Kabatepe Orman Kampı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hasan.incel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,161

hasan.incel

Yeni Üye
Mesajlar
2
Tepkime Puanı
0
merhaba arkadaşlar sızlerın yardımına ıhtıyacım var 10 hazıraz 2013 te kısmetse kabatepe orman kampına gıtmeyı dusunuyorum (ben,esım annem ve kızım 3,5 yasında) İLK KEZ ÇADIRDA KALACAGIZ
1-Gidenleriniz varsa nasıldır nedır bılgı verebılırmı
2-giderken yanımızda neler goturmelıyım
3-VEYA Trakya bolgesınde baska önerebilecegınız yerler varmı
4-VS...
ŞİMDİDEN HERKEZE YARDIMLARINDAN DOLAYI TESEKKUR EDERIM
 

Etiketler

Ynt: Kabatepe Orman Kampı

Biz hiç orada kalmadık ama 300 metre işeride Kum Kamp var. Aklınızda olsun. Gittiğiniz yer muhteşem bir doğaya sahip. Şimdiden iyi tatiller.
 

Ynt: Kabatepe Orman Kampı

kabatepe ile ilgili, geçmiş zamanlı link var, sanırım biraz bilgi sahibi olabilirsiniz. şimdiden iyi tatiller. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=37634.0
 




Ynt: Kabatepe Orman Kampı

Ben 2 sene evvel kalmistim.
Guzel mekan, denizi haziranda biraz serin :smiley:)
Bildigim kadariyla isterseniz kucuk buzdolabi kiralayabiliyorsunuz,
uzun sureli kaliyorsaniz ise yarayabilir.
 

Ynt: Kabatepe Orman Kampı

arkadaşler ılgınıze cok tesekkur ederım ama daha detaylı bılgı verecek olan yokmu giderken yanıma neler almalıyıl ılk defa cadır kamp yapacagız yanıma gıderken çadır-sisme yatak ara kablo battanıye yastık yıyecek gıyecek mangal fotgraf makınamı alacagım sızlerın muhakkak almamı onerecegıniz seyler varmı 5 gunluk bı tatıl yapacagım
 

Ynt: Kabatepe Orman Kampı

kamp eksiklikleri kampta farkedilir diyerekten size teorik bilgiler sunuyorum, umarım yol gösterir;

Kimisi için tatil demek,gayet doğal bir ortamda ,istediğin yerde ve saatte hiçbir şeye bağlı kalmaksızın yemek,içmek,yatıp kalkmaktır melekler.Bu tanıma en uygun tatil de kuşkusuz kamp kurmaktır.

Tabi,''Ben özgür bir tatil istiyorum,kamp kuracağım ! '' deyip yola çıkılmaz.Kamp tatilinin de bir hazırlığı var.

Aşağıda ki yazıda kampa çıkarken yanımıza almamız gerekenler konusunda bilgiler mevcut.Önce bir okuyun,kafanıza yatarsa kampınızı kurun.İyi tatiller .....

Gece konaklamalı bir doğa gezisine ya da kalacak uygun bir yer olup olmadığını kestiremediğiniz bir geziye giderken tulum ve çadır ikilisi mutlaka gereklidir. Uyku tulumları genellikle sizi en en soğuk havalarda bile koruyacak şekilde tasarlanmıştır. Bu yüzden kolay taşınabilen, hafif bir tulum sizin doğadaki en büyük yardımcınız ve dostunuz olacaktır. Ancak uyku tulumlarının kullanımına ilişkin bir iki püf noktasına olacak. Bunlardan en önemlisi uyku tulumunun katlanma biçimidir. Genellikle özel olarak hazırlanan elyaf ve benzeri maddelerden gelişmiş teknolojiler kullanılarak hazırlanan dolgu maddeleri günümüzde artık daha sıkça kullanılmaktadır. Ancak hala kaz tüyü tulumlar bulunmaktadır. .

Düzensiz bir şekilde tıkıştırın

Malzeme ne olursa olsun tulumunuzu kılıfının içine yerleştirirken katlayıp küçültmeye çalışmayın. Onu sağından solundan düzensiz bir biçimde kılıfa tıkıştırın. Tulum katlandığında kat yerinde bir incelme olacağından ileride bu noktadan soğuk alması muhtemeldir. Öte yandan her kullanışta farklı biçimlerde tıkıştırılan tulumda böyle bir tehlike söz konusu değildir. Uyku tulumu kesinlikle rutubetten ve ıslak ortamlardan uzak tutulmalıdır. En önemli tehlike, gece çadırda uyurken oluşan nemin tulumun çeşitli yerlerinde yoğunlaşarak tulumu ıslatmasıdır. Bunun için çadırdan çıkınca tulumunuzu kılıfına yerleştirmeden mutlaka çadırınızın üstüne veya temiz bir kayanın üzerine sererek havalandırın. Soğuk ortamlarda daha fazla ısınma güdüsüyle giysilerle tuluma girmek de sakıncalıdır. Tulum sizin vücut ısınızı izole ederek sizi ısıtır. Giysiler bir süre sonra fazlalık yapacak ve sizi aşırı terletecektir. Bunun için iç çamaşırlarınızla tuluma girmeniz en doğrusudur.

Çadır seçimi yaparken dört mevsim ya da en azından üç mevsimlik çadırları tercih etmelisiniz. Bunun anlamı her türlü hava şartında sizi koruyacak bir eve sahip olmaktır. Çadırlar günümüzde yüksek teknolojiyle imal edilmektedir. Satın alırken aranması gereken temel özellikler öncelikle yağmura ve rüzgara karşı dayanıklılıktır. Çadırınızın rüzgarlı havalara karşı yere sabitlemeke için gerekli sistemlere sahip olmasına ve yine aynı sebepten çok yüksek olmamasına dikkat etmemelisiniz. İyi bir çadır tam izolasyon sağlar ve özellikle fermuarlı kapı kısımlarından sızıntı yapmaz. Çadırınızı kuracağınz yer de kampınızın keyifli geçmesi açısından önemlidir. Düz bir alanda suya yakın açıklık bir yerde çadır kurmalısınız. Ağaç altına kurulan çadırlar yağmurlu havalarda sakıncalıdır. Çadırınızı yerleştirdikten sonra matınızı ve tulumunuzu sermeden önce zemini kontrol etmeli, küçük taş ve benzeri maddeleri çadırın altından temizlemelisiniz.

Özel üretim kaplar

Kampınızın keyifli geçmesini sağlayan önemli etkenlerden biri de yeterli ve lezzetli yemeklerin kamplarda hazırlanabilmesidir. Bunun için bazı malzemelere ihtiyacınız olacaktır. Eğer hava güzel, vakit bol ve keyifler yerindeyse akşam üzeri toplanan çalılardan yakılan bir ateş kahve, çay ve yemek ihtiyacınızı karşılayacaktır. Bunun için yanınıza özel olarak imal edilen ve fazla yer kaplamayan kaplardan almalısınız. Su kaynatmak için bir derin kap ve sıcak içecekleri rahatça ve soğumadan içebilmek için termos bardaklar çok uygundur. Eğer şartlar sizi zorluyorsa, yani ateş yakmak için çevre ve hava müsait değilse portatif bir ocak kullanmalısınız. Küçük tüpleri ve özel katlama sistemleriyle bu ocaklar da çok az yer kaplarlar.

Bir seyahat için çantanızı hazırlarken geri dönüşünüzde çantanızda hiç kirli giysiyle geri gelmeyecekmiş gibi düşünürsünüz ama aslında her gezginin başına gelir bu. Gezinin başında yanınıza aldığınız her ekstra giysiyi, yolculuğun boyunca kirli çamaşır olarak yanınızda taşımanız ve geri getirmeniz gerekecektir.

Gezinizi daha keyifli kılmak için en önemli noktalardan biri çantanızı hafifletmektir ve bu kendi başına bir sanattır.

1. Hafif bir çanta ile seyahat etmek daha rahattır ve bir çok koşulda size kolaylık sağlayacaktır.
2. Seyahatiniz ne kadar uzun sürecek olursa olsun yaklaşık olarak bir hafta yetecek giysi ile seyahatinizi tamamlayabilirsiniz.
3. Eğer yanınıza mutlaka almanız gerektiğini düşündüğünüz bir şey var ise o eşyanın mümkün olduğunca küçüğünü, hafifini ve seyahate uygun olanını seçiniz.
Gerçekten O Kadar Önemli mi?
Eğer hala taşıdığınız çantanın hafif olması gerektiği konusunda ikna olmadıysanız işte size neden tüm o malzemeleri evde bırakmanız gerektiğine dair bir kaç neden;

Konfor
Seyahate başladığınızda çantanız size ağır geliyorsa zamanla çantanız daha da ağırlaşacaktır. Hafif bir çanta taşıyarak daha rahat edecek ve yoldan aldığınız hediyelikleri taşıyabilmeniz ve çantanıza sığdırmanız daha kolay olacaktır. Unutmayın eğer giysilerinizi kirlendikçe atmak gibi garip bir huyunuz yoksa seyahat esnasında çantanız gittikçe ağırlaşacaktır.

Uygunluk
Ağır bir çanta ile taksilere veya taşıyıcılara bağımlı olursunuz ki bu pahalı bir sorun haline gelebilir. Eğer çantanız hafif ve taşınması kolay olursa yürümek veya otobüs ile seyahat etmek çok daha rahat olacaktır. Üstelik yürümeniz gerektiğinde çantanın ağırlığı altında ezilmek yerine çevredeki güzellikleri inceleyebilirsiniz.

Özgürlük
Daha hafif bir çanta ile otobüs durağında, hava alanında veya tren istasyonunda gecenizi harcayacağınıza, ilgi çekici yerleri araştırma özgürlüğüne sahip olursunuz. Daha az şey taşıdığınızda çantanızın kaybolması veya çalınması konusunda daha az endişelenirsiniz.

BAŞLARKEN

İlk önce kendinizi orta büyüklükte bir çanta ile sınırlandırın. Sonra gezinizde ihtiyaç duyacağınızı düşündüğünüz eşyalarınızı bir yığın olarak bir araya getirin. Şimdi işin zor kısmı başlıyor. Bu yığın içindeki malzemelerin yaklaşık olarak yarısını geride bırakmanız gerekiyor! Nasıl mı? İşte böyle:

Bunu gerçekten tüm seyahatiniz boyunca taşımak istiyormusunuz?

Bu soruyu çantanızı yerleştirirken düşündüğünüz her malzeme için sorun. Bunların yanısıra aşağıdakileri de göz önünde bulundurun:
· İhtiyaç duyacağınızı düşündüğünüzden daha az malzemeye ve daha çok paraya ihtiyaç duyacağınız neredeyse kanıtlanmış bir gerçektir.
· Eğer geziniz sırasında bir şeye ihtiyacınız olursa ve siz bunu yanınıza almamış iseniz, seyahatiniz sizi nereye götürürse götürsün oralarda bulabilme şansınız vardır. Eğer bulamıyorsanız muhtemelen zaten gerçek anlamda ihtiyacınız da yoktur.
· Eğer yolculuğunuz birkaç haftadan fazla sürecekse, yolculuğunuzun süreceği yere kadar ihtiyacınız olmayacak malzeme ve fazla giysileri posta ile gönderebilirsiniz. Yine aynı şekilde hediyelikleri ve artık kullanmadığınız malzemeleri evinize posta ya da kargo ile göndermek iyi bir seçenek olabilir.

Giysiler

Yolculuğunuzun ne kadar uzun süreceğinin bir önemi yoktur. Geziniz aylarca sürse dahi bir haftalık giysi ile tüm seyahatiniz boyunca idare edebilirsiniz.
· Yanınıza mümkün olduğunca çok amaçlı giysiler alın. Bunların yolculuk sırasında bakımı kolay olacaktır. Örneğin, Yüksek performanslı emici malzemeden yapılmış bir gömleği bir otobüs yolculuğu sırasında da gece gittiğiniz bir Kafe’de
de giymeniz mümkün olacaktır. Çabuk kuruyan sentetik giysiler hem elde yıkama kolaylığı hem de sonrasında hızlı kurumaları nedeniyle tercih edilebilirler. Ayrıca sentetik malzemelerden üretilmiş seyahate yönelik bir çok giysinin daha az koku tuttuğunu ve daha zor kirlendiğini unutmayın.
· Bazı giysilerinizi evde bırakarak yerden tasarruf edin. Üç çift çorap ve iç çamaşırından fazlasını almayın. Biri yıkanır/ kururken diğerini giyersiniz ve üçüncü de yedek olarak yanınızda bulunur.
· Yanınıza alacağınız giysilerin renklerinin birbirleri ile kolayca uyuşması bir avantajdır. Giysileri biribiriyle daha rahat uydurabilmek için siyahın, mavinin ve kahverenginin tonları gibi doğal renkleri seçin.

Ayakkabı

Kendinizi iki çift ayakkabı ile sınırlayın;
· Yanınıza her gün kullanabileceğiniz, bileğinizi destekleyen ve sağlam bir çift ayakkabı alın. Bunlar yürürken rahat edebileceğiniz ve şehirde ve restorantlarda geçici olarak kullanılabileceğiniz yapıda olmalı.

· Sandaletler, sıcak havalar ve yeterince temiz olmayan otel duşlarında giymek için idealdirler.
· Sadece eğer bazı ciddi hiking veya trekking planlarınız varsa; ve/veya bana yük taşımaktan birşey olmaz ben taşırım diyorsanız bir çift ayakkabı daha çantanıza koyun. Yanınıza alacağınız ayakkabıları seçerken ayakkabıların genelde ağır ve hacimli olduğunu unutmayın.

Kişisel Bakım Malzemeleri

Yolculuğunuz uzun sürecek olsa da daima kişisel bakım malzemelerinizi ufak kaplarda taşıyın. Yolculuğunuz bir kaç ay sürecekse bile eksilen ürünleri yolda tamamlama şansınız olacaktır. Ütü, elektrikli traş makinası, saç kurutma makinası gibi aletleri evde bırakmaya çalışın. Bunlar hem ekstra ağırlık olacaktır hem de voltaj, priz, bozulma gibi bir takım sorunlarla uğraşmanıza sebep olabilecektir.
 

Ynt: Kabatepe Orman Kampı

Paylastiginiz muthis guzel bilgiler bizim gibi acemi kampcilara motivasyon kaynagi oluyor.

Saygilarimla,

HS
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,747
Mesajlar
1,523,098
Kayıtlı Üye Sayımız
166,563
Kaydolan Son Üyemiz
Efe Kurt

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst