Kaçkar kamp-Gezi-Biraz Off road

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cem cihan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,493

cem cihan

Kamp II
Yer
istanbul
Merhabalar;
Uzun zamandır Kurban bayramında yapmış olduğumuz gezini notlarımı yayınlamaki istedim şimdi zaman bula bildim beyenmeniz dileklerimle;

Bu geziyi 6 güne sığdırmak zorunda kaldım ;

Bayram öncesi 3.11.2011 de saat 16:30da istanbuldan eski şehire yola çıktım (akşamdan tümkamp ve dağcılık malzemelerini hazırlamıştım
Akşam eskişehirde eski odunpazarı evlerinin değiştirilerek butik otel'inde kaldım;(eskişehire gidecek olanlara tavsiye ederim)
Sabah 08:00 da yola çıktım (o esnada kardeşimde istanbuldan yola çıktı) ;planımız kardeşimle yolda buluşmak;
Ankaraya kadar yol üzel ve tenhaydı;Korkum ankara içi olmuştu bayramöncesi trafiği nedeniyle (ankara çevre yolunu sevmem kızılay ulus'u görmediğim zaman
ankarayı görmemiş sayarım);
Amaç gezi ve tatil olduğu için çorum merzifon yolu hiç çekici gelmedi;Ufak bir harita incelemesinden sonra rotamı Çankırıya çevrim (herzaman yeni yollar keşfetmek benimiçin önemli) amacım Çankırı Ilgaz yoluyla bizimkilerle buluşmaktı ama;
Çankırıya gelmeden içimdeki şeytan "sap dedi"(severim şeytanımı) Dedeköy yoluna (yanı kızılırmak yoluna saptım), rotayı Dedeköy-Asıarcık-Dikenli (Osmancık-Laçin arasındaki dağın zirvesidr)-Dodurga-Osmancık olarak belirledim yol eski türk filimlerindeki dar iki şeritli az kulanılan Kızılırmağa paralel kıraç ama güzel bir yol (içindeki şeytana uyanlara tavsiye ederim)

Etiketler
Ynt: Kaçkar kamp-Gezi-Biraz Off road

Devam (Kusura bakmayın bölük bölük oluyor)

İskilipyolundan sonra yol dik bir şekilde miyde bulantıları içerisinde çok kavramının bile az kaldığı dar,virajlarla dğa tırmanıyor (ama mükemel bir doğa var)
zriveye doğru kar vardı ama lastikler yeni olduğu için sıkıntı olamadan dağı aşıp çorumosmancık yoluna bağlandım,bizimkilerele osmansık ulusoy tesislerinde buluştum (aynı anda girmişiz tesislere)
Kusura bakmayın yolun güzelliği ve sürenin kısıtlı olması nedeniylef otoğraf çekemedim (ama diğer gidişimde bu arka yoldan gidiceğim garanti :_) )
Sonra ver elini bizimkilerle Rize_Pazar_Çarişıka (Yeni adı yüce hisar) gece saat 11 gibi vardık sağsalim (yorgun ama mutlu)
Sabah namazılyla yataktan fırdım hava durumuna bakmak için dışarı çıktım ama ne yazaıkki dağcılık sitelerinin dediği gibi hava karlı dağlara kar yağıyor (bu gezide havadurumu tahmin edilenle %100 uyumuluydubelirtirim hiç bir süprizle karşılaşmadım)

Cumartesi sabahleyinde istanbuldan diğer grup geldi (Hepimiz pazarlıyız) sabah köyde özlediğim kuzune karşısında bir kahvaltıdan sonra,indim Pazara arkadaştan ISUZU 2006 DMAX 4x4 arabayı aldım (her gelişimde arkadaşta alırım ve aldığı günden bugüne;karadenizde gezmediğim yayla göl kalmadı bu araba beni hiç yolda bırakmadı ) sağolsun benimgeleceğimi bildiği için lastikleri değiştirmiş dişli lastik takmış,

6.11.2011 günü keşif amacıyla biraderlerle beraber ayder kavron yapalım dedik;Sabah Ayder buzluydulastiklerin ve arabanın sayesinde arnavut kaldırımı olan ayder rampayı rahat çıktık ;
Ayder yolunun bittiği yerden itibaren yolkarlıydı ,galler düzündene çıktık çadırda yine kuzine karşısında çaylarımızı içetik (yaylalarda kimsenin kalmadığını söylediler),çaylradan sonra low viteste birproblem yaşamadan yukarı kavrona çıktık

Biraz resim

Yukarı kavron keşif 6.11.2011

DSC_8805.JPG

DSC_8806.JPG

kamp öncesi y.kavron.JPG

kamp öncesi y.kavron (1).JPG

kamp öncesi y.kavron (2).JPG

İndik kavrondan,
Grup batuma doğru yola çıktı (dağ kampı yapmaya 8-9.11.2011 olarak kara verdik iki kişi diğer arkadaş havanın çok soğukolması nedeniye gelmekten vazgeçti (geçen kurbandada dağdaydık öok üşümüştü)) dağda zorla yok;
Döndüm eve ;
Bzimkiler köyümüzün (hatta mahalemizin kalesi olan) Ciha kalesinde restorasyon amaçlı çalışmalrın başladığını ve yoların açılıp kalenin temizlendiğini söylemişlerdi,evden zaten görünüyor,
bizim evden 15 dakikalık yolla Kaleye çıktım;
Biraz kale hakkında bilgi vermekisterim (bildiğimkadarıyla);
Kaleyi Bala (Çat-Çiçek yaylada),Zil Kale (Çamlı hemşinde),Ciha kalesi (hemşinde),Kız kulesi Pazarda denizde bu dört kale cenevizliler zamanında yapılımış,ipek yolunun korunması,kervanların güvenliğiiçin bir sistem oluşturulmuş,4 kale tam bir çizgi üzerinde bulunur haberleşme ateşle sağlanırmış,kalellerin en büyüğü Ciha kalesidir.
Çocukluğumuzda kale duvarları daha yüksekti zamanla (define aramaları dahil) kale çok yıprandı,bence devletin el koyması çok iyioldu (seçimen büyük etken) ama köydedaha şimdiden rant kavgaları başladı ne yazık (ayder gibi olucak tüm karadeniz üzülüyorum)
Biraz resim

Gün 07.11.2011
bu günki planım Arhavi Çifte Köprü ,Vegla tepesi Meçuna Şelalesi'ne gitmek;
Ardeşenden bacanğı aldım yola devam,
Denizde fırtına çok şidetli,sahilde hava açıktı ama biraz içerlerde yağmur bardaktan boşanırcasına yağıyor,1200metrenin üzerinde ise kar dolu herşey vardır 10kmiçerisinde,
Not;Şelale geziceğim zaman havanın bol yağmurlu olasınaönem veririm ozaman suyun coşkusu daha güzel oluyor.
Şaleleye gittik dönüşte bir öğretmen ailenin işlettiği tesiste klasikolan kuzine Ihlamır la ısındık
Resimler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR