Kabatepe Karavan Kampı; Gelibolu - Çanakkale

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kamerdeniz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,782

kamerdeniz

Ana Kamp
Yer
Küçükkuyu ÇANAKKALE
Gelibolu yarımadasında Orman bakanlığının Kabatepe karavan-Çadır kampında sakin, temiz bir tatil yapmak mümkün. 4 kişiye kadar karavan yeri + elektrik + wc duş + su desteği toplam 17,50 Tl. Yuksek moto-karavanıma yer bulma konusunda zorlanmadık. Bizden önce gelen kamp sakinlerinin gönülden yardımı ile manevra yaparak yerleştiğimizde yardımlaşmanın ne kadar mutluluk verici olduğunu ailece hissettik. Bu kamp yerine ilk gelişimizdi. çevremizdeki karavancı dostlardan ise 10-15 yıl gibi her yaz gelenler de vardı. ormanın sesini 24 saat duymak mümkün.. karavan ve ek çadırların sıkça yerleşmesine rağmen rahatsız edici ne bir radyo-müzik vb. ses duyduk, ne de geçimsizliklerini kampa taşıyarak etrafını rahatsız edenler vardı... sadece birkaç karavan öteden etrafa zaman zaman yayılan şen şakrar bir bayan kahkahası kuş seslerinin arasında yalnız olmadığımızı hatırlatıyordu.... Hergün ilaçlama timinin çalışmasına rağmen heryerimizi ısıran sivri sinekler için önceden sinekliklerinizi elden geçirin derim... su dağıtım merkezinden uzun hortumlar ile 24 saat deponuzu doldurmanız mümkün... elektrik için mümkünse 20-30 metrelik kablonuz olsun... wc duş yeri, kalabalık ortama rağmen oldukça temiz idi.. görevlisi bu konuda işini aksatmadı... su kesintisi yaşamadık... sahildeki duşlarda şampuan-sabun kullanmak yasak... merkezdekin de ise serbest... denizi anlatmaya gerek yok.. pırıl pırıl... denizanası yok... serin ve ailenin tüm fertlerine uygun sığlık-derinlikde... Yedi gün kaldığımız bu karavan-kamp bizim ilk deneyimimizdi.. memnun kaldık... Ulaşım : Gelibolu dan 35 km. Eceabat a gelirken, sağ tarafa yol ayrımını görmemeniz mümkün değil... Şehitlikler ile aynı yönde.. çanakkale den de Eceabat a geçerek Gelibolu istikametine 5 km giderek sol taraftan içeri sapmanız gerekir. paylaşmak istedim. Niyetlenen arkadaşlara duyurulur...

sahil.jpg

ilaclama_timi.jpg

kabatepe_karavan_kamp.jpg

kidemliler.jpg

serinlik.jpg

Etiketler
Ynt: Kabatepe Karavan Kampı; Gelibolu - Çanakkale

Paylaşım için teşekkürler. Bu yöreyi düşünen dostlarımız için faydası olacaktır. Fotoğraflarla birlikte bir kopyasını da kampingler bölümünde yayınlarsanız bilgiye ulaşım kolaylığı sağlarsınız.

Paylaşım için ben de teşekkür ederim. Bir sorum olacaktı, kamp alanının çok kalabalık olduğunu duymuştum, durum öyle mi? Bir de çadırlar ve karavanlar ayrı bölümlerde mi? Saygılarımla

merhaba
kamp alanı a blokdan f bloğa kadar büyük... A blok karavanlara ait. çadır kurmak yasak. ancak karavancılara ait yedek ufak çadırlara izin var. Çadır bölümleri çok geniş. sorun yok...
ancak karavanların bölümünde zaman zaman kalabalık olması doğal... ne de olsa 2-3 tonluk bir kütlenin manevra yada el ile istenilen yere kondurulması zor...
biz 7 gun kaldık.. 1-2 gunluk kalıp gidenler de çoktu. sirkülasyon fazla... kampın kıdemlileri diyebileceğimiz karavancılar 10-15 senedir oranın müdeavimi olduklarından karavanları yerleşik durumda nerdeyse... işe gidip gelenler de var... bazıları da sezon bitince karavanlarını Eceabatta bir park yerine çekiyorlar.. sezon başlangıcı ilk yerleşenler yine onlar oluyor.. ben şahsen karavancı olarak bir kampa bu kadar uzun süre bağlanamam... farklı mekanlarda farklı ortamlarda bulunmak isterim...

Gezdim,hoş olmuş.Bilgi verdiğiniz kitapları hemen incelmeye başladım eskiden bildiğim halde.Tebrikler

teşekkürler..
Kitaplardan "avucumda patikalar" ın baskısı yokmuş.. sadece özel email ile temin edilebilmekte... 3-4 günde bana geldi.. okuyorum... bitince diğer kitaba ulaşacağım :smiley:

Beyhan Bey merhaba.Sizin karavan "tata"nın Ankara' dan başlayan imalatını ve ardından yaşadığınız aksaklıkları biliyorum.Sonunda karavanınızı kendiniz onaracak kadar sizi usta yapan imalat süreci aksaklıklarını da yazmıştınız.Gezilerinizi "Yeşil Tospa"dan izledim. Nice güzel geziler dilerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR