Kaçkar Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahkann Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,780

ahkann

Yeni Üye
Yer
Çorum
Merhabalar

Ben ve iki arkadaşım bu yaz 15 Temmuz - 30 Temmuz arasında toplamda 8 günlük bir Kaçkar faaliyeti planlıyoruz. Rotamızı Yukarı Kavron, Derebaşı Gölü, Kavron Geçiti Davali, Taşbaşı, Sırakonaklar, Soğanlı, Hevek Geçiti, Dilberdüzü, Olgunlar, Yaylalar, Karamolla, Körahmet, Satelef, Bulut Deresi, Körahmet Geçiti, Yukarı Çakmakçur olarak düşünüyoruz. Krampon ve kazma götürmeyeceğimiz için zirve düşünmüyoruz.
Tarzımız ise sırt çantaları, çadır ve GPS. Klavuz olarak Kate Clow'un The Kaçkar kitabını kullanmayı düşünüyoruz. Bu kitap eşliğinde 2 sene önce Ayder, Hazındak, Pokut, Sal rotasını yapmıştık. Öğrenmek istediğim konular;

1- Yiyecekleri Yukarı Kavron- Olgunlar arası için hazırlamayı, dönüş içinse Olgunlar'dan malzeme temin etmeyi düşünüyoruz. O tarihlerde Olgunlarda yiyecek bulmamız olası mıdır?.
2- Bu rotayı bilenlerden rota için tavsiye alabilir miyiz?
3- Diğer 2 arkadaşımın bu uzunlukta trekking tecrübeleri yok. Acaba rota onları çok zorlar mı?

Teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: Kaçkar Turu

Merhaba Ahmet bey;
Dediğiniz tarihlerde olgunlardan istediğiniz yiyeceği temin edebilirsiniz.Bu bölgede size her konuda yardımcı olabiliirm.Olgunlardan yusufeline inerken sarıgöl den geçiyorsunuz burada görev yapıyorum.Hatta yarın akşam olgunlara çıkacağız.Dilberdüzü ve göllere kadar gitmeyi düşünüyoruz.Bir isteğiniz olursa hiç çekinmeden iletebilirsiniz.

Merhaba Ahmet Bey,

Rota ve yiyecek konusu bir şekilde çözülebilir.Fakat en önemlisi anladığım kadarıyla arkadaşlarınızın böyle uzun bir faaliyet tecrübeleri yok.En önemli konu bence bu iyice gözden geçirmenizi tafsiye ederim.

Selamlar,

yolunuz açık olsun bizde 25 temmuzdan itibaren karadenizde olacağız inşallah karşılaşırız linki aşağıya yazıyorum ;)

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=54894.820

Selamlar, 16 Temmuz günü Ayder den yola çıkarak Kaçkar a ulaşmak istiyorum.kamp ve treking konusunda tecrübem hiç yok diyebilirim.İzmir Kemalpaşa da Ansızca kanyonu gezisi ve yine İzmir de Efes antik kentinin üst taraflarında çadır kurmuştum.rehbersiz tam bir keşif duygusuyla hareket etmek istiyorum.sizce Kaçkar benim için tehlikeli olurmu? herhangi bir çadırla kamp kurabilirmiyim? nasıl bir ayakkabı kullanmalıyım? başka tavsiyeleriniz de olursa sevinirim.

nuretting' Alıntı:
Selamlar, 16 Temmuz günü Ayder den yola çıkarak Kaçkar a ulaşmak istiyorum.kamp ve treking konusunda tecrübem hiç yok diyebilirim.İzmir Kemalpaşa da Ansızca kanyonu gezisi ve yine İzmir de Efes antik kentinin üst taraflarında çadır kurmuştum.rehbersiz tam bir keşif duygusuyla hareket etmek istiyorum.sizce Kaçkar benim için tehlikeli olurmu? herhangi bir çadırla kamp kurabilirmiyim? nasıl bir ayakkabı kullanmalıyım? başka tavsiyeleriniz de olursa sevinirim.

Merhaba,
Kaçkar'a rehbersiz gitmenizi tavsiye etmem. Gitmeyin derim hatta. Mümkünse bir grupla çıkın. Kaybolma ve düşme tehlikesi var. Özellikle sis ve yağışta kaybolabilirsiniz.
Ben gitmeye kalkıştım ama sağolsun Yukarı Kavron da Şahin'in yeriydi sanırım, orada bir gruba katıldım.
Kısaca, tecrübesiz birisi için yapılacak iş değil.

arkadaşlara katılıyom kesınlıkle yanlız zor oralı olarak ben bıle zorlanıyom sıs bastımı hertarf aynı çunku çamlihemşın ayderde kardelen pansıyonu bul nadır demırcı yada gıtmeden ırtıpata geç o sana yardımcı olur devamlı tur yapıyo kaçkara ama onceden ırtıpat kurkı dağda olmasın tel 05372431648

16 temmuz da yukarı kavrun istikametinden yola çıktım.yoğun sis ve yağmurdan dolayı öküzyatağı gölü yerine derebaşı gölüne gittmişim.gece sürekli yağmur yağdı ve tahminimden daha soğuktu. çadırım çok yetersizdi (ustalara saygım sonsuz ama benim gibi acemi arkadaşlara en önemli tavsiyem: çadırınız kış şartlarına dayanıklı olsun) haliyla yukarı kavrun a dönmek zorunda kaldım.dönüş yolu nefisti ve sanırım kaçkar ı da gördüm ve onunla sözleştik. tekrar,ama bu kez daha yakından görüşeceğiz.

nuretting' Alıntı:
16 temmuz da yukarı kavrun istikametinden yola çıktım.yoğun sis ve yağmurdan dolayı öküzyatağı gölü yerine derebaşı gölüne gittmişim.gece sürekli yağmur yağdı ve tahminimden daha soğuktu. çadırım çok yetersizdi (ustalara saygım sonsuz ama benim gibi acemi arkadaşlara en önemli tavsiyem: çadırınız kış şartlarına dayanıklı olsun) haliyla yukarı kavrun a dönmek zorunda kaldım.dönüş yolu nefisti ve sanırım kaçkar ı da gördüm ve onunla sözleştik. tekrar,ama bu kez daha yakından görüşeceğiz.

Gezinizle ilgili resimleride paylaşırsanız seviniriz.

Selamlar,

Herkese Merhaba

Sayfanızı tesadüfen farkettim ve 1-2 aydır yazılarınzı okuyorum. Kaçkar konusunu görünce 2008 yılında buraya yaptığım geziden bir iki anımı sizlerle paylaşmak isterim. Eşimle Karadeniz tarafını görelim dedik. Hiç bir plan yapmadık ve ilk kez gidiyoruz. Arabayla sahil şeridinden ilerliyoruz. Yolda daha önceden adını duyduğumuz birkaç yere uğradıktan sonra (sümela manastırı, uzungöl, trabzon müzesi vs.) ayder yaylasına kadar geldik. Buraya gelmek dahil hiçbir şey planlamamıştı. Hep yolda insanlara sora sora ilerliyorduk. Orada bir gece kaldıktan sonra ertesi gün bazı grupların kavrun yaylasına ve oradan kaçkar dağlarına, göllere geziler yapacaklarını öğrendim. Bu yerlerin adlarını ilk kez duyuyordum. Ama yaylaları oldum olası çok severim. Eşime bizde gidelim dedim. O da kabul etti. Yukarı kavrun yaylasına giden arabaları takip ederek, bazen yolda karşılaştığımız insanlara sorarak, 2 saatlik bir yolculuktan sonra yukarı kavruna vardık. Yukarı kavrun yaylasından güneye doğru bakıldığında karşıdan görünen karlı dağların kaçkar dağları olduğunu öğrendik. İnsanlar yeşil bir vadiden yukarı, dağlara doğru yürüyüşe çıkmışlardı. Biz de bu rotada biraz yürümeye karar verdik. Dere kenarından yürüdükçe biraz daha öteye, biraz daha öteye derken dağın altında bir göle vardık. Bu yürüyüş yaklaşık 5 saat sürmüştü. Çok yorulmuştuk ama gördüklerimize değmişti. Son derece mutlu ve keyifliydik. Doğa, hava ve su harikaydı. Sonra kaçkar dağına şöyle aşağıdan bir baktım ve eşime "bu dağ buradan çok küçük görünüyor" dedim. Biraz dinlendikten sonra eşime "buraya kadar gelmişken varmısın şunun tepesine çıkmaya" dedim, o da kabul etti. Bu arada bizden başka kerkes geri dönmüştü çünkü akşam olmak üzereydi. Önümüze gelen en kolay yerden tırmanmaya başladık. Aşağıdan küçük görünüyor ama çıktıkça ne kadar yanıldığımzı anlamıştık. Daha 200-300 metre yol almadan bitmiştik. Ama öyle yerlere gelmiştik ki artık tırmanmak inişten daha kolaydı. Tepeye çıkarsak daha kolay bir yamaçtan inebileceğimizi düşünüyorduk. Bir iki noktada neradeyse aşağıya yuvarlanacaktık. Eşim hüngür hüngür ağlıyordu. Ben de korkmuştum ama söyleyemiyordum. Biraz sakinleştikten sonra yeni bir durum analizi yaptık, birbirimize hakkımızı helal ettik ve tırmanmaya devam kararı aldık. Tırmanmak diyorum ama siz anlayın artık ellerimiz, ayaklarımız, dirseğimiz, kafamız yani tüm bedenimizle dağa sıkı sıkı tutunmuş yukarı doğru çıkmaya çalışıyorduk. Aşağıya bakmaya bile korkuyorduk. Çok büyük badirelerden sonra (burada anlatmam uzun sürer) bizim zirve diye düşündüğümüz yere vardık. Aslında burası 3300 metredeki bir yerdi ve gerçek zirve değildi (sonradan öğreniyorum). Ama hayatında hiçbir dağcılık tercübesi olmayan ben ve eşim ayaklarımızda terliklerle çıkmıştık bu yere. Dağcılık vs sporlar için iyi bir ayakkabı /boot seçiminin ne kadar önemli olduğunu benden iyi anlayan olamaz diye düşünüyorum. Zirveye vardığımızda artık tükenmiş, adım atacak halimiz kalmamıştı. Üstelik suyumuz da bitmiş ve çok acıkmıştık (bundan da dersler çıkardım tabi). Nefesimiz sıklaşmış, başımız ağrıyordu. Burada yaklaşık 30 dakika kadar dinlendik, manzara harikaydı. Biraz toparlanınca bu kez nasıl ineceğimizi düşünmeye başladık. Düşündüğümüz gibi kolay bir iniş rotası bulamadık. Güneş batmıştı artık ve bir an önce ne yapacağımıza karar vermeliydik. Çıktığımız yerin hemen sağından inebileceğimizi düşündük. Buradan kayarak, bazen yuvarlanarak, bazen çarparak aşağıya kadar indik. İnişimiz de yaklaşık 1 saat sürmüştü. Gölün kenarına geldiğimizde hava iyice kararmış ve bir çok yerimizde yara, bere ve kanamalar vardı. Yine de büyük bir sorun yaşamadan buraya vardığımıza çok sevindik. Halen gidecek çok yolumuz vardı, çünkü orada kalamazdık (çadır vs hiçbir malzememiz yoktu). Daha da kötüsü fenerimiz yoktu ve ben bir fenerin böyle durumlarda nasıl hayati bir gereksinim olduğunu orada anladım. Çok yorgunduk, açtık ve bir adım atacak halimiz yoktu. Zaten öylesine dolaşmaya çıkmıştık, bunları yaşayacağımız aklımızın ucundan bile geçmemişti. Zifiri karanlıkta taşlara çarpa çarpa, üstümüzü başımızı kanatarak yukarı kavruna gece 12:00 ile 01:00 arasında vardık. Orada pansiyonu olan bir amca vardı, adını tam hatırlamıyorum (Halit olabilir mi?). Ona olanları anlatıık. Yıllarca rehberlik yapan biriymiş. Bu terliklerle oraya çıkmanın mümkün olmadığını söyledi. Biz de tepedeyken çektiğimiz resimleri gösterdik. O bunun gerçek zirve olmadığını ama yine de çok zorlu ve tehlikeli bir iş yaptığımızı vs söyledi. Halimize acımış olmalı ki o saatte hiç üşenmeden bize bir güzel kavurma yaptı. Kavurmayı daha yerken yorgunluktan uyuyakalmıştık. Gerisi önemli değil.
O günden beri birşeyler beni sürekli doğaya, dağlara çekiyor. Sürekli okuyor, dağcılık, trekking doğa vs hakkındaki tüm web sayfalarını dolaşıyorum. Bu geziden sonra kendime iyi bir çadır, uyku tulumu, sırt çantası, kafa ve el feneri, boot, sandalet, tozluk, matara vs dahil bir çok malzeme aldım. Ayrıca yakında piyasaya çıkacak olan garmin 62s outdoor GPS cihazını USA'dan getirmeyi düşünüyorum. Bu sene yine oralara gitmek istiyorum. Ama bu kez terliklerle değil. Hayatın her alanında minimalist bir stilim olduğu için küçük bir çanta, kafa feneri, suluk ve iyi bir ayakkabı dışında yanıma bir şey almayı düşünmüyorum, tabi eşimi de :smiley:. Neyse, konuyu okuyunca içimden yazmak geldi. Kafanızı şişirdiysem özür dilerim. Belki birkaç resimle olayı daha iyi anlatabilirim. Vakit bulunca eklemeyi düşünüyorum.

Orhan

Bunlarda seçilmiş birkaç resim.
[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Resim 449.jpg

Resim 473.jpg

Resim 529.jpg

Resim 587.jpg

Resim 591.jpg

Birkaç resim daha[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

23072008057.jpg

Resim 598.jpg

Resim 599.jpg

Resim 605.jpg

Resim 607.jpg

oonalan' Alıntı:
Herkese Merhaba
Bu sene yine oralara gitmek istiyorum. Ama bu kez terliklerle değil. Hayatın her alanında minimalist bir stilim olduğu için küçük bir çanta, kafa feneri, suluk ve iyi bir ayakkabı dışında yanıma bir şey almayı düşünmüyorum, tabi eşimi de :smiley:. Neyse, konuyu okuyunca içimden yazmak geldi. Kafanızı şişirdiysem özür dilerim. Belki birkaç resimle olayı daha iyi anlatabilirim. Vakit bulunca eklemeyi düşünüyorum.

Orhan

Eşinizi de mi almayacaksınız.???

Solo tırmanış ve geziler için yeterli deneyim ve tecrübeniz olmadığını zaten yazmışsınız Orhan bey.
Hem eşinizi bu maceradan alıkoymayın lütfen.
Paylaşımlar içinde teşekkürler.
2007 Eylül ayında oralarda idim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR