JK'i Gören Bilen Yardım Etsin Lütfen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Necmi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,112

Necmi

Ana Kamp
Yer
Almanya
Selam Arkadaşlar,

Uzun zamandır JK Rubicon'ı internetten, dergilerden kısacası bulabildiğim ilgili herşeyden takip ediyorum ve sonunda kafayı bozup önümüzdeki sene yatırım planıma koydum.

Ancak şöyle bir problemim var, ben aracın henüz canlı halini ne yolda ne de bayilerde görebilmiş değilim. Doğrusunu söylemek gerekirse de öyle katalog alışverişi yapar gibi de almak istemiyorum. Hangi bayiye gittiysem ellerinde yok, gelecek olanlar da 2008 Nisan Mayıs gibi diyorlar. Tek şansım, servise gelen bir araç olursa orada görmek ki henüz onun için haber bırakmama rağmen arayan olmadı, bir de Hadımköy'de bir araçları var, musait olduğu bir gün onu görme şansım olabilecek ocak ayı içerisinde.

Benim sizden öğrenmek istediğim,
JK ile ilgili duyumlarınız, olumlu-olumsuz görüşleriniz nelerdir,
VM Motori 2.8 Dizel motor nasıldır, güvenilirliği ve dayanıklılığı nasıldır,
JK'in offroad performansını okuyoruz ama onroad performansı nasıldır, malum tek araç olacağı için normal yol performansı da benim için önemli bir kriter.

Aklıma gelenler bunlar...

Alıp uzun yıllar kullanmayı düşündüğümden biraz fazla ince eleyip sık dokuyorum belki ama yine de doğru kararı verdiğimden emin olmak istiyorum.

Yardımcı olacak ve paylaşımda bulunacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Necmi

Etiketler
Ynt: JK'i gören bilen yardım etsin lütfen

Maslak'ta Jeep yetkili servis olan Master Otomotivin sahibi Mehmet bey kısa şase olanını aldı..Gidip görebilirsiniz..Çok detaylı anlatımda yapar..Gezenbilir'den olduğunuzu ve selamımı söylerseniz kimbilir belki benim gibi kullanmanızada izin verebilir :smiley:

Ynt: JK'i gören bilen yardım etsin lütfen

Şirkette kullanılan bir araç var. Ancak ben çalışan olmama rağmen pek kolay kullanılamıyor. Sürekli tanıtımda filan...

Satın alanlar çok memnun. Arazi kabiliyeti sınır tanımayan bir araç. Bu cumartesi 2 xj ve 1 wrangler ile hafif zorlu bir yerden indik. Standart hali ile Wrangler göz doldurdu. Tabi sürücü önemli bir etken...

Aracın makaslı oluşu, küçük bagaj hacmi sebebiyle ihtiyacınıza göre düşünmenizi öneririm. Sağlamlık konusunda hiç sorun yok. Kafaya takmaya da gerek yok.

Ben indirim hakkımı kullanıp almayı düşünüyordum ancak sonra TD5 Disco II'mi tadilat yapmamın daha doğru olacağına karar verdim. Vergi sebepleri + günlük arabanın yanında bir de off-road arabası olması daha mantıklı gibi geliyor.

Uğur abinin CRD GRand Cherokee'de iyi bir alternatif olur. Yapılı hali ile çok potansiyel sahibi bir araç.

JK'lerde inanılmaz bir sıra var bu da demek oluyor ki ilerleyen tarihlerde 2.el fiyatları düşmeden kullanma imkanı olacak.

Geri kalanı ufak tefek ayrıntılar filan... Tavan açılması vs...

Ynt: JK'i Gören Bilen Yardım Etsin Lütfen

Küçük bir detay da benden.

3 Niva, 1 Rubicon ve 1 CJ8 araziye girdik. Ortalama bir parkurda yol aldık ama muhtelif zorlu noktaları da geçtik.

JK Rubicon dedesi CJ'nin takıldığı her yerden geçti. Arazide oldukça tatminkardı. Üzerinde standart lastikleri olduğunu da eklemeliyim, sürücünün de sanıyorum ilk çamur (arazi) deneyimi idi. Bir ara kumul çamura gömülen Niva'yı da hiç zorlanmadan ve vinçlemeden çekip çıkardı. Gücü kuvveti yerinde.

Asfaltta da çok yüksek süratte olmadığı sürece iyi olduğunu söylemişti sahibi. Önceki aracı LR Discovery II imiş ve Rubicon'dan memnundu..

Uğur bey ve Serdar Bey,

Bu süper hızlı cevaplar için teşekkürler,

Master oto da bir alternatif olabilir gerçekten. Karşıya geçtiğim bir gün uğramaya çalışacağım. Selamün aleyküm deyip girerim artık içeri.

Serdar Bey,

Araçta çok sıra var dediniz, aynı şeyi bayidekiler de söylüyor ve Ocak siparişlerinin gelmesi Haziran'ı bulur diyorlar ki ben bunun en iyi ihtimal olduğunu düşünüyorum. Amerik'da bile 4 ay bekleyenler olduğunu bir yerlerde okumuştum. 2008 yılında gelecek olan araçlar şimdiden bellimi (renk-aksesuar vs) yoksa siparişlere göre mi üretilip yollanacak. Bunu neden soruyorum, özellikle Jeep yeşilini almak istiyorum ama bu durumda renk ve aksesuar seçmek biraz lüks galiba.

Önceki aracı LR Discovery II olan biri Rubicon'un asfalt performansından da memnun ise bu benim için güzel bir bilgi doğrusu.

Arazide yapabildikleriyle ilgili birçok video seyrettim youtube'da ve gerçekten oldukça yetenekli bir araç.

Sanırım sipariş tüm arabalar.. Dolayısıyla zaten sizin terchiniz doğrultusunda gelecek.
Beklerim derseniz almaya değecek bir araç...

Garanti kapsamında off-road keyifli ve sorunsuz olacaktır. Ancak yine de aracı görmeden karar vermeyin derim. Ben görene kadar kesin alacağımı düşünüyor. Hard top'u koyacak yer arıyordum :smiley:
Sonra içi biraz sıkıntılı kasvetli geldi. Ama tabi LR oturma pozisyonundan sonra genelde Jeep serileri öyle hissettiriyor. Kişisel tercih meselesi.

Beni en çok cezbeden özelliği... fabrika montajı ROLL-CAGE oluşu idi... Ve taksitleri dışında 5 kuruş harcamadan araziye dalmaktı...
(Masraf yönünden.... Yoksa tak takıştır sonu yok :smiley:

Asfalt performansı DII kadar olması zor. Ama gaza verdiği cevap kat ve kat üstündür. Ama helezon vs Makas dendiğinde :smiley:)
Fazla söze gerek kalmaz. Üstüne ACE'de gelince :smiley:)

Serdar Bey,

Ben şuraya takıldım,

Wrangler makaslı diyorsunuz, ama ben elimdeki broşüre baktım ve önde de arkada da helezon yaylar mevcut.

Bir yanlışlık olabilirmi??

Helezon olabilir...
O zaman bayilerden sorumlu arkadaş ile konuşurken... ARaba çok sert makaslı gibi demişti...
Elektrik kontrollü denge çubuğunu serbest bırakan bir sistem var...

DII kullanmış ve günde de JK kullanıyordu UFUK.. Onun yorumu da yol performansının daha sert olduğu yönünde idi... Tabi zaten mutlaka lift yapacak ve 35 inch lastik takacaksınız. Standartı 32 inch...

JK asfaltta 150-170 arası problemsiz gidiyor, ön camın dikliğinden ve hardtop yuzunden hafif ses var, önde arkada std içerden kontrollü %100 kilitli diff ve dana44 dingiller var 36"-37" lastik'e kadar problemsiz çıkabilirsiniz, 2.8 dizel çok cimri değil ama torque'lu hatta ESP'yi iptal ettiğinizde American'lık bile yapıyo :smiley:

Önde ve arkada helezon var (sadece askeri modeller arkada makaslı üretiliyor), önde içerden kontrolle viraj demir çubuğunu çözebiliyorsunuz.....

Bu arada aracı luks beklentisi ile almayın, ilk gelenlerde elektrikli cam ve merkezi kilit yoktu, yeni gelenleri bilmem, ama CJ'in torunu işte :smiley:

150 Km sürat hiç fena değil, yeter de artar bile.

Üzerinde önceden BFG MT Lastikler vardı ama şimdi elimdeki katalogda Goodyear AT lastiklerden bahsediyor. Herhalde yol sürüşü bunlarla daha iyi olacaktır ama araziden ödün verilerek tabi. Bir süre kullanılıp büyütme ve lift işine daha sonra girmek düşüncem.

2.8 Dizelin ortalama yakıtı 9.9 diyor kitabında ve geçen gün yıkamacıda konuştuğum bir 2.8 CRD Cherokee Renegade kullanıcısı da bu miktarı doğruladı. 2.8 Litrelik bir motor için bu miktar makul görünüyor.

Orkun bey siz 2.8 dizel çok cimri değil derken, mesela ne kadar cimri değil? Bir litre verebilirmisiniz.

son zamlardan önce 400 kuruş yakıyor şehir içinde, uzunyol 350.. :D
katalog verilerine bakmayın onlar optimum şartlarda... yani bizim Turkiye şartlarında diil..
üzerinde std wrangler ST(galba) geliyor, çamurda sıvanıp kalıyo :smiley: denediydik Camelda..

Bu verilere göre 15 Lt şehir içi, 13 Lt Şehirlerarası tüketimi var demek.

Böyle ise bu dizele cimri değil yerine bayağı savurgan demek lazım bence. Bilmiyorum ama bana bayağı yüksek geldi tüketimi.

o ebatta (4 kapı), ağırlıkta (tam şase), şanzımanda (ağır ve otomatik) Jeep'in keyif vermesi için yakması gereken değer bence bu :smiley:

Selam Arkadaşlar,

Bugün JK'i kısa da olsa trafikte kullanma imkanım oldu.

Araç benim beklediğimden de heybetli çıktı doğrusu. İç dizaynı da oldukça basit ama güzel göründü gözüme. Alet tam bir kaya parçası gibi duruyor doğrusu.

Yalnız, kısa şase olması ve büyük lastiklerin de etkisiyle olsa gerek, biraz oynak geldi bana. Yani ufak sağ-sol direksiyon hareketlerinde araç beşik hareketi yaptı. Bilmiyorum acaba bu normalmi yada alışılması gereken bir durum mu? Diğer Jeep çi arkadaşlar herhalde buna en doğru cevabı vereceklerdir.

Önümüzdeki hafta 4 kapılı modeli test etme şansım olacak bir aksilik olmaz ise. O zaman aradaki farkı anlayacağım.

İkinci eller de yavaş yavaş piyasaya düşmeye başladı ama fiyatları sıfırıyla aynı. Gerçi araş km'leri de sıfırdan farklı değil ama bayide olmayınca ikini el de değer kaybetmiyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR