

• 31-08-15-37-BirgiAslanKitty.JPG
    298.8 KB · Görüntüleme: 294

Güzel gezi olmuş,devamını bekliyoruz...

Rotamızın ikinci bölümü şu şekildeydi;

Ekli dosyalar

• 31-08-17-13-OdemisMeydan.JPG
    139.9 KB · Görüntüleme: 300

Gece yarısına doğru Didim – Akbük'e geldik ve park edip hemen uyku düzenine geçtik. Sabah nefis bir manzaraya uyandık. Tertemiz bir hava, pırıl pırıl bir deniz, sessiz, sakin.

Ekli dosyalar

• 01-09-06-24-DidimAkbuk1.JPG
    125.6 KB · Görüntüleme: 286

devam..

İşte dedesinin tontonu, denizle ilk buluşması ( biraz sıkıntılı oldu ama) suya alıştıktan sonra keyifle yüzmeye başladı, hatta bir ara uyuyacak zannettim
Deniz faslından sonra arabanın içinde oyun ve uyku faslı başladı.

Ekli dosyalar

• 01-09-16-21-DidimAkbukDedesininTontonu.JPG
    106.8 KB · Görüntüleme: 294

Ertesi gün yine pırıl pırıl bir hava, tertemiz bir deniz..

Ekli dosyalar

• 04-09-10-01-DidimAkbuk1.JPG
    120.6 KB · Görüntüleme: 299

Yine sabahın ilk ışıklarına merhaba,

Ekli dosyalar

• 05-09-06-22-DidimAkbuk.JPG
    86.8 KB · Görüntüleme: 315

Ayın 6'sında Akbük'e gidip geziyoruz

Ekli dosyalar

• 06-09-12-48-DidimAkbukSahil.JPG
    148.5 KB · Görüntüleme: 266

karaali71' Alıntı:
Güzel gezi olmuş,devamını bekliyoruz...
Taner bey teşekkürler,selamlar.

Hemen aklımdayken yazayım, Akbük'te kamp yaptığımız ADA çay bahçesi tesislerini çalıştıran Asker lakaplı arkadaşımız profesyonel balıkçıymış, kıyıya bağlı pat pat motorlu bir teknesi var ve balık ekmek yapıyordu, yarım ekmek arası, bol garnitürlü 1 adet kılçığı temizlenmiş, yağda kızartılmış palamut 5 TL olunca istisnasız her akşam yemeğimizi balık-ekmek tercihi ile yaptık.

Yine deniz ve güneşin güzellikleri ile geçen günün sonunda akşam Akbük'e geldik,

Ekli dosyalar

• 08-09-20-09-DidimAkbukAY.JPG
    74.7 KB · Görüntüleme: 259

Sabah uyandıktan sonra artık Akbük'e veda edelim diyoruz ama öncesinde Gölet Tesislerini de görmek istiyoruz. Biraz temizlik..

Ekli dosyalar

• 10-09-08-39-DidimAkbukArabaYikama.JPG
    162.3 KB · Görüntüleme: 301

Akbük Gölet çay bahçesinden..

Ekli dosyalar

• 10-09-11-26-DidimAkbukGolet.JPG
    215 KB · Görüntüleme: 285

Mehmet bey, yeni yazınıza uygun deyimle "balıklama atladım"
İlk dikkatimi çekense sanırım artık bir camper sahibisiniz
Torununuz da çok tatlı, aman nazar değmesin
Gezinize bizim ellerden başlamışsınız. Akbük son bahar için iyi bir seçim olmuş. Kazıklı'dan biraz ötede Gürçamlar mevkii vardır. Orman içinde deniz kıyısında sakin bir kamp için idealdir. Ama su-wc gibi tesisler olmadığından donanımlı bir karavan, ıssız olduğu için de bir kaç karavan gidilecek bir yerdir.
Paylaşımlarınız için teşekkürler

Güzel bir gezi yazısı. Takipteyim.